Porodné 2018
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Porodné 2018
Prosím zkušené.. Co všechno se počítá do příjmů rodiny při posuzování nároku na porodné? Patří tam průměrná čistá mzda manžela a i můj rodičovský příspěvek, který probírám na první dítě? Předem díky za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevite prosim nekdo…do 25.1. Od te doby mam materskou (6t pred porodem druheho)jsem pobirala rodicak a TP mam 9.3. Budou do prijmu rodiny tim padem pocitat jen prijmy manzela?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičák se nepočítá, ale peněžitá pomoc v mateřství(mateřská) se počítá do nároku a ještě je důležité, jestli se i pak vejdete do rozhodné částky
- Citovat
- Upravit
Rodicak se nepocita a vypocitava se to z prijmu za ctvrtleti predchazejici porodu, takze u tebe asi z posledniho ctvrtleti roku 2017.
Na netu jsou kalkulacky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže jinými slovy, pokud oba s manželem pracujeme, tak nic nedostanu…není to tak dávno, co se dostávalo porodné automaticky, nebo se pletu? (to je spíš takový můj povzdech, na porodném nejsem závislá, ale do začátku se přeci jen každá koruna hodí…)
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takže jinými slovy, pokud oba s manželem pracujeme, tak nic nedostanu…není to tak dávno, co se dostávalo porodné automaticky, nebo se pletu? (to je spíš takový můj povzdech, na porodném nejsem závislá, ale do začátku se přeci jen každá koruna hodí…)
Presne tak… když jsem čekala dceru (2013/14) byla jsem na rizikovem -takže jen nemocenská…Manžel mel v práci tenkrát přiznáno sotva pulku opravdový výplaty a přesto jsme na porodne nedosáhli…
![]()
Takže mi to přijde tak, že když si dovolis chovat se zodpovědne, chodit do prace a pak si pořídit dite, nemáš nárok na nic…:-) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeste dotaz..kdyz je manzel OSVC, bere se prijem co ma napsany v danovce 2016 nebo ktery, kdyz jeste za 2017 dane nejsou?? Ja jsem v tomhle uplny analfabet a ptam se na kazdou blbost..a prijde mi docela na prd, jak rika anonymni z 7:10, ze porodne dostane nekdo, kdo si snad pomalu dite nemuze dovolit anebo urcita skupina lidi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím.
Jaké všechny příjmy se počítají když někdo bydlí s rodiči?
Počítají se tam všechny příjmy? Nebo jen ten můj?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravím.
Jaké všechny příjmy se počítají když někdo bydlí s rodiči?
Počítají se tam všechny příjmy? Nebo jen ten můj?
na porodné jen Tvůj a otce dítěte, u ostatních příspěvků se počítá i plat rodičů, ale u porodného ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
na porodné jen Tvůj a otce dítěte, u ostatních příspěvků se počítá i plat rodičů, ale u porodného ne
Tak to je super, známá říkala, že se tam počítaji platy všech co mají tu nahlášený trvalý pobyt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kikush95 píše:
Tak to je super, známá říkala, že se tam počítaji platy všech co mají tu nahlášený trvalý pobyt.
porodné je jediná výjimka, posuzují se rodiče dle RL
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počítá se průměr za 3 měsíce anebo musím splnit za každý měsíc? Upřesním - v lednu a únoru můj příjem 0,– v březnu 7000,–. Pokud se 7000/3 a pricte k manzelovu průměru tak nám to vychází. Pokud se, ale vezme 7000 plus manzeluv plat za březen tak to nevychází. Nevíte někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 píše:
Počítá se průměr za 3 měsíce anebo musím splnit za každý měsíc? Upřesním - v lednu a únoru můj příjem 0,– v březnu 7000,–. Pokud se 7000/3 a pricte k manzelovu průměru tak nám to vychází. Pokud se, ale vezme 7000 plus manzeluv plat za březen tak to nevychází. Nevíte někdo?
No na internetu se to dá najít.
Platy obou rodičů max : 25515,–
Samoživitelka 17874,–
Taková je hranice
Jinak každý měsíc je zvlášť, pokuď hranici překročíte 1× NÁROK VÁM NEVZNIKÁ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak se prosím dokládá příjem z osvč za ty tři měsíce? Mám při RP vedlejší činnost. Započítává se hrubý příjem nebo až po odečtení nákladů (u mě paušálem)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit