Šli byste bydlet k rodičům partnera?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15116
7.2.21 12:52

Ne, vztahy by se vyhrotili i s tchánovci. Tak prostě teď nebudete mít barák. Stejně budes ještě přes dva roky na rodicaku, tak kde byste vydělali na hypo. a mimochodem, ten mateřský plural je peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
7.2.21 12:54

Já bych šla k tchanovcum. S jasně stanovenými pravidly, např. na 2 roky, odstěhovat se dříve, než malý půjde do školky. Za tu dobu vydělat co nejvíce, aby se pořídilo hezké vlastní bydlení. Snažila bych se využít přítomnosti prarodičů a možnosti hlídání, abych mohla pracovat (brigáda, živnost?). Když budete mít jasné cíle a deadline společného soužití, bude to pro všechny snesitelnější a snáz zatnete zuby v případě konfliktu s vidinou, že to není navždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
7.2.21 12:54

A hypotéku na nějaký menší byt byste si nemohli vzít? Splátka by byla podobná jako nájem a spláceli byste svoje. Máte teď něco našetřeno? A určitě bych se nestěhovala někam, kam se mi už dopředu nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
7.2.21 12:57

No tak pokud to není dvougenerační bydlení, tak o tom ani neuvažuj! Představa sdílené koupelny a kuchyně je šílená! To nebude dělat dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.21 12:58

Určitě ne, pokud máš ráda svůj klid.
Ostatní argumenty mi tedy přijdou, že jsi hodně nevyrovnaná a přenášíš svoje problémy na tvoje dítě. A to je špatné. Zkusila bych psychologa, já šikanu chápu, prošla jsem si tím taky a přemýšlet o tom takhle jako ty, není úplně rozumné, třebaže to chápu.
Anonym info o šikaně

• Citovat
  • Upravit
4507
7.2.21 13:06

My bydlíme v baráku s tchanovci, já sama jsem to manželovi navrhla. Mám je rada a jsem rada, ze mám pro děti prarodiče k ruce, vycházíme spolu v pohodě. Ale kdybych nebyla přesvědčena, ze to dáme, nikdy bych do toho nesla. Každopádně starší syn je úplně nadšený, když muže, tak tráví s dedou čas, oba tím strašně rozkvetli.

Pokud o tom přesvědčena nejsi, nechod do toho. Pochybnosti se budou prohlubovat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.21 13:07

@Lu1234 právě v takto jsem o to uvažovala dva roky zatnout zuby uskromnit se kde to půjde a vydržet. To by byla moje podmínka než půjde malunky do školy. Má 6 měsíců kdyby sme se odstebali měl by 8.. A ve třech letech klidně 3,5 školka snad ve svém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.21 13:09

@Verurizeckova
Já je mám také rada. Ale vím že by to nebylo napořád opravdu pomůžou.. Když si vzpomenu děda mi doveze zeleninu pro malého… Pokaždé když dojedeme jsou fajn hodní. Ale právě že se bojím toho fungování. Oba jsou pracující, jejich mamka se vrací denně kolem 5 6 večer dělá účetní a tatínek je také v práci má i noční.

• Citovat
  • Upravit
18106
7.2.21 13:12

Jestli chcete stavit barák svépomocí a nemáte dost peněz a budete to látat z úspor a hypotéky, tak tam zkysnete určitě dýl než 2 roky. Být tebou, tak do toho nejdu, hlavně jestli tu vesnici a lidi tam nemáš ráda.
Pokud máte nějaký finanční základ na hypotéku a příjmy které vám projdou, kupte si svůj byt na hypotéku a dům si postavíte nebo koupíte až budou děti větší a vy finančně víc v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
7.2.21 13:12

@Lu1234 To je urcite spravna, ale nakonec dost naivni predstava. Na jasne stanovenou dobu do toho jde vetsina, ale pak jsou z jednoho roku 3 roky, protoze jeste nemame dost penez, bance trva schvalit uver, delnici dneska neprijeli, material na strechu prijde o ctrnact dni pozdeji a maminka nam uvari a vypere, tak o co jde? :) Tohle jsem nastesti neresila, spis neco podobneho, ale znam to z okoli dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.2.21 13:54

Jestli je na to u tchanovcu prostor, udelala bych dole sprchac, umyvadlo, zachod a kuchynsky kout, oddelila vchod a sla tam klidne bydlet.
Jinak ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.21 15:59

@Lucie_Sx dole by byl vlastní záchod i teoreticky koupelna.. No pořád mám možnost se tam vrátit na pořád a udělat vlastní podkroví ale to zas ne.

• Citovat
  • Upravit
3912
7.2.21 16:10
@Anonymní píše:
@Lu1234 právě v takto jsem o to uvažovala dva roky zatnout zuby uskromnit se kde to půjde a vydržet. To by byla moje podmínka než půjde malunky do školy. Má 6 měsíců kdyby sme se odstebali měl by 8.. A ve třech letech klidně 3,5 školka snad ve svém.

Nevracej se do míst, kde na Tebe čekají stíny minulosti.
Můžeš mít podmínky, jaké chceš, ale je dost pravděpodobné, že přestanou platit v okamžiku, kdy tam za sebou zavřeš dveře zevnitř.

Tcháni můžou být super, ale časem Ti můžou začít lézt na nervy, i když nebudou dělat nijak zle. Z dočasných dvou nebo dvou a půl let může být těch let i podstatně víc. Čím déle tam budete, tím hůř se pak bude odcházet. Navíc je možné, že rodiče svého syna pak přesvědčí, aby tam zůstal a Ty budeš moct odejít jedině sama, bez dítěte.

Ono to může být všechno i na pohodu, ale to Ti nikdo dopředu neřekne. Nicméně spíš to bude horší než lepší, i pěkné vztahy se dají pokazit za krátkou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luc-1
10.2.21 21:35

Znami takto bydleli s prckem 6 let aby meli vic penez na barak. Puvodni plan byl 2 roky ale souziti jim pasovalo tak to prodlouzili na 6 je to hrozne individualni a usetrili dost… ja bych to zkusila a uvidite

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.21 21:50

@Luc-1 děkuju zítra maji přijít na besedu, tak uvidíme na čem se dohodneme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný