Za kolik prodat štěňata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1183
19.11.12 13:53

@careynka
Přesně to mě taky napadlo, předběhla jsi mě. Dokud roste, ještě se to může spravit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
19.11.12 13:56

@careynka Ještě je mlaďounká, takže jestli se jí to srovná zkusíme to znovu. Já hlavně vidím problém v tom, najít kvalitního partnera pro neodbonitovanou fenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
19.11.12 13:57

Oni totiž i ti odbonitovaní se mi nezdáli dost dobří :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
19.11.12 13:58
@Lynette píše:
@careynka Ještě je mlaďounká, takže jestli se jí to srovná zkusíme to znovu. Já hlavně vidím problém v tom, najít kvalitního partnera pro neodbonitovanou fenku.

bezpapiraka nebo nechovnyho psa…nikdo z chovnych ti nenakryje, protoze to je proti pravidlum a taky uz by ten pes nikdy kryt nemusel. Co je to za rasu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
19.11.12 14:01

@careynka Kavalír king charles spaniel. Právě by se výběr partnera zúžil jen na ty s PP ale nechovné - nechovné třeba jen proto, že s nima nikdo na bonitaci nešel. A to je otázka, jestli by se vůbec zadařilo jí někoho takového najít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
19.11.12 14:02
@Lynette píše:
@careynka Kavalír king charles spaniel. Právě by se výběr partnera zúžil jen na ty s PP ale nechovné - nechovné třeba jen proto, že s nima nikdo na bonitaci nešel. A to je otázka, jestli by se vůbec zadařilo jí někoho takového najít. :think:

a hlavne abys je vsechny objela a zkontrolovala aby ti vyhovovali. Haled a KKCS nema predkus? Ja myslela ze jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
19.11.12 14:03
@Misuldy píše:
A jak si můžeš být jistá, že ti ukázali pravé rodiče štěníků? Triky množitelů jsou různé…
říkám množitele to určitě nejsou krom toho že jim věřím tak jsou od nás z obce a rodiče jsme viděli xkrát před tím než vůbec štěnata měli jako dle mě si ani u papírových nemůžeš být jistá nebo mi teda řekni jak poznam že to jsou fakt rodiče krom toho že budou napsané v papírech? a to že někdo prodava psa bez papíru určitě nejsou pro mě množitele mluvím celkově ne o jednich majtelů množitele mohou být i to co mají papírové jak už jsem napsala
  • Citovat
  • Upravit
1967
19.11.12 14:04

@careynka no a jsme u podstaty věci :lol:. Bezpapíráci jsou bezpapíráci většinou z nějakého důvodu a neuchovnění jsou většinou neuchovnění taky z nějakého důvodu. Troufám si říct, že pokud by jejich uchovňování nic nebránilo, tak by chovní byli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
19.11.12 14:07

@Helii jinak z mé zkušenosti se skus ještě změnit může, ale většinou se podkus dotahuje na nůžkový. Zkušenost, že by se „opravil“ předkus nemám. Souvisí to s růstem čelistí. Taky je to dle mých info. možné u středních plemen do max. 18 měsíců věku, kdy je vývoj ukončen. Malá plemena nejspíš dospívají dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
19.11.12 14:10

A osobně jsem taky protiaby lidé křížili štěnata už nakřížene - voříšky ale jinak nechápu proč vám tak vadí když někdo chce mít šnětata bez papíru a uznavate jen s papírem když jsou tady lidí kterým nevadí že mají bez papíroveho psa a nevadí to lidem co si bez papírového kupuji já jsem teda jedna z nich..a mohu i soudit podle toho že máme tak i tak ale celkově asi bych šla do psa bez papíru měli jsme jezevčíka bez papíru teď máme s papírami a bez papíru byl takový hodnější s papírama je šíleně hyperaktivní a zajímá ho jen zvěř jistě je to i v povaze a ve vychově ale i tím že je po lovecký předcích tak je fakt až moc na zvěř což bez papírovej nebyl

• Citovat
  • Upravit
Mi24
19.11.12 14:14

A co si vybavují tak v minulosti měli štěnata papíry třeba jen prvních 5štěnat vrhu a další byli bez papírový byli asi tak zákony či co nevím, ale vím že my jsme měli psa z takového vrhu takže i zdravý psi po předcí s papírami se pak množí bez papíru bo papíry nedostali ;)

• Citovat
  • Upravit
8996
19.11.12 14:14

@careynka Předkus mít nemá.

@Lette Klešťový skus pro uchovnění stačí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
19.11.12 14:19
@careynka píše:
bezpapiraka nebo nechovnyho psa…nikdo z chovnych ti nenakryje, protoze to je proti pravidlum a taky uz by ten pes nikdy kryt nemusel. Co je to za rasu?

to je jakože fakt někde uzakoněné? jestli víš kde tak dej pls odkaz..jakože třeba na avízu je každou chvíli matka s PP otec bez..jako taky uvažuji nad tím že jezevčíka přípustím ale nad tím ještě fakt uvažuji a kdybych našla nadhernou fenu bez papíru tak mě by to teda nevadilo tak mě zajíma zda to fakt být nemůže..my teda s ním na výstavy nechodíme a zkoušky by měl mít jen lovecké

• Citovat
  • Upravit
1967
19.11.12 14:25

@smajlik34 zákon na to bohužel není. Pokud je ale například majitel chovného psa s PP členem chovatelského klubu, tak to pro něj může znamenat jeho vyloučení a v chovu psů s PP si už „ani neškrtne“. Což ale tebe jako skalního příznivce bezpapíráků nemusí zajímat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.11.12 14:28

@smajlik34 NO jo, ale tak jezevčík je lovecký pes, že, takže „správný“ jezevčík je ten druhý :nevim:
Ohledně toho „matka s PP otec bez“ že má pes PP neznamená, že jeho štěňata taky budou mít PP. Musí projít bonitací - prohlídkou, jestli je OK. A pak dostane štempl „chovný/á“ a až teprve potom jeho štěňata můžou mít PP.
A proto je taková nevole vůči „krásná štěňátka bez PP po rodičích s PP“, protože proč ti rodiče nejsou uchovnění? Buď mají vadu, nebo jsou majitelé zdechlí a nechtělo se jim psa zbonitovat. A ani jeden případ ve mně nebudí důvěru, pokud si pořizuju psa - kamaráda na X let. Když se majitelům „nechtělo“ na bonitaci, chtělo se jim na veterinu? Kupujou kvalitní žrádlo? Protože pokud to všechno svědomitě plní, tak přece není až takový problém tu fenku i uchovnit.

@Lynette Ohledně těch nádorů má stejně význam kastrovat nelépe nějak před prvním háráno nebo po něm (nevím přesně, ale prostě brzo) a jestli má/nemá štěňata na to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný