Profesionální úklid domácnosti

Anonymní
12.9.10 07:33

Profesionální úklid domácnosti

Přemýšlím o tom, že bych si objednala profesionální úklid domácnosti, ale ještě nikdy jsem to nevyzkoušela a nemám s tím vůbec žádnou zkušenost. Mám takové, asi trochu hloupé, otázky :oops: Paní na úklid používá k úklidu přístroje a pomůcky co mám doma? Tj. vysavač, čistící prostředky, mop apod.? A když uklízí, tak mám být s ní doma, nebo někam odejít? Poradíte mi někdo, kdo s tím máte zkušenost???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22267
12.9.10 08:22

Mne první zkušenost sice čeká teprve za čtrnáct dní, ale až mi paní přijde, určitě s ní budu doma, s dětmi prostě v jiném pokoji.
Vysavač a mop předpokládám, že použije moje, a popravdě řečeno budu raději, použije-li i moje úklidové prostředky - nejsem zastáncem drasťáků typu Savo, takže aspoň budu vědět, co mi kde patlá… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
12.9.10 08:31

chodí mi paní na žehlení a dle dohody na úklid. ze začátku jsem s ní byla doma, když jsem získala důvěru, tak dostala i klíče od bytu a chodila, když jsem byla v práci. Věci na úklid používá moje. Když dělala generálku, tak jsme se dohodly co potřebuje a ona i doporučila prostředky, se kterými se jí dobře dělá. takže si třeba koupila čistící prostředek na okna a já to zaplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.9.10 09:06

Ono taky záleží na tom, jestli máš smluvenou profi firmu nebo jen paní, co chodí uklízet do domácností. V druhém případě si vše nachystej, v prvním se jich poptej, co si přivezou a co budou případně chtít od tebe. Firma by měla být vybavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.10 10:03

Já chodím uklízet a uklízím s prostředkama od zákaznic.
Mám jednu, která používá jedině Frosh a jiné eko přípravky, tak by nechtěla, abych jí tam smradila se Savem a podobně…u druhé i třetí používám taky jejich.

Ukázala jsem OP a výpis z RT, první úklid byly doma a pak jsem dostala klíče.

Katka.

• Citovat
  • Upravit
1371
12.9.10 11:21

Ať ti doma šmrdlá určitě jen TVOJEMA věcma. Mě by se třeba silně příčilo, kdyby mi doma šmejdila nějakým jetým mopem, kterým před tím vytírala u někoho jinýho doma - kdo má třeba nějaký domácí mazlíčky apod.
Ale teď jen čistě teoretizuju, protože do funkce pani na uklid jsem obřadně jmenovala manžela :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.10 11:52

Holky a jak vás to finančně vyjde? Má někdo zkušenost jen s mytím oken a cenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3606
12.9.10 17:15

ahojki, známá uklízí, našla si práci v úklidové firmě. Mno, co vím, tak všechny z tý firmy, včetně jí samotné, nejsou žádné profesionálky, ale prostě obyčejný zadlužený ženský, tahleta je ze zdravotních důvodů navíc v částečné ivalidce. I když co dělá profíka profíkem? nejvíc asi praxe, a tu ty ženský od rodin mají. Co vím, tak používala prostředky, které v domácnosti byly, když jí něco chybělo nebo došlo nebo, plácnu, zlomila násadu od smetáku, tak zavolala šéfovi a ten promptně vše nahradil. Brala 70,– na hodinu, ale něco šlo šéfovi, tak zákazník platil o něco víc. Málokdy s ní byli domácí v době úklidu, snad možná jen poprvé, dokonce měla i klíče, tím, že to šlo přes firmu, tak to bylo nějak jištěné.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ano-nym
15.9.10 12:44

Co všechno v rámci standardního úklidu bytu ?

Chtěla jsem se přidat k dotazu. Mám nabídku firmy na úklid bytu - „standardní základní úklid“ za paušál dle velikosti bytu. Dle jejich návrhu smlouvy, by to bylo klasické utření nečistot, vyluxování a následné vytření podlah, vč. komplet úklid kuchyně a koupelny. Jde o pražské ceny, takže nabídli 500Kč za byt cca 90m2 (prý jim na to stačí asi 3 hod, ale o čas se prý já zajímat nemusím). Prostředky a techniku svojí, jinak za příplatek. Příplatky mají vypsané např. za okna, nestandardní úklid po malování apod.

Teď mi jde ale o detaily. Už jsem tu měla na zkoušku jejich jednu uklízečku, ale nějak mi to nesedlo. Jsem moc náročná ? Ona mi nevyluxovala pod gaučem, skříněma, postelema (zůstal tam i dost viditelný bordel - chomáče prachu, křupka atd.). Dřevěné parkety v obýváku nevytřela, že prý dřevo se nevytírá. Koberce teda vyluxované nic moc (já vysávám do posledního drobečku). Její způsob luxování mi přijde taky divný - podivila se, že lze přepínat lux na rovné podlahy a koberce. Luxuje stylem k sobě táhne po zemi, od sebe nese vysávací hubici vzduchem - takové neefektivní mi to připadá. Stejně tak běhá neefektivně po bytě i po schodech nahoru a dolu třeba s jedním hadříkem, i když jsem ji ukázala, kde co najde a vyndala ze skříněk (lux, kýbl a kyblík, hadry, chemii - vše dole v přízemí i tu samou druhou sadu nahoře v patře). Vodu v kýblu jsem ji neviděla vyměnit ani jednou. Skříňky lesklé bílé v koupelně neotřené, takže tam zůstaly takové ty matné oťapkané fleky (není to z dálky vidět, ale z blízka a hlavně ve světle jo). Na bílé kuch.lince zůstaly béžovo-hnědé fleky na skříňce, sklokeramickou desku do lesku utřít neumí (mám na to i spešl přípravek). Lesklé i dřevěné povrchy otírá vlhkým hadříkem a neotře dalším do sucha, takže tam pak zůstávají matně viditelné stopy po směru stírání hadrem (blbě se to píše, ale jako kdybyste nedoleštily zrcadlo) a často zůstal i ten prach (asi špatně vyplachuje hadřík). A nedává věci na své původní místo - třeba by si časem zapamatovala, ale nedala třeba ani velkou předložku před vanu a malou před záchod - jen to nechala s kýblem, lopatkou se smetáčkem a spol. na jedné valné hromadě. Když jsem ji na to upozornila a začla jsem předložky dávat na své místo, vyklepalo se z nich hodně nečistot a koupelna byla zase na vyluxování ! Také jsem myslela, že by otírala i naše bílé vypínače, dveře a zárubně (vč.klik) a deskové topení, když by na nich byla vidět špína, ale to nevím jestli po nich nechci moc ? :-( Čekala jsem, že třeba i umyvadlo a záchod.mísy nebude mýt jen zevnitř a nahoře, ale i z boku a dole (často kluci načurají vedle, z umyvadla kapky vody či klukům pasta při vyplivování steče po boku dolu atd.). Chtěla jsem po ní, aby mi utřela i stoly (obývákový spíš jen od „prachu“, kuchyňský a dětský se zapatláním od dětí).

Nakonec mi i řekla, že ona už je tu 30 min. přes čas, že agentura jí platí 2,5hod. :-( Dorazila mne dovětkem, že si připadá jak v pohádce o Popelce, od které se chtělo, aby přebírala hrách s čočkou :-( Chci toho v rámci normálního úklidu bytu fakt moc ? A jsem náročná na způsob a výsledek úklidu ?

• Citovat
  • Upravit
15319
15.9.10 13:32

A ta paní fakt dělá u úklidové firmy? 8-o Nevyčítala bych, že nezná některé drobnosti, ale že nevytře dřevěnou podlahu a neumí přepnout vysavač podle povrchu? Zírám a úplně tě chápu. Ale chyba bude taky na straně firmy, s paní bych to neřešila, jednak se firma asi snaží šetřit (vsadím boty, že paní řeknou, že má příště dělat rychleji, aby to za ty 2,5 hod. stihla, takže ta ženská to má asi taky těžký, aby si něco vydělala), jednak si nejspíš paní neproklepli, co umí, nevím, jak to v takové firmě chodí, ale snad si musí ověřit, že paní umí uklízet, přece jako kvalifikace nestačí, že je to ženská. :mrgreen:
Zavolala bych a pěkně to s nimi probrala, myslím, že to můžeš řešit jako reklamaci, protože jsi rozhodně nedostala to, co jsi zaplatila. A taky bych chtěla, aby příště poslali někoho jiného. Já mám dojem, že některým firmám fakt stačí jen čistý trestní rejstřík a prohlášení dotyčné, že už někdy uklízela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.6.13 22:33

Ahoj holky,
mame dve male deti hodne blizko vekove od sebe a nejak nestihame uklid. Mate nekdo zkusenosti s pani na uklid na Praze 9? Nekdo, s kym jste treba spokojene a nevadi vam se podelit o jeji cas? :-) Mame zajem o uklid 1× tydne cca 2-3hodiny :-). Anebo pripadne mate nejake dobre zkusenosti s urcitou agenturou:-). Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.7.13 12:09

Zdravim,

taky shanime nekoho na 2-3h v Praze 9. Nekdy v tydnu v prubehu dne.

Diky za kazdy kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
26.7.13 17:07

Ahoj ;) za sebe muzu doporucit hospodynky.cz - jsem maximalne spokojena. majitelka je velmi prijemna a profi. za me 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.12.13 08:24

Díky za info, ale 190 Kč/h je nereálná cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
5.10.20 01:44

Dobrý den, mám domluvenou paní na úklid ma příští týden přijít poprvé na úklid. Přes FB lokální skupinu. Chtěla jsem se zeptat jestli po ní mám nebo muzu chtít vyfotit nějaký doklad nebo tak něco? Plánuju být s ní doma a zabavovat syna.. Nevím jak to chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný