Program dětí ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2031
15.6.21 07:43

Nemyslím si, že dítě potřebuje nějakou „řízenou činnost.“ Stačí, že si se synem normálně čtete, povídáte. Když kreslíme, schválně mícháme barvy a koukáme se, co z nich vznikne. Když se synovi líbila mikina s chameleonem, hned jsem pustila video, jak chameleon loví mouchy jazykem a jak se přebarvuje :nevim: Myslím si, že se toho se mnou určitě naučí víc jak ve školce.

Co se mnou nemá, je dětský kolektiv. Chodíme hodně na hřiště, kroužky (tam taky poslouchá učitelku a dělá, co se řekne), s kamarády…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
15.6.21 08:01

Napište mi SZ, pošlu vám pracovní listy na ukázku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
15.6.21 08:01
@mackA159 píše:
Pokud máš dítě přihlášené ve školce, platíš skolkovne, a zažádas o individuální plán na doma, není důvod ti ho nedat. Jen nevím jestli to jde jen u předškoláků, nebo i mladších deti. Tchýně to teď měla s předškolákem, do školky celý rok nechodil, daly ji lejstra na doma. Vystřihování, malování, kreslení, lepení a podobný bl. bosti…na to stejně papír od školky nepotřebuješ. Za mě takhle male dítě potřebuje vrstevníky, ne testy a úkoly na doma.

To jo, ale zakladatelka dítě v mš nemá, pochybuji, že sežene školku, kde jí jen tak něco dají. A platit 500 měsíčně jen kvůli papírům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
15.6.21 08:09
@hejluc píše:
To jo, ale zakladatelka dítě v mš nemá, pochybuji, že sežene školku, kde jí jen tak něco dají. A platit 500 měsíčně jen kvůli papírům…

U nás se platí 200,–

• Citovat
  • Upravit
6180
15.6.21 09:48

Jako tematických pracovních listů je na netu x, nebo já dceři kupuju sešity s úkolama pro předškoláky (běžně v drogerii, obchodě, papírnictví, na rohlíku…), je to prakticky to samý co maj děcka ve školce. Důležitější je podporovat a rozvíjet zájmy, jak píše @Dobrej_tym s tím chameleonem, to je super. Nedávno jsem si s dcerou a synovcem pouštěla přistání na Měsíci a výukový videa o sluneční soustavě, protože byl na obloze velkej úplněk a zaujalo je to. Mluvit s dítětem, vysvětlovat na co se ptá. Dcera má čtyři a půl a v uplynulým půlroce ji zajímalo lidský tělo (takže dostala Albi knihu, pouštěli jsme si Byl jednou jeden život, poslouchali stetoskopem srdce, prohlíželi na rukou viditelný žíly a tak), pak politika (kreslili jsme jí zjednodušený schéma prezident-premiér-vláda-parlament, bavili se o volbách, koho budeme volit my a proč) a tak. Úměrně věku, samozřejmě, ale poskytovat informace, odpovídat na otázky, pouštět zajímavý videa (dcera miluje Attenborougha), a je to lepší než deset pracovních listů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí