Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
joooo KOoperativa, to je svině na druhou. Taky s ní mám zkušenost - cca 3 roky placení pojistky, následně její zrušení protože jsme zjistili, že vůbec není tak výhodná a že při zakládání nám agent lhal. Zjištění, že i když jsme tam dali cca 25tisíc, tak jsme podle nich v mínusu a nic nám nevrátí v tom všem nás nenapadlo, že bychom měli uhradid poslední splátku - rušilo se to v půli měsíce. Při rušení nám řekli, že je vše v pořáku. Po 5ti letech - bez jakékoli upomínky přišlo vyrozumění od právníka, že soud nás odsoudil k uhrazení okolo 7tis. jinak to dojde k exekuci (původně šlo o čátku 245,–Kč). Bavit se s námi nikdo nechtěl, prý dejte to k soudu a projedete ještě víc. Nic se nepromlčovalo… zaplatili jsme a s kooperativou nechceme mít už nikdy nic společného. Takže doporučuju ti zaplatit
Důchodovým pojištěním myslíš penzijní připojištění? Když manžel přecházel k jiné pojištovně a já mu zjišťovala, jestli u té původní je všechno v pořádku a nic nedluží, tak paní na drátě mi řekla, že penzijko je dobrovolné a pokud si ho nebudu platit, tak je to můj problém, dluh nevzniká.
Moc jsem nepochopila tvoji situaci
, ale já bych nejspíš zašla do té původní pojišťovny se domluvit co a jak. ![]()
Nejedná se náhodou o problém, který se již řeší zde? Myslím, že je možnost získání bezplatného právního poradenství od Občanského sdružení Nedejte se.
ynax píše:
joooo KOoperativa, to je svině na druhou. Taky s ní mám zkušenost - cca 3 roky placení pojistky, následně její zrušení protože jsme zjistili, že vůbec není tak výhodná a že při zakládání nám agent lhal. Zjištění, že i když jsme tam dali cca 25tisíc, tak jsme podle nich v mínusu a nic nám nevrátí v tom všem nás nenapadlo, že bychom měli uhradid poslední splátku - rušilo se to v půli měsíce. Při rušení nám řekli, že je vše v pořáku. Po 5ti letech - bez jakékoli upomínky přišlo vyrozumění od právníka, že soud nás odsoudil k uhrazení okolo 7tis. jinak to dojde k exekuci (původně šlo o čátku 245,–Kč). Bavit se s námi nikdo nechtěl, prý dejte to k soudu a projedete ještě víc. Nic se nepromlčovalo… zaplatili jsme a s kooperativou nechceme mít už nikdy nic společného. Takže doporučuju ti zaplatit
Mám podobnou zkušenost,akorát šlo o částku asi 650kč.Já to radši zaplatila.Nechtěl se semnou nikdo bavit.Jako vím že od Kooperativy už nikdy více nic ![]()
NO JÁ BYCH NĚJAKÝCH 345Kč Z ROKU 2003 ZAPLATILA, ALE CHTĚJÍ PO MĚ NAVRCH JEŠTĚ 7. TIS, JAKO ODMĚNU PRÁVNÍMU ZÁSTUPCI.Spíš se mi jedná jestli nelze nějak uplatnit promlčecí dobu, já pojistné nikdy ani nezačala platit, a pokud zaplatím jen dluh, jestli se k tomu nějak nepřiznám a nezruším tím promlčecí dobu?Jsem docela bezraná, je to pro mě moc peněz, manžel v částečném inval. důchodu, 2.děti..Dík za odpověď
Nic neplaťte, promlčecí doba je 3 roky, maximálně 4, pokud by to bylo podle obchodního zákoníku.
Ahojky,
velice děkuji tza tento odkaz,je to přesně ono
Konečně snad budu i spát děkuji
Před třemi lety firma udělala práci, za kterou inkasovala zálohu. Přestože jsme si byli vědomi že budeme doplácet, firma mlčela tři roky a teď se ozvala o doplacení s vystavenou fakturou. Lze uvažovat o promlčení?
Dobrý den,
taky se s vámi chci podělit o svůj problém. V roce 2014 jsem chodila s přítelem, který dělal u OVB a jelikož potřeboval uzavřít nějake smlouvy a já byla husa blbá, zamilovaná, tak jsem podepsala jakési životní pojištění od Generali. Teda šlo jim prý jenom o to mít co nejvíce podepsaných smluv. Bylo mi řečeno, že mi do 10 dnů přijde do schránky dopis potom od smlouvy odstoupím. Samozřejmě mi nic do schránky nepřišlo. Mezi tím uběhla nějaká chvíle a my jsme s přítelem rozešli. Smlouvu prý nemám řešit, protože ji vůbec nikam nepodali a nejspíš ztratili. Mně to ale stejně nedalo a šla jsem se na to zeptat do pobočky Generali se smlouvou, kterou mám (a podotýkám, že je to taková prasárna. Vůbec není řádně vyplněna a vlastně v té kopii co já mám doma není ani můj podpis. Rodné číslo je špatně napsané a neni tam napsaný ani datum sepsání smlouvy, ani ukončení smlouvy. Pouze častka, moje jméno, šoatné rodné číslo a ulice) čislo smlouvy na pobočce kam jsem zašla vůbec neměli v databázi, takže smlouva neexistovala (to bylo v roce cca červenec 2014). A tak se chci zeptat, jestli už je to promlčené nebo ne a pokud by někde smlouvu vyhrabali. Museli by mě ze zákoba kontaktovat o zahájení pojistky nebo snad ne? Předem děkuji za odpovědi.
Pokud dobre chapu tak je spatne rodne cislo a chybi podpis.. v tom pripade je smlouva neplatna a nemuzou po vas cokoli vymahat.
Pokud by smlouvu vystrachali a nabyla pravni moci, tak vam musi zaslat instrukce ( kolik a kam poslat a za co presne ).. a nesmeji zahajit pojistku se starym datumem. Vse musi byt aktualni.
Stačí se u dané společnosti zeptat, zda je tam něco na tvé rodné číslo, tady to nevypadá
Dobrý den, prosím poraďte mi.V roce 2003 jsem uzavřela důchodové pojištění, bylo mi vysvětleno, že pokud nezaplatím první častku, toto pojištění automaticky zanikne Nikdo nedal žádným způsobem vědět o tom, že „dlužím“ 345Kč - tuto částku bych samozřejmě uhradila.V době kdy jsem přebírala doporučený dopis o podstoupení pohledávky jsem na
smlouvu s kooperativou, která pro mne nikdy nebyla platná, vůbec nepomyslela.V té době jsem měla již druhý rok uzavřeno důchodové pojištění jinde, myslela jsem, že částku 345Kč dlužím tam, po mém telefonickém dotazu účetní jsem byla ujištěna, že všechny platby jsou v pořádku, myslela jsem tudíž, že jde o omyl a celou věc jsem považovala za vyřízenou.
Dále bych chtěla poukázat na to, že dluh vznikl v roce 2003 a celou dobu mi nebyl upomínán a tudíž mám za to, že případný dluh byl již promlčen, celá věc mi přijde velmi neetická. I když se necítím jako dlužník a vždy jsem si své závazky řádně hradila, jsem ochotna částku 345Kč uhradit.Neví někdo jestli když tak udělám nezruším promlčení dluhu? Zatím mi přišel návrh na vydání el. platebního rozkazu-jak nejlépe postupovat, vím, že musím podat odpor…moc děkuji za rady