Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud za to, za co to tady prodáte, něco jinde koupíte, tak asi prodat, podle toho, cos napsala.
Nechysta se u vas odkup nemovitosti sachtou? To je za trzni cenu, nasobeno nejakym koeficientem. Mame zname v doubrave, resili to takto.
Jinak je otazka, jestli je vas dum prodejny a za kolik.
@matkabagristy zatím nechystá, bydlíme ve Fryštátě.
Kdyby to vykupovali, neváháme. Takhle se bojím že spíše bude dům časem neprodejný
je to mezi dvěmi částmi, kde se má dolovat, při minulém otřesu mi spadly skleničky z obývací stěny a rozbily se ![]()
@Anonymní píše:
@matkabagristy zatím nechystá, bydlíme ve Fryštátě.Kdyby to vykupovali, neváháme. Takhle se bojím že spíše bude dům časem neprodejný
je to mezi dvěmi částmi, kde se má dolovat, při minulém otřesu mi spadly skleničky z obývací stěny a rozbily se
A teď je prodejný? Vzhledem k tomu, jak je Karviná hnusná, bych ho prodala a koupila si jinde, když to jde. A pokud není problém s prací. Už jen to ovzduší.
@Anonymní píše:
A teď je prodejný? Vzhledem k tomu, jak je Karviná hnusná, bych ho prodala a koupila si jinde, když to jde. A pokud není problém s prací. Už jen to ovzduší.
Já jsem se do Karviné vrátila, jsem tu prostě doma
Všude je něco. Jinak zakladatelko, před koronou se domky v Karviné celkem dobře prodávaly, ale ve Fryštatě, to bude asi nějaká stará zástavba? Pracovat a platit životní výdaje se musí všude. Kde pracujete? Kam chcete jít? Jinak mám v okolí známé, co se vrátili i z Prahy.
@Sue2008 a kde jste bydlela?
je to starší dům, ale po rekonstrukci, ještě chybí nová fasáda.. Já pracuji jako účetní, manžel podniká. Uvažujeme někam nejblíže k Javorníku, ale i Jižní Čechy. Nejsme ještě rozhodnutí
Manžel je astmatik, respirační potíže, bere plno léků tak někam kde ten vzduch není až tak špatný
![]()
Prodala bych, kdyby to šlo. Ale popravdě zákon je postaven tak, že neskutečně chrání kupujícího, ale ne prodávajícího. ![]()
Moje mamka prodávala náš RD a pořád ji bombardoval kupující s nějakýma kravinama a to doslova a do písmene.
Barák uvnitř zlikvidoval, že jeho cena klesla o nemalou cenu a pak chtěl dům vrátit a ještě chtěl zaplatit po mámě odškodné.
![]()
A světe div se, podle zákona kupující má nárok snad do 5 let dům vrátit (už si to přesně nepamatuji, ale tak to říkal právník). ![]()
Bohužel mamka udělala chybu. Prodejní smlouva na dům nebyla dobře napsána a další věc je, že pak měla blbého právníka. Kdybych se do toho nevložila, tak ještě mamka vyplatí toho zloděje z domu.
Takže nakonec dům si odkoupila za cenu, za kterou jim ho prodávala.
Takže ten vypečenej páreček zničil dům a zahradu, bydlel tam vlastně zadarmo a ještě chtěli odškodnění. ![]()
A proč to píši. Museli byste mít dobře postavenu smlouvu a hlavně si myslím, že by dobudoucna, až by se to novým majitelům rozleželo v hlavě s praskáním zdí atd., tak byste z toho mohli mít pěknou polízanici, kdyby se ozvali… ![]()
Ale popravdě. Nikdo snad není taková hyena jako ty, co si koupili od mamky RD a využívali mamky dobroty. No jo no, pak mamka zjistila, že se zadlužili až na půdu a brali si půjčky a tak proto si začali vymýšlet všechny možné kraviny… ![]()
Příspěvek upraven 03.05.20 v 18:23
@Anonymní píše:
@Sue2008 a kde jste bydlela?je to starší dům, ale po rekonstrukci, ještě chybí nová fasáda.. Já pracuji jako účetní, manžel podniká. Uvažujeme někam nejblíže k Javorníku, ale i Jižní Čechy. Nejsme ještě rozhodnutí
Manžel je astmatik, respirační potíže, bere plno léků tak někam kde ten vzduch není až tak špatný
![]()
Olomouc, Zlín, Ostrava…my máme teda ještě kulturní vazby k polskému pohraničí a manžel je taky karviňák, jinak bychom asi zůstali v Ostravě, kde oba pracujeme.
@Anonymní píše:
@Sue2008 a kde jste bydlela?je to starší dům, ale po rekonstrukci, ještě chybí nová fasáda.. Já pracuji jako účetní, manžel podniká. Uvažujeme někam nejblíže k Javorníku, ale i Jižní Čechy. Nejsme ještě rozhodnutí
![]()
V tom případě bych asi neváhala a šla. Kde máte zbytek rodiny?
Upřímně holky, kdo by to koupil, a hlavně za jakou cenu, když je to tam takové jaké je?
Pocházím od tama a šla bych dokud to jde
. Většina lidí co znám a měli možnost odejít odešli.
Hezké odpoledne.
Navážu na příspěvek níže - také bydlíme na Karvinsku.
Ale - krajina je poddolovaná. Každou chvíli je otřes, praskaji nám stěny (dům po rekonstrukci) teď se má dolovat v dalších 2 částech města…některé části města jsou srovnané se zemi, jsou tam znatelné propadliny.
Viz. fotka - zatopené stromy, kdysi tam bývala část města.
Do toho se má příští rok spustit spalovna nezrecyklovatelných plastů. Odliv obyvatelstva je zde znatelný, zůstává zde starší a pak nepřizpůsobivé obyvatelstvo vesměs. Uvažujeme že dům prodáme - dokud má cenu. Nebo si jej ponechat?. Jaký je váš názor?