Šli byste bydlet k rodičům partnera?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
12.2.21 12:29

Jezis ty jsi knouralka precitlivela. Pises jak tatar. Neverim, ze nasetrite za 2-3 roky na barak, kdyz ted neusetrite nic. To bych si snad radeji vzala uver, nez bydlet s tchanama a zila nekde, kde nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.2.21 12:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky prosim o názor..
Mám, vymodlene dítě po ivf, je nam půl roku je to celý můj svět..
Potřebovala bych znát názor s přítelem sme na bytě cca 8 km od rodného bydliště. V menším městečku nájem 13500 plus výdaje. O barácku nebo svem bydleni uvažujeme ale situace je hold těžká a při placeni nájmu se neda moc ušetřit.
Je tu možnost jít k jeho rodičům. Já mám svou mamku taky na té vesnici ikdyz z tama nepocházíme (jak jsem byla malá tak sme, se tam přestěhovali.)
Jde o to že nevím co mám dělat, nechci se vrátit zpět, nikdy se mi tam nelíbilo dost mi ublizovali v dětství a bohužel se to semnou nese celý život ikdyz jsem dospělá. Kamarády tam nemám zadne..
Pořád váhám zda zatnout zuby na tři roky treba vydělat korunky a jít do svého pokud se něco naskytne.. Vím z logického pohledu není co řešit ale já vím že tam budu trpět… Ale jde mi hlavně o syna nechci ho tam dávat ani do školky.. Jsou tam maminky které mají stejné dítko jako já, a to bych neprekousla hlavně kluli minulosti představa že mu dělá někdo zle nebo se s ním nebaví rozumíte.. Nechci to tu celé rozepisovat ale bylo to spatne…
Jeho rodiče jsou fajn takový aktivní, snad by to bylo v pohodě ale těžko říct… 😕 Jsem z toho špatná… Co by ste dělali? Šli by ste tam? 😑 Nechci být sobec to zas ne, ale mám strach..

Bydlím v Praze a v naší čtvrti jsou prakticky všechny domy, které nevlastní cizinci nebo tam nejsou zubní kliniky apod. vícegenerační.

Já bych šla za předpokladu, že a) by se jednalo o skutečně dvougenerační dům, tedy oddělené vše včetně vchodů, žádné společné chodby nic takového. b) ti nevadí vesnice, ty problémy, cos měla jako dítě, to záleží, o co šlo. Jestli jste byli nějaká problémová rodina a proto si s tebou nechtěly děti hrát, tak to hravě překonáš, když ukážeš, že už jsi ok. c) nejsi ten typ, co bere jako strašnou urážku, že mu tchyně nabídne buchnu a nejsi matka, co nesnese, když jí někdo „bere“ dítě, protože určitě bude chtít chodit za babi a dědou. Některé mámy (já) by to brali jako výhodu, některé to nesnesou.

No a šetřit, šetřit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luc-1
12.2.21 12:55
@Sany80s píše:
Věř mi, že v jejich domě, to buzerace je.

Myslim ze buzeraci primo dela ton hlasu a spatbe volena slova nebo reseni blbosti a vse lze resit slusne a bez buzerace.

• Citovat
  • Upravit
Luc-1
12.2.21 12:56
@Bábrdl píše:
Bydlím v Praze a v naší čtvrti jsou prakticky všechny domy, které nevlastní cizinci nebo tam nejsou zubní kliniky apod. vícegenerační.

Já bych šla za předpokladu, že a) by se jednalo o skutečně dvougenerační dům, tedy oddělené vše včetně vchodů, žádné společné chodby nic takového. b) ti nevadí vesnice, ty problémy, cos měla jako dítě, to záleží, o co šlo. Jestli jste byli nějaká problémová rodina a proto si s tebou nechtěly děti hrát, tak to hravě překonáš, když ukážeš, že už jsi ok. c) nejsi ten typ, co bere jako strašnou urážku, že mu tchyně nabídne buchnu a nejsi matka, co nesnese, když jí někdo „bere“ dítě, protože určitě bude chtít chodit za babi a dědou. Některé mámy (já) by to brali jako výhodu, některé to nesnesou.

No a šetřit, šetřit. :lol:

Krasne shrnuto

• Citovat
  • Upravit
15105
12.2.21 13:07
@Šarlota4 píše:
Jezis ty jsi knouralka precitlivela. Pises jak tatar. Neverim, ze nasetrite za 2-3 roky na barak, kdyz ted neusetrite nic. To bych si snad radeji vzala uver, nez bydlet s tchanama a zila nekde, kde nechci.

Amen. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
12.2.21 13:47
@Anonymní píše:
Ahoj holky prosim o názor..
Mám, vymodlene dítě po ivf, je nam půl roku je to celý můj svět..
Potřebovala bych znát názor s přítelem sme na bytě cca 8 km od rodného bydliště. V menším městečku nájem 13500 plus výdaje. O barácku nebo svem bydleni uvažujeme ale situace je hold těžká a při placeni nájmu se neda moc ušetřit.
Je tu možnost jít k jeho rodičům. Já mám svou mamku taky na té vesnici ikdyz z tama nepocházíme (jak jsem byla malá tak sme, se tam přestěhovali.)
Jde o to že nevím co mám dělat, nechci se vrátit zpět, nikdy se mi tam nelíbilo dost mi ublizovali v dětství a bohužel se to semnou nese celý život ikdyz jsem dospělá. Kamarády tam nemám zadne..
Pořád váhám zda zatnout zuby na tři roky treba vydělat korunky a jít do svého pokud se něco naskytne.. Vím z logického pohledu není co řešit ale já vím že tam budu trpět… Ale jde mi hlavně o syna nechci ho tam dávat ani do školky.. Jsou tam maminky které mají stejné dítko jako já, a to bych neprekousla hlavně kluli minulosti představa že mu dělá někdo zle nebo se s ním nebaví rozumíte.. Nechci to tu celé rozepisovat ale bylo to spatne…
Jeho rodiče jsou fajn takový aktivní, snad by to bylo v pohodě ale těžko říct… 😕 Jsem z toho špatná… Co by ste dělali? Šli by ste tam? 😑 Nechci být sobec to zas ne, ale mám strach..

S počítej si kolik reálně ušetřís. Tabulka a náklady navíc když budete bydlet s jeho rodičů-asi příspěvek na El. Vodu a plyn, příp. Nákup dřeva uhlí a náklady na auto(na vesnici se bez něj nehnes).
A taky jake podmínky budeš mít s tchyní - společná kuchyň, koupelna. Jediná ložnice i pro dítě. Jak si stanovite datum odchodu. Cílová částka nebo pevné datum?

Od křivd z dětství bych se odpoutala… Určitě se tam přistěhovalci i nový lidé. Do školky dítě chodit nemusí, stačí když budeš mít ochotně prarodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
12.2.21 14:52
@Anonymní píše:
@demian jsem to je pravda…
Ano už to tak nijak bere si myslím že tam zůstaneme.. Nevím třeba když dnes dojdou řeknou že na něj dům neprepisou a bude vyřešené.
Nehledne na to že má ještě dvě sestry které jsou už ve vlastním jen díky jejich polovičkam. Manželé nejsme.
Když jsem se ho ptala zda je bude vyplácet tak řekl že ne. Že každá z nich dostala peníze on co dostal tak dál do toho domu co jsem pochopila.
Ale… Pořád je to majetek a pořád hodně peněz a člověk neví co oni na to. Muselo by se ten přepis udělat tak aby nás nedej bože za 30 let nedali k soudu protože takto kdyby měl rekonstruovat podkroví plus vyplácet Sestry tak se opravdu oplatí postavit či koupit menší domek a postupně si ho dát dokopy. To je další věc kterou Budem řešit…
Jedna ze sester tam má tendenci pořád jezdit chápu to její rodiče jelikož moc miminko nezvládla a za 2 roky chce hned další a to je další věc. Já tam budu na půl v kuchyni koupele čekat než se to opraví a poslouchat je tam. Opět zatim máme dobre vztahy ale co se týče majetku to je kámen úrazu.
Nevím počkám na něj… Šla bych tam až by se začalo něco dít to je rekonstrukce a ne hned. Tak mu to řeknu pokud prostě musíme tak hold do doby než bude přepis a hypotéka tak Budem na bytě.
A jak by začal platit hypotéku šla bych tam asi…
Jako 50 let… Nedokážu si to představit je mi z toho těžko no uvidíme…
Já bych šla do radej rujny klidně malinkého ale vlastneho kde Budem sami.. Musím si s ním ještě promluvit. Je to těžké..

Hele, ty se tam fakt nestěhuj. Ještě tam ani nejsi a už ti vadí, že tam jezdí jedna ze sester. Ty bys to fakt nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný