Pronájem domu, smlouva pro sociálku

3585
8.1.18 13:53

Pronájem domu, smlouva pro sociálku

Ahojky holky, budeme pronajímat byt, jen na pár měsíců, paní v bytové nouzi. Chce smlouvu pro sociálku, to je její formulace. Chápu teda, že kvůli příspěvku na bydlení. Mám tedy napsat smlouvu nájemní, podnájemní, nebo o pronájmu? Zároveň ale nechci, aby tam měla paní nahlášený TP, slyšela jsem, že to neovlivním, připadá mi to jako velká sprostárna,,,je to tak? dostala by vůbec příspěvek na bydlení bez TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7939
8.1.18 13:55

@Anik Pokud vim, tak smlouva musi byt najemni a zadatel mit v byte TP. A ze zakona opravdu k prihlaseni trvaleho pobytu staci najemni smlouva, souhlas majitele nemovitosti (pronajimatele) neni treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.1.18 13:57

@Anik POkud jsi vlastníkem bytu, píšeš nájemní smlouvu, pokud ty sama jsi nájemník, pak píšeš smlouvu podnájemní. A jinak u nájemní smlouvy opravdu TP neovlivníš a nevím, co je na tom sprostého, jednou dotyčné dáváš právo tam bydlet, tak má právo si tam TP dát. A jinak ne, příspěvek na bydlení bez TP nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
8.1.18 13:58

No, tak nějak jsem si to myslela :(

Jak velký asi bude problém, kdyby náhodou nechtěla odejít? Vím, že maluju čerta na zeď, ale… S TP by to byl asi velký problém dostat ji pryč, že?

Nemám to nastudovaný, je to čerstvá záležitost,,,ale beztak mám pocit, že i když budu mít nastudovaný kdeco, tak mi to pak v reálu nemusí pomoct :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.1.18 14:02

@Anik POkud nebude chtít pryč, tak je úplně stejný problém dostat ji pryč s TP jako bez něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
8.1.18 14:10
@Anik píše:
No, tak nějak jsem si to myslela :(

Jak velký asi bude problém, kdyby náhodou nechtěla odejít? Vím, že maluju čerta na zeď, ale… S TP by to byl asi velký problém dostat ji pryč, že?

Nemám to nastudovaný, je to čerstvá záležitost,,,ale beztak mám pocit, že i když budu mít nastudovaný kdeco, tak mi to pak v reálu nemusí pomoct :(

neblázni, TP už nic neznamená… a pokud se odstěhuje tak si ho stejně hned přehlásí aby dostala dávky za nový byt

• Citovat
  • Upravit
2474
8.1.18 14:21

My máme vždy v rámci nájemní smlouvy uvedeno, že na základě této smlouvy není možno žádat o TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.1.18 14:22
@Bandii píše:
My máme vždy v rámci nájemní smlouvy uvedeno, že na základě této smlouvy není možno žádat o TP.

No, uvedeno to tam můžeš mít kolikrát chceš, ale i tak si ho na jejím základě mohou udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
8.1.18 14:26
@j.a.n.i1 píše:
No, uvedeno to tam můžeš mít kolikrát chceš, ale i tak si ho na jejím základě mohou udělat.

U nás na úřadě takovým lidem TP prostě nepovolí, když jim předloží takovouto smlouvu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.1.18 14:28
@Bandii píše:
U nás na úřadě takovým lidem TP prostě nepovolí, když jim předloží takovouto smlouvu :think:

Až do té doby, než si na ně někdo bude stěžovat, že postupují protizákonně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.1.18 14:36
@Bandii píše:
U nás na úřadě takovým lidem TP prostě nepovolí, když jim předloží takovouto smlouvu :think:

Potom postupují v rozporu s občanským zákoníkem. Takový úředník tam nemá co dělat. Fakt nechápu, co se někdy děje.
Zakladatelko, doporučuji sepsat nájemní smlouvu na dobu určitou a to u právníka, v žádném případě nestahovat z internetu.

• Citovat
  • Upravit
363
9.1.18 00:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.1.18 00:23

@vilda1 No tak to se týká těch, co si stáhnou vzorovou nájemní smlouvu z internetu. Při tom stačí uzavřít nájemní smlouvu na dobu určitou s automatickou prolongací a dát do smlouvy klauzuli, že k prolongaci dojde jen v případě bezdlužnosti. Smlouva tedy neskončí výpovědí, ale uplynutím doby. A pak v případě nevyklizení bytu uplatnit trestní zákoník a neoprávněné užívání bytu. Jak prosté…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat