Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mate nekdo zkusenost s prodlouzitelnou postylkou z ikei Busunge? maji tmave modrou a svetle ruzovou. Mame ji doma ale maly na ni jeste nespi, zatím ji má v pokoji spíš jako gauč. ale jsem těhotná a chtěla bych pro druhé dítě tak y samostatnou postel, tak jsem přemýšlela že ji koupím rovnou dokud ji prodávají, ať jsou obě stejně. jen nevím jestli je kvalitní.
@mattez odpověď nevím, ale taky by mě zajímalo. Zvažuju zda koupit tu malinkou neprodloužitelnou a nebo prodloužitelnou. Někdo říká, že se ta prodloužitelná časem stejně rozvrže a budeme kupovat klasickou velkou, tak že je to zbytečné. Velkou ještě nechci, dcera je malá a zatím bude sdílet pokoj se starším bráchou.
Hele mně to přijde blbost, už proto, že se k oběma velikostem musí přikoupit matrace na každou velikost
Nebo teda ta rostoucí, ale ta mi přijde divná.
My jsme měli dceru v dětské posteli bez bočnice, a pak normálně ve velké. Kdyby se mi děti nevešly do pokoje nebo tak, tak bych o tom možná uvažovala, ale jinak mi to přijde jako blbina.
My uz ale jednu tuhle doma mame pro syna a chci pro obe deti do pokojicku stejne postele.tak mi zas prijde blbina kupovat novy dve kdyz muzu jen jednu jen mi nezbyla by mi zadna plonk.ale chtela bych vedet jestli neco vydrzi abysme nakonec nemeli dve naprd
Jeee, zrovna dnes jsem v Ikee na prodluzovaci postylku koukala, ale byla to Minnen a byla bila. Take jsem si rikala, jestli ma smysl kupovat tu a nebo ne.. takze ja si take pockam na nazor nekoho, kdo tu postylku ma. Na te Minnen se mi libilo to, ze v kratke verzi z ni dite jen tak nevypadne. Tedy pokud to dite neni muj syn, ktery byl i ve 2 letech schopen vypadnout 20 cm sirokou mezerou. Busunge jsem tedy nepostrehla, syn uz byl neprijemnej, tak jsem zbytek jen proletla, ale podle obrazku na netu mi prijde, ze by pevna mohla byt dostatecne.
Ja nevim, mne prijde stejne jestli koupim prodluzovaci a tu pak vymenim za jinou a nebo jestli koupim malou a tu vymenit za jinou
mne se tahle moc libila tak jsem ji koupila. ale maly na ni zatim spal tak dvakrat, takze nemuzu posoudit kvalitu
ale ja si na ni obcas lehla na chvili a dobry, nosnost jsem nikde nenasla. Tak buh vi, jestli tu vubec nekdo je, kdo ji doma ma a kdo nam poradi
nechci zase kupovat druhou aby vydrzela treba jen rok..
Najde se nekdo kdo ma zkusenosti s prodlouzitelno
u posteli z ikei?
Zdravim my mame doma rostouci postel s rostoucin rostem a rostouci matraci ma ji dcera v pokoji a jsme spokojeni
dostala ji ke druhym narozeninam kdyz jsme zrusili postylku ze ktere se ji vubec nechtelo a dobry, nejdrive byla rozlozena na minimum mozna prave proto ze byla tak malicka pripominala ji lehce tu postylku a super. Jak roste dcera roste i postel, dnes je ji sedm a postel porad jako nova jen matraci jsme museli vymnenit ale to kvuli dcerky po zapalu mozkovych blan ve trech letech se chvilicku v noci pocuravala
@Zuzyk a to mate jaky typ?? to je ta Busunge, kterou prodavaji porad?? tu mam prave ja a ted jsem chtela koupit jeste jednu, pro budouci ditko (aby pak meli obe deti stejne postele, oni totiz nevi, kdy ji prestanou prodavat tak abych pak nemusela kupovat obe nove
) no a maly v ni spi jen od leta tak jeste nemohu soudit..
@mattez nejsem si jista ale asi ano byla jedina tohoto (rostouciho) typu co tam meli, kupovana v ostravske ikey
pred peti lety sice ale porad super a to ji dcera nesetri ![]()
@Zuzyk píše:
@mattez nejsem si jista ale asi ano byla jedina tohoto (rostouciho) typu co tam meli, kupovana v ostravske ikeypred peti lety sice ale porad super a to ji dcera nesetri
maji porad jen jeden typ tak nemuzete mrknout na jejich stranky? zajimalo by me, jestli je to fakt ona ![]()
Ahoj, rada bych obnovila diskuzi. taky uvazuji o prodlouzitelne posteli Busunge z Ikei. Ma nekdo zkusenost? a jak funguje ta matrace, ktera se prodava k tomu? je udajne taky prodlouzitelna. Ptam se dopredu, jeste jsem se do Ikei nedostala, abych se na ni podivala. Dekuji predem vsem:-)
@jenice8 píše:
Ahoj, rada bych obnovila diskuzi. taky uvazuji o prodlouzitelne posteli Busunge z Ikei. Ma nekdo zkusenost? a jak funguje ta matrace, ktera se prodava k tomu? je udajne taky prodlouzitelna. Ptam se dopredu, jeste jsem se do Ikei nedostala, abych se na ni podivala. Dekuji predem vsem:-)
no my ji mame pro malyho, spi v ni teprv od leta tak prave nevim, jak vydrzi
neni to zadny masivni drevo nebo tak, ze jo, spis takovy ten moderni material, lehci, takze jsem se prave bala, aby se hned nerozvrzala nebo tak. ale teda musim rict, ze maly na ni dela sileny psi kusy a zatim vypada ok, takze z nejhorsich urcite nebude
jinak siroka je krasne, maly se porad toci jak vrtule a vypadl jen jednou
ma pekne udelane ty zabrany a i to je nizko od zeme, kdyz vypadne
ja doufam, ze k necemu bude, zatim mame tu nejmensi velikost a je opravdu krasna. nedavno jsem poridila stejnou pro mimi, ktere cekame v prosinci (sice to potrva, nez bude spat ve velky, ale nechci, aby to pak v pokojicku bylo kazdy pes jina ves) takze ja bych doporucila, cena mi prijde prijatelna. jinak matraci mame za nejake dva tisice ty bezpruzinove prodluzitelne, a funguje to tak, ze vlastne mate tri dily. jeden na ten nejmensi rozmer 145 * 80 (matrace je trosku mensi samozrejme) no a potom dva stejne velke dily jeste, male obdelniky, ze se da z toho udelat vlastne ten prostredni rozmer pridanim jedne te male matrace do nohou postele a na nejvetsi rozmer (klasicky 200*80) se da pridat druhy, ale to uz mi prijde rozumnejsi koupit klasickou matraci nez ji mit slozenou ze tri dilu. prosteradla prodavaji take v ikee, ale jen bile, takze mam jedny od nich a potom lze dat klasicky rozmer (na jedne strane zastrcit, ale vubec to nevadi). jen bych jeste podotkla, ze lak na postylce az tak moc nevydrzi, meli jsme vedle postele skrinku a jak po tom maly lezl, tak je tam omlaceny uz, ale to by se nejspis stalo i u jinych vyrobku.
Diky za rychlou odpoved:-) tak se na ni zajdeme podivat. taky jsem zvedava, jak moc modra je ve skutecnosti barva - dcera ma ted v oblibe jen a jen modrou, skoda ta ruzova se me libi vic:-)tu matraci bych mozna dala jinou, no uvidime..