Progesteron besins

22.2.22 05:36

Progesteron besins

Ahojky snažilky, měla jste některá nežádoucí účinky po užívání Progesteronu? Mám na mysli padání vlasů, zavodnění,…
Děkuju za odpovědi, jsem z toho na prášky, vlasy mi padají jak o závod 8o :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2035
22.2.22 15:25

Ahoj já ho brala po KET tři měsíce a žádné nežádoucí účinky jsem neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.3.22 09:13

Ahojky holky. Mám takový dotaz.

Beru progesteron besins po IUI a meškám MS. Test zatím negativní. (11DPO)
Doufám, že je prostě brzy. Ale říkám si, nedrží ten progesteron tu menstruaci? Břicho mě píchá a pobolívá chvílemi dost. Létám furt na záchod, zda už MS došla a nic.
Tak si říkám, že prostě přijde, až ho vysadím, když bude 14DPO test stále negativní.
Měla jste to tak některá? Moc děkuji za odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
30.3.22 09:35

@Destiny4974 Ano, progesteron blokuje menstruaci.
Prirozene to funguje tak, ze po ovulaci roste hladina progesteronu a pak klesa, dojde k MS. Kdyz otehotnis, embryo vytvari hCG, ktery pak stimuluje rust progesteronu (ze zacatku ho vytvari zlute telisko, pak placenta). Takze i v prirozenem cyklu i behem tehotenstvije MS blokovana hladinou progesteronu (a estrogenu).

11 dni po ovulaci by snad MS prijit nemela, pokud nemas kratkou lutealni fazi - pokud mas, tak ji protahne prave ten progesteron, co uzivas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.3.22 09:44

@Petra Star Já jsem si to tak nějak myslela. Jako břicho mě pobolívá už od začátku, ale teď je to taková ta typická PMS bolest, akorát se to drží více na pravé straně, kde jsem měla zralé folikuly.
Poslední MS jsem měla 5.3. a mám kratší cykly. Mezi 22-26 dny, jak kdy. Ovulaci na sobě poznám přesně, ale tentokrát jsem brala hormony a nic. Dle UTZ byla 18.3. a v ten den taky provedena IUI. Mám testovat 2.4 nebo 3.4.
Je mi teď poslední tři dny fakt zle. Žaludek mě bolí, motá se mi hlava, mám šílený návaly horka a zimnice, teplota se drží mezi 37 a 37.5.
Nevím, zda jsem tedy 11 nebo 12 DPO (od kdy to brát). Nikdy jsem tohle neřešila, nic nesledovala, ale už se snažíme roky a tohle je náš první pokus za pomoci lékařů. Vkládala jsem do toho hodně nadějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
30.3.22 10:03

@Destiny4974 No, rekla bych, ze nic nepoznas, musis pockat na test. Jinak IUI se standardne dela pred menstruaci ne az v den, kdy probehen - spermie by mely cekat na vajicko, ne obracene. Obvykle se i vyvolava injekci hCG (ovitrelle). Pokud ti IUI ma sanci pomoc, tak to klapne, ikdyz pokusu je potreba vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.3.22 10:09

@Petra Star Píchala jsem si Ovitrelle 16.3. kdy jsem měla dva folikuly vpravo 16mm a 18mm. Prý to mělo načasovat ovulaci na ten pátek.
Hele jak říkáš. Uvidíme. Je to buď a nebo.
Každopádně děkuji za zodpovězení dotazu. Vrtalo mi to hlavou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
30.3.22 12:57

@Destiny4974 Chtela jsem napsat, ze IUI pred ovulaci, tedy ti to meli udelat 17.3. I tak drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.3.22 14:59

@Petra Star Já jsem v tomto právě úplný nováček a postupy jednotlivých CARu se hrozně liší… Jsem z toho chvílemi zoufalá. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
24.5.25 08:02

Ahoj, doktor mi předepsal Progesteron Besins před týdnem. Zrovna v období, kdy se snažím zhubnout. Šlo mi to fakt dobře, jen teď v tom týdnu jsem nejen že nezhubla, ale lehce přibrala. Jsem z toho na nervy, mám pocit, že skoro nežeru a efekt tento týden nula.
Prý je rozdíl, jestli se Progesteron užívá perorálně nebo vaginálně. Mám vaginálně.
Prosím vás uklidněte mě někdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.25 09:41
@Antonie Bolavá píše: Více

A proč ho bereš? Pokud je to snažení o miminko, tak bych to brala, že je třeba holt něco obětovat. Já jsem tedy z progesteronu nepřibírala, ale neměla jsem žádnou energii, nic se mi nechtělo a měla jsem zácpu jako beton. Jaká úleva to byla, když jsem mohla vysadit! Tyhle vedlejší účinky bude mít jak Besins, Amelgen, tak Utrogestan…

Jinak vaginálně se nejlépe vstřebává. Perorálně se proto téměř nepředepisuje. Pokud má někdo závažný nedostatek, tak se píchá do svalu, což není moc příjemné, ale forma do podkoží neexistuje.

• Citovat
  • Upravit
Dynamitka
24.5.25 09:46

Tak je to progesteron a ten způsobuje zavodňování, takové to když je člověk před menstruací „oteklý“, tak za to může právě progesteron, který v tu dobu dominuje…

• Citovat
  • Upravit
17630
24.5.25 17:08
@Anonymní píše: Více

Po umělém přerušení jsem měla nejdřív Norethisteron, protože jsem pořád krvácela a teď ten Progesteron asi jen tak na srovnání.
Já bych to i ráda brala, že je třeba něco obětovat, ale už si připadám, že selhávám úplně ve všem, tak jsem chtěla aspoň zhubnout, co jsem stačila nabrat.
Celkově to vaginální podávání špatně snáším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
24.5.25 22:05

@Antonie Bolavá vaginalne to ma mnohem mensi vedlejsi ucinky. Vsak to zkus spolknout a uvidis.
Ja teda nevim, ale nemeli by spis udelat ultrazvuk, jestli je vse ok, ze krvacis? Nebo jak dlouho mas po zkroku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.9.25 08:48

Progesteron Besins

Ahoj, chci se zeptat.Jsem 6 dnů pred transferm a lékařka mi předepsala užívat progesteron besins 0-0-1 takže jenom večer jedna tabletka.Ale v přibálovém letáku je psáno že se užívá 3× denně. Měla jste to některá taky tak? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí