Mám prodloužit rodičovskou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prodloužit rodičovskou?
Ahoj holky, prosím, poradíte… V únoru mi končí rodičovská, malá půjde do školky až od září, bylo v plánu druhé mimčo, tak jsem to tehdá nějak neřešila…, mimčo je v plánu pořád, ale zatím tedy nestíháme… Mám v plánu si rodičovskou tedy prodloužit do září, ale budu téměř bez peněz, nevíte, jak dlouho mi musí zaměstnavatel držet místo, není to zbytečné a nemám jít na pracák??? Mateřskou jsem měla krásnou, měla jsem pěkný plat, tu už asi mít s druhým nebudu, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No když dáš výpověď, tak nebudeš mít žádnou mateřskou. Místo drží myslím 3 roky, pak leda neplacenou dovolenou pokud na to zaměstnavatel přistoupí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, že se můžeš se zaměstnavatelem domluvit na neplaceném volnu a být do září doma. pak bych nastoupila do práce, i kdyby jen na pár měsíců. Když stihneš druhé dítě do čtyř let věku prvního, tak máš nárok na mateřskou, kterou si měla i s prvním dítětem - aspon doufám, že to tak je
taky bych to tak chtěla stihnout, ale nevim nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prťka4 Zaměstnavatel tě musí zaměstnat dle pracovní smlouvy po RD a ta je max. do 3 let dítěte. Pak se lze jedině dohodnout na neplaceném volnu. Nárok na další PPM budeš mít, pokud budeš dál zaměstnaná nebo pokud se s nástupem na další PPM vejdeš do 180 dnů ochranné lhůty od případného konce pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit