Chci se stát kadeřnicí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76579
13.6.21 22:13
@Anonymní píše:
Táta se o to nezajímá a mamka říkala ať se rozhodnu podle sebe.

jak píšu, běž na kadeřnici a pak buď na nástavbu nebo si maturitu dodělej dálkově při práci, obráceně to nejde, že bys šla na ekonomku a potom se vyučila kadeřnicí je docela nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
13.6.21 22:14

Moje kamarádka má svůj salon, a žije si lépe, než já, co studuje vysokou :)

Na ekonomku teď v mem okolí chodí každý, a právě hlavně lidi, co neví, co chtějí, a rozhodně si nemyslím, že jim to zaručuje 100% úspěch. Pokud někdo ví, co v životě chce, je to skvělá věc, a měli by si za tím jít.

Jak sama píšeš, můžeš si maturitu dodělat, tak bych se to snažila i vysvětlit rodině. Já si nikdy nenechala mluvit do svého života a studia, a rodina mě podpořila. Zkus jim to v klidu říct. Nenech se tlačit kam nechceš, nepřinese to žádné výsledky, a ve výsledku se sama budeš trápit. Myslím si, že dnes je studium rozmanité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
13.6.21 22:14

Můj otec mi dal jednu cennou radu: „Každý si svůj život musí podělat sám.“
Běž tam kam sama chceš a nebabrej se v tom co ti cpou ostatní.
Ekonomkou samozřejmě nic nezkazíš, ale bez vysoké v daném zaměření ti bude stejně k prdu. Ale budeš mít maturitu žejo… Sama jsem nevěděla kam, tak jsem šla na ekonomku, ale hlavně jsem tam šla proto, že nejsem manuálně zručná a nic jiného mě nelákalo.

Osobně bych si na tvém místě radši udělala kadeřnici + nádstavbu s maturitou. Když budeš šikovná, budeš mít pořád práce dost. Zatímco lidi s ekonomkou neví kam se vetnout, protože prakticky nic pořádně neumí a tak berou kde co a po Xletech, kdy děláš číšníka, skladníka, administrativu, u pásu, už málo kdo jde dělat účetnictví atd. Akorát takoví lidi si pak stěžují, že nemůžou najít práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.6.21 22:15
@topazio píše:
Kolik diskuzí ještě založíš? :zed:

Když to není politika, tak třeba i 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
13.6.21 22:21
@Anonymní píše:
Dobrý den, ano vím zakládám diskuzi opět na téma škola, ale už opravdu naposledy jenom potřebuji názor.
Toužím být kadeřnice a to docela hodně.
Ale, sestra mi řekla že na takovou školu chodí lidé který ví že nebudou mít budoucnost.. Ať jdu na ekonomku, že bez maturity nebudu mít v životě práci. (přitom bych si maturitu dodělala po výučáku) A říká mi ať tam prostě nejdu..
Já jsem ji v pátek poslechla a řekla že se tam teda hlásit nebudu (teď jsem v 8.), ale stejnak mi pocit říká ať jdu tam kam chci a ne tam kam chce abych šla.. A že si prý na doživotí zničim vlasy (barvení a stříhání na škole je u nás v Plzni povinne). A že už nikdy nebudu mít vlasy jako dřív… Poslechli by jste ségru a nebo svoje pocity?

Rozhodni se podle sebe, je to tvůj život, jestli chceš dělat kadeřnici tak dělej. Maturitu si pak dodělej, to není na škodu. Jinak podle mě má ekonomku snad každá druhá a nevím teda jestli to má nějakou super budoucnost :mrgreen: Barvit a stříhat vlasy se naučíš tak si vlasy nezničíš.
A co ty víš, třeba tě za rok nadchne něco jinýho, neřeš to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
13.6.21 22:22
@Božislava píše:
Když to není politika, tak třeba i 100.

no tak tento web se nejmenuje epolitika, to se nedá nic dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19982
@Anonymní píše:
Protože, jste mi ani v jedné neradily.

Ale radily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135

Proc by na na kadernici chodili lidi bez budoucnosti? kamaradka ma svoje kadernictvi jede si podle sebe ma volny patky i cely vikend a vydela si dost.Tak jestli ses si jista, ze te to bude bavit a ze te to pujde tak tam jdi.Nebo si udelej ekonomku a pak rekvalifikaci na kadernici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
13.6.21 22:24
@Anonymní píše:
Dobrý den, ano vím zakládám diskuzi opět na téma škola, ale už opravdu naposledy jenom potřebuji názor.
Toužím být kadeřnice a to docela hodně.
Ale, sestra mi řekla že na takovou školu chodí lidé který ví že nebudou mít budoucnost.. Ať jdu na ekonomku, že bez maturity nebudu mít v životě práci. (přitom bych si maturitu dodělala po výučáku) A říká mi ať tam prostě nejdu..
Já jsem ji v pátek poslechla a řekla že se tam teda hlásit nebudu (teď jsem v 8.), ale stejnak mi pocit říká ať jdu tam kam chci a ne tam kam chce abych šla.. A že si prý na doživotí zničim vlasy (barvení a stříhání na škole je u nás v Plzni povinne). A že už nikdy nebudu mít vlasy jako dřív… Poslechli by jste ségru a nebo svoje pocity?

Pokud tak moc chces jit na kadernici, tak jednoznacne jdi. Maturu muzes resit pak. Ale uz budes mit neco v ruce a neco konkretniho budes umet, a to je k nezaplaceni.
Ekonomka je nuda, pokud te to netahne do kancelare nebo nejaky uctarny apod.,
Jestli jsi kreativni, bez tam, kam te srdce tahne, dej jenom na sebe!!! Kor, kdyz i mamka ti rika, at jdes kam chces ty a tata to neresi..mas naprosto volnej prostor k rozhodnuti, tak nevidim duvod, proc by sis ho mela narusit sestrinyma „dobryma“ radama.
Hodne stesti preji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
13.6.21 22:25

Co znamená nemít budoucnost? Že nebudeš mít hvězdnou kariéru? To asi ne, ale jako kadeřnice se nejspíš celkem dobře uživíš.
Neznám tě, nevím, jestli třeba „nemáš na víc“. Sestra by tě asi ráda viděla v nějakém oboru s možností kariérního růstu. Myslí to s tebou dobře, ale to neznamená, že je ekonomka pro tebe dobrou volbou.
Jestli jsi šikovná a stříhání by tě bavilo, tak proč se cpát na nudnou ekonomku?

Jak jsem ale z diskuze pochopila, ještě máš čas, než se někam budeš hlásit… tak přemýšlej a uč se :).

Každopádně být kadeřnicí není nic špatného, je to poctivé řemeslo.
A vlasy si trvale nezničíš - jak mi vyprávěla moje kadeřnice, na škole se učnice různě stříhaly, barvily atd., někdy to některé hůř rozdýchávaly, když jim to třeba kolegyně hodně zkrátily, ale časem to dorostlo, odrostlo… dnes má vlasy v pohodě. To ti ségra řekla jen, aby tě odradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
13.6.21 22:29

Jsi manualne zrucna? A co predstavivost? Kombinovani barev? A v neposledni rade… umet poslouchat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
13.6.21 22:31

Bez na kadeřnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.21 22:31
@iila píše:
Co znamená nemít budoucnost? Že nebudeš mít hvězdnou kariéru? To asi ne, ale jako kadeřnice se nejspíš celkem dobře uživíš.
Neznám tě, nevím, jestli třeba „nemáš na víc“. Sestra by tě asi ráda viděla v nějakém oboru s možností kariérního růstu. Myslí to s tebou dobře, ale to neznamená, že je ekonomka pro tebe dobrou volbou.
Jestli jsi šikovná a stříhání by tě bavilo, tak proč se cpát na nudnou ekonomku?

Jak jsem ale z diskuze pochopila, ještě máš čas, než se někam budeš hlásit… tak přemýšlej a uč se :).

Každopádně být kadeřnicí není nic špatného, je to poctivé řemeslo.
A vlasy si trvale nezničíš - jak mi vyprávěla moje kadeřnice, na škole se učnice různě stříhaly, barvily atd., někdy to některé hůř rozdýchávaly, když jim to třeba kolegyně hodně zkrátily, ale časem to dorostlo, odrostlo… dnes má vlasy v pohodě. To ti ségra řekla jen, aby tě odradila.
Řekla mi že ať jdu na ekonomku a pak na výšku. :nevim: Nejsem studijni typ a mám ráda dělat „rukama“..
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.21 22:33
@bobulka88 píše:
Jsi manualne zrucna? A co predstavivost? Kombinovani barev? A v neposledni rade… umet poslouchat?
Řeknu to takhle když se něčemu venuji dokážu to dotáhnout dobře. Umím poslouchat a komunikovat s lidma (jsem šíleně ukecaná) a mám představivost a v hlavě spoustu návrhu účesu atd.. Vím že by mě to naplňovalo, ale bojím se že mi to nepůjde..
  • Citovat
  • Upravit
74217
13.6.21 22:38

Když vážně, tak zcela vážně. Nesmíš zapomínat, že bereš léky. Ať nemáš opakovaně tyhle stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin