Proplacení lékařské prohlídky
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ano, pokazde mi zamestnavatel po zkusebce proplatil naklady, protoze jsou na
nem. Zeptala bych se jeste jednou a pripadne zasla na urad, aby mi poradili, zda
i v tomto pripade pri ukonceni ve zkusebce je povinen uhradit naklady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Proplácí většinou po zkušební době, zažila jsem zaměstnavatele, kde nepropláceli vůbec, i takového, že se mohlo jít za sekretářkou s dokladem pro proplacení hned v den nástupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
A jak to je podle zákona?
Platí zaměstnavatel, vždy. Jediná výjimka je, pokud by zaměstnanec/kandidát nenastoupil, tzn. nedošlo by k uzavření smlouvy. Pokud byl uzavřen pracovně-právní vztah (nebo i DPČ, DPP), pak zaměstnavatel musí vstupní prohlídku uhradit (a nelze to podmiňovat odpracováním zkušebky apod.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jestli je zdravotní prohlídka provedena tam, kam Vás poslal zaměstnavatel (obvodní lékař, nebo závodní lékař) tak je to
§ 59 zákona 373/2011 Sb. odst. 2
(2) Vstupní lékařskou prohlídku hradí osoba ucházející se o zaměstnání. Zaměstnavatel osobě ucházející se o zaměstnání vstupní lékařskou prohlídku uhradí, jestliže s ní uzavře pracovněprávní nebo obdobný vztah. Věta první a druhá se nepoužije, jestliže osoba ucházející se o zaměstnání se s případným zaměstnavatelem dohodne o úhradě vstupní lékařské prohlídky i v případě neuzavření pracovněprávního nebo obdobného vztahu, anebo stanoví-li právní předpis jinak. Vstupní lékařskou prohlídku, jde-li o posouzení zdravotní způsobilosti osoby ucházející se o zaměstnání k práci v noci, hradí případný zaměstnavatel vždy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- 1. prohlídka na ortodoncii
- Proplacení dovolené po PPM
- První gynekologická prohlídka průběh
- Osoba pečující o dítě do 7 let - proplacení kurzu UP
- Práce ve svátky a proplacení
- Mám se zmínit na gynekologické prohlídce, že se snažíme o mimi?
- 13 letá prohlídka
- Invalidní důchod a lékařské zprávy
Prosím o radu. Nastoupila jsem do zaměstnání a ve zkušební době otěhotněla. Pracovní vztah skončil dohodou. Na začátku jsem podstoupila povinnou lékařskou prohlídku kterou jsem uhradila (700kc). Žádala jsem o proplacení ale prý to standardně neproplaci první měsíc. Žádala jsem tedy druhý měsíc, neproplatili a pak výpověď. Ráda bych věděla jestli mi ji musí proplatit?
Děkuji.