Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Už jsme jich pár vyzkoušeli a primalex (a to ani polar) prostě nedokáže překrýt mapy, co máme na stropě po nějaké vodě či co (asi kdysi zatékalo střechou). Mysleli jsme, že oškrabání pomůže, ale nepomohlo. Oškrabali jsme, odmastili, natřeli 2 vrstvy (od té doby už tam jsou 4
) a fleky prostě pořád prosvítají. Nechce se mi odrbat omítku až na panel a nahazovat, ale už bych taky chtěla bílý strop
Teď jsme kupovali jinou barvu (do kuchyně) a to je taky celkem bída.
kup si nemeckou barvu isolier waiss..stojí kolem 300 litr, používá se i po požárech kdy to nejde malovat že to leze pořád do sten..je to dobrý osvedčení..koukni na firmu farbe bohemia..posílají i na dobírku
Mám max zkušenost s disperzní barvou HET
http://www.het.cz/…product.html?id=1
Přetřela mi ve 2 vrstvách docela tmavě sytě zelenou.
7 l kyblík stál 170,–
Takovyhle fleky se musi zatrit prvne necim jinym-driv se pouzivala tusim latexova barva , ted dostanes koupit Primalex Primer. Dalsi vrstvu/y uz malujes normalni barvou
My máme fleky v kuchyni na stropě. Nejprve jsme to oškrabaly, natřeli Primalexem polar - 3 vrstvy - a NIC. Pak nám malíř poradil cosi, co určitě zakryje i ty nejzatvrzelejší skvrny. Smrdělo to fest. A? Nic. Pak jsem to natřela 3 vrstvama latexu. A? Nic. Odolávají mrchy. Budeme snižovat o 10cm strop sádrošem, protože na to prostě nejde koukat a zakrýt to něčím také nejde.
lemaz píše:
My máme fleky v kuchyni na stropě. Nejprve jsme to oškrabaly, natřeli Primalexem polar - 3 vrstvy - a NIC. Pak nám malíř poradil cosi, co určitě zakryje i ty nejzatvrzelejší skvrny. Smrdělo to fest. A? Nic. Pak jsem to natřela 3 vrstvama latexu. A? Nic. Odolávají mrchy. Budeme snižovat o 10cm strop sádrošem, protože na to prostě nejde koukat a zakrýt to něčím také nejde.
no, mě už napadli i bílé stropnice, ale vůbec se mi nelíbí. Fakt by mi pomohlo, kdyby měl někdo opravdu osobní zkušenost se zatvrzelými skvrnami
, protože mě už fakt štve hned po malování koukat pořád na ty hrozný fleky. Ten isolierwais vypadá sice dobře, ale aby to zas nebyli jen vyhozené peníze. Nikde jsem k tomu nic nenašla ![]()
katko pracovala sem 8 let v teto prodejne, ted v uterý se tam po mateřský vracím, školím i firmy, kde si tyto barvy všechny sami odskouší, není to nic levného, ale opravdu je dobrá
http://www.farbebohemia.cz/index5_n3.htm
pokud tam zavoláš pošlou ti do emailu třebatechnický list o teto barve, pak se mužeš sama rozhodnout, pokud bydlíš blízko prahy nebo vpraze není problém si na prodejnu zajít, a oni jí přžed tebou tu barvu i otevřou a natřou, zabarví i voskovky, fleky,
ješte bych dodadala k teto prodejne že je to speciálka..na barvy, nic levného,střední až vyšší kategorie cenová..nekteré barvy nebudu jmenovat stojí litr i 4 tis..a proto je službou zákazníkovi i tzo že se barvy předvedou co se do kryvosti týče, popřípade ruzne dekorační techniky atd,
Zkusili jste to i přeštukovat?? Oškrabat barvu do mrtě, naštukovat, a pak přetřít …
ješte starší generace malířu tvrdí že to dříve natřely líhem..technickým…nevím jak to funguje, nevím jak na tom drží barva, nikdy sem to neskoušela..ale je pravdou že tato barva se taky přiředuje líhem
tak jestly vám zbylo nekde kousek bílé tak skusit ![]()
napadá mě jen to znovu přetřít kvalitní penetrací (ta udělá „novej základ“) a vymalovat to.
nám vyhovoval Primalex FORTISSIMO - neředí se, je fakt HUTNEJ.
také se kloním k penetraci, dokáže sjednotit savost a barva se „nevyžírá“. Pokud se neudělá nejprve penetrace u nostaveb, může se malovat stále dokola profi barvou a výsledek stejně nic moc. Je to levnější a snažší než štukovat, nebo lepit ošklivé podhledy.
Zkuste si dát do rozprašovače Savo a postříkat to s tím. Většinou se jedná o plísně a ty prostě prorůstají skrze barvy (proto také ten doporučovaný líh). Ale existují i speciální postřiky na plísně na zdech.
Žádná penetrace nepomůže ani oškrabání staré malby. Někdy jde oškrabat a jindy zas ne. Když jsem natíral primalexem POLAR, vždy skvrny se ukázaly. Napadlo mě chytré řešení. Skvrny jsem přetřel akrylátovým tmelem. Tým pádem se fleky po natření nedostanou přes novou malbu.
Kdo říká že se akrylát nedá přetřít, je to potřeba přetřít (víc krát) hutnou vrstvou primalexu.
Pak je po problému.