Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím měla bych otázku k užívání clostylbegytu + progesteronu. Doktorka mi řekla, ať beru od 5. dne clostylbegyt a pak od 17. dne progesteron po dobu 8 dní. Četla jsem ale, že je potřeba, aby se progesteron vysadil jen při negativním testu, protože z náhlého poklesu by mohlo dojít k potratu, pokud bych náhodou těhotná byla. Jenomže po 8 přece ještě test nemusí případné těhotenství poznat. Doktorka tvrdí, že už by to ukázal, ale i když pročítám diskuze, tak většinou se to ukáže spíše za 10 - 14 dní. Jak užíváte vy? Je to takhle opravdu standard?
Díky!
Ahoj, ja mam predepsano zacit pouzivat utrogestan (progesteron) jeden den po ovulaci, uzivat do 14DPO a pri negativnim testu vysadit a pak trva tak den dva, nez sama prijde MS.
Ono kdybys mela test pozitivni, tak by ti nejspis dali progesteron cely prvni trimestr, tak je mi divne, ze je 8 dni podle tve doktorky ok ![]()
@Mojzi díky za info! Tohle se mi přesně nezdá. Za 14 dní věřím, že už by to ukázalo, ale s těmi 8 nevím.. Dneska jsem dokrorce znovu volala, ale ujišťovala mě, že takhle je to v pohodě. Tak teď nevím, co s tím.. ![]()
Mě se po KET ukázal pozitivní test 4. den, tzn. 9. den po ovulaci. Byl to jen slabý dušík. Dost holek má i po KET pozitivní test později. Takže mi připadá hloupost vysazovat progesteron už osmý den. To už by bylo snad lepší nebrat žádný než takto.