Prořezávání a růst zoubků

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
17.6.14 16:58

Prořezávání a růst zoubků

Ahoj maminky malému bude 22.7. 5. měsíců a nejspíš se nám začaly růst zoubky. Malý je plačtivý, špatně spinká když usne tak se za chvíli probudí se strašným pláčem, začal strašně slintat, všechno okusuje a strká do pusinky. Nechce mě skoro vůbec jíst. Celkově je takový neklidný.
Ale chtěla bych se zeptat jestli se zoubky můžou prořezávat aniž by měl dásinka oteklé a červené..
Je to moje první dítě tak nemám žádné zkušenosti.
(blbé narážky a připomínky si prosím nechte)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3636
17.6.14 17:01

To víš, že muže…ono to dost často bolí právě nejvíc tehdy, kdy maminka v puse nic nenajde :-) nám pomohl calgel a kousatka. Ať he brzy líp!!! Až se proříznou, bude dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
17.6.14 17:01

Zoubky se prořezávají dlouho, takže ho to může bolet a nemusí to být nijak vidět zatím.
Kup si v lékárně chladivý gel na zoubky, uleví mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
17.6.14 17:04

@Šáriii Kousátka dávám… Jak ráda bych to nějak uspíšila… Už to trvá 3. týdny a já jsem z toho úplně hotová :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
17.6.14 17:10

@Veushe proto říkám, přestanou prdy, začnou zuby. Bolí prý už to zakládání zubů v dásni, pak to musí prorazit a to prořezání je už jen špička ledovce. Ale je to i logické. Někomu to trvá dlouho - naše druhorozená, jedničky nahoře - dva měsíce, někomu krátce - prvorozený tak max tři dny, ale ten to prožíval mnohem více :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
17.6.14 17:13

Ahoj holky. Mám podobný problém. Sice dobře ji ale je takovej nervak. A slinta až hrůza normálně mu to teče z pusy. Prstíky zuzla jak zběsilej. Pokazdy, když něco jako kousatko strčí do pusy, začne se vztekat a rvat. Do pusinky mu koukám a taky nic nepozruju. V pátek mu budou čtyři měsíce není to brzo?

Příspěvek upraven 17.06.14 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
17.6.14 17:13

@Veushe
musíš vydržet holt:)
Kup ten gelík, to uleví… dej vždycky na noc, ať se vyspíte všichni :) přes den se to zvládat dá.
Nebo jsou hodně oblíbené gelové chladící kousátka, našeho ale nenadchly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
17.6.14 17:14

Ahojky. Já se také podělím o svůj názor. Já mám dceru,6 měsíců. Má už 2 zoubky venku, ale taky to prožívá. Dávám jí Nurofen, pak se alespoň malinko vyspíme. Obě. Také mám gel i Chamomillu.To vše prý pomáhá. Malá kousátka odmítá, takže jí dávám třeba kousek jablíčka, či piškot…Kouše to, žužlá…Ale ten Nurofen jí docela pomáhá. Držím palce…Mám pocit, že jí už porostou horní, protože malá taky nechce moc jíst, vše žužlá…takže mi to taky začne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
17.6.14 17:16

@Terrinka93 to ti nikdo neřekne, čím to je, tohle období se nazývá orální - právě proto, že vše zkoumají pusou, tvorba slin je větší…no kdybych to měla brát opravdu podle druhorozené, tak pediatrička říkala, že už se jí tlačí v pátým měsíci a prorazil ji první v osmém :mrgreen: Do té doby a i potom - zuřivě ohryzávala a slintala…prostě to tak je :nevim: některým to vyroste aniž si toho někdo všimne, některé slintají i když nerostou,… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
17.6.14 17:21

@kozisek njn.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
17.6.14 18:19

Naše malá to cejtila už od čtyřech měs. První vylezl až v devíti měs. A každý zub slintá, rýma, horečka, červené tváře, průjem, svědění za oušky. Prostě kvalitka, takž nurofen a calgel v ledničce jsou naši kamarádi už dlouho. Teď je malé 19 měs. A má za sebou tři dny horeček, průjem a jsme u rýmičky, možná virózka, ale já to tipuji na poslední zoubky co nám chybí. Zadní stoličky. Jo a nejhustší byli špičáky, to jsem skákala do zdi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
17.6.14 18:55
@Veushe píše:
@Šáriii Kousátka dávám… Jak ráda bych to nějak uspíšila… Už to trvá 3. týdny a já jsem z toho úplně hotová :(

nasemu se prvni dva zoubky klubaly ctvrt roku, byl to des :/ vydrzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
17.6.14 19:28

U nás šly první dva zuby měsíc a půl…nejedla, nespala, brečela…v puse furt nic, pak najednou bílý flek, ten byl tak týden a po jedné noci, kdy jsem k ní vstávala cca po pěti minutách a chtěla zabít sebe, ji i muže, byly najednou venku. Hurá! Dva týdny byl klid, najednou evidentně lezou další. Nejí, nespí, brečí…
Kdybych nekojila, tak se vožeru! :D
Vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
17.6.14 19:34

@Veushe Jsme na tom podobně, jen už jsou na řadě horní řezáky a špičáky.. Už dva týdny parádně spí, nasadili jsme na doporučení homeopatické čípky pro děti - asi čtyřkombinace přímo při růstu zubů, jmenuje se to Viburcol a seženeš v každé lékárně, kde prodávají i homeopatika :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.