Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
PETRUCHA píše:
Ahoj…mě jen napadlo jestli se přímo nebudí a jen fňuká ze spaní, což mi Zuzka dělá taky a Adam dělával též, tak jsem to vyřešila odsunutím do děcáku. Přes zeď ve spánku je skoro neslyším, málokdy mě to vzbudí. Jen mám teda problém s tím že jelikož děcák je jeden a děti dvě tak starší spí se mnou v ložnici a když je manžel doma, což je na střídačku 4 dni doma a 4dni v práci, tak spím v kuchyni na matraci na zemi. Máme to tady malý holt. No ale aspoň se vyspím. Čekám až to malou přejde a konečně je budu moct sestěhovat definitivně do pokojíčku. Ale teda moje rada je, pokud to jde, odstěhovat prťata z ložnice.
No právě, on se přímo nevzbudí. Pofňukává ze spaní. Manžela to nevzbudí, ale já jsem vzhůru při každém kňournutí. Kdyby jsme měli dokončenou rekonstrukci patra, tak bych ho dala do pokojíku, který bude vedle ložnice. Takhle si asi pořídím špunty do uší
.
Timura píše:PETRUCHA píše:No právě, on se přímo nevzbudí. Pofňukává ze spaní. Manžela to nevzbudí, ale já jsem vzhůru při každém kňournutí. Kdyby jsme měli dokončenou rekonstrukci patra, tak bych ho dala do pokojíku, který bude vedle ložnice. Takhle si asi pořídím špunty do uší
Ahoj…mě jen napadlo jestli se přímo nebudí a jen fňuká ze spaní, což mi Zuzka dělá taky a Adam dělával též, tak jsem to vyřešila odsunutím do děcáku. Přes zeď ve spánku je skoro neslyším, málokdy mě to vzbudí. Jen mám teda problém s tím že jelikož děcák je jeden a děti dvě tak starší spí se mnou v ložnici a když je manžel doma, což je na střídačku 4 dni doma a 4dni v práci, tak spím v kuchyni na matraci na zemi. Máme to tady malý holt. No ale aspoň se vyspím. Čekám až to malou přejde a konečně je budu moct sestěhovat definitivně do pokojíčku. Ale teda moje rada je, pokud to jde, odstěhovat prťata z ložnice..
Tak jdi spát jinam ty
Třeba do obýváku, teda jestli ho máte
![]()
Malá je taky špatný spáč. Budila se na mlíko, dudlíkové poplachy, vstávala brzo a tak. Ale bojuju s tím a zdá se, že jsem konečně vyhrála.
Doporučuju následující (nejlíp všechno - protože jedno opatření není žádné opatření)
- přestěhovat do dětského pokoje
- omezit spaní přes den (nechávám ji 1,5h, max 2h, od 14h se snažím, aby byla vzhůru) a ukládat ve zhruba stejné časy
- Pediakid taky dávám
- mlíko zrušit, je už velký, řev vydržet (já v případě extra velkého řevu nebo pokud je slabá večeře tak nabídla mlíko z picího hrnku - to nechtěla a tím se to u nás vyřešilo. Flašku jsem nekompromisně schovala pro miminko.)
- v noci chvíli čekat a hned k děcku neběžet
Jsou to malí vyděrači - ono se jim to líbí, že na zakňourání přiběhne máma, a ještě líp s flaškou mlíka. Ale já si myslím, že vychovávat se děti mají i v noci
a v noci se má spát ![]()
ahoj, rozumbrado- asi budu muset tvoje rady vyzkouset, maly tuhle noc skoro prorval, ale tentokrat to byl extrem…pres den nespal vubec, byl jak sileny a v noci co hodinu rev, taky sileny… byl v pokoji sam, uklidnil se az po prituleni, rval skoro hystericky..takze to pricitam spis nejakym nocnim muram a nevyspani, nez vyzadovani pozornosti
tak nevim, jestli ho nechavat rvat, kdyz je videt, ze se boji…
liky jestli řve skoro každou noc, tak je to u mě vynucování pozornosti. Nebála bych se být přísnější i v noci. Ve dne přece taky nereaguješ na veškerý vyděračský pláč.
Prostě chtít po 18m dítěti, aby spalo v postýlce a bez mlíka, to není žádné násilí, to je přece v pořádku.
Utěšila bych ho a položila zpět do postýlky, druhou noc už bych ho ani nezvedala. Když vydržíš, zvykne si, že se v noci spí.
Jestli se bojí, to já osobně na mojí dcerce nepoznám. Ale nemyslím si, že by každou noc dítko brečelo strachy. Zkusila bych mu dát nové plyšáky, noční světýlko
ale nechala bych ho pobrečet, i máma se musí vyspat a on to už v tomhle věku pochopí neboj.
rozumbrada píše:
Malá je taky špatný spáč. Budila se na mlíko, dudlíkové poplachy, vstávala brzo a tak. Ale bojuju s tím a zdá se, že jsem konečně vyhrála.
Doporučuju následující (nejlíp všechno - protože jedno opatření není žádné opatření) - přestěhovat do dětského pokoje - omezit spaní přes den (nechávám ji 1,5h, max 2h, od 14h se snažím, aby byla vzhůru) a ukládat ve zhruba stejné časy - Pediakid taky dávám - mlíko zrušit, je už velký, řev vydržet (já v případě extra velkého řevu nebo pokud je slabá večeře tak nabídla mlíko z picího hrnku - to nechtěla a tím se to u nás vyřešilo. Flašku jsem nekompromisně schovala pro miminko.) - v noci chvíli čekat a hned k děcku neběžetJsou to malí vyděrači - ono se jim to líbí, že na zakňourání přiběhne máma, a ještě líp s flaškou mlíka. Ale já si myslím, že vychovávat se děti mají i v nocia v noci se má spát
Naprosto souhlasím ![]()
Jo a ještě jestli někomu brzo ráno děcka vstávají tak doporučuju totální zatmění oken. U nás to teď zafungovalo super. Malá dřív vstávačka v 5-6 hodin, teď spí do 7,30-8,00 ![]()
Ahoj holky. Mám doma skoro 10ti měsíčního nespavce. Od mala máme problémy se spinkáním. Budil se vždy celou noc cca po 2-3 hodinách a já si najivně myslela, že už to horší nebude, že čím bude větší, tím se to zlepší. A pravda je jinde, bohužel. Zhruba poslední měsíc, dva se prcek strašně v postýlce mele, cestuje, kňourá a občas ječí. Většinou má zavřený očíčka. Ale dokud nedostane alespoň trochu cucnout mlíčka, tak nedá pokoj. Dělá mi to celou noc po cca 0,5 hodině až 1,5 hodině. Několik nocí už jsem vůbec nespala a jsem docela KO
Už nevím co s ním. Zkoušela jsem si ho nevšímat, ale on přidává na intenzitě až se z toho úplně probudí a pak musím znovu uspávat
Dát mu jen dudlík taky nepomáhá, ani šťávička. Prostě chce mlíko a nedá pokoj dokud ho nemá. Jenže když člověk vyskakuje z postele třeba 10× za noc, je to děs
Příští týden jdeme k Dr., tak se optám tam. Ale moc nevěřím tomu, že mi pomůže
Proto to zkouším tady, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost a nekáply jste na něco co zabralo?!
Holky díky!
Právě o něčem podobným jsem si dneska psala s maminkama https://www.emimino.cz/…tivna-81391/
Já mám v noci to stejný,ale vím,že je to zoubkama.
Ale už jsem to vzada a mám ho v noci v posteli,protože bych už nedokázala asi normálně fungovat ![]()