Chci se stát kadeřnicí

Anonymní
13.6.21 21:55

Prosím o názor. Vážně prosím.

Dobrý den, ano vím zakládám diskuzi opět na téma škola, ale už opravdu naposledy jenom potřebuji názor.
Toužím být kadeřnice a to docela hodně.
Ale, sestra mi řekla že na takovou školu chodí lidé který ví že nebudou mít budoucnost.. Ať jdu na ekonomku, že bez maturity nebudu mít v životě práci. (přitom bych si maturitu dodělala po výučáku) A říká mi ať tam prostě nejdu..
Já jsem ji v pátek poslechla a řekla že se tam teda hlásit nebudu (teď jsem v 8.), ale stejnak mi pocit říká ať jdu tam kam chci a ne tam kam chce abych šla.. A že si prý na doživotí zničim vlasy (barvení a stříhání na škole je u nás v Plzni povinne). A že už nikdy nebudu mít vlasy jako dřív… Poslechli by jste ségru a nebo svoje pocity?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Alriga
13.6.21 21:57

Už zase? Předtím „tvoje maminka“, teď zase ty… Hlavně se uč a teď už mazej chrnet, ráno máš vstávat do skoly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.21 21:58
@Alriga píše:
Už zase? Předtím „tvoje maminka“, teď zase ty… Hlavně se uč a teď už mazej chrnet, ráno máš vstávat do skoly.

Prosím můžete mluvit k tématu? Potřebuji vědět názory více lidí pak už rady zakládat diskuze nebudu.

• Citovat
  • Upravit
35777
13.6.21 21:58

Poradila bych se s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
13.6.21 21:59

Segra prece tvuj zivot nezije. Rozhodni se tak, jak chces ty. Vlasy si rozhodne neznicis. Musis se naucit stat si za svym nazorem, jinak te nikdo nebude brat vazne.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
13.6.21 22:00
@Anonymní píše:
Prosím můžete mluvit k tématu? Potřebuji vědět názory více lidí pak už rady zakládat diskuze nebudu.

Hele, moc mě necvič z konverzace. Uč se a uvidíš příští rok. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.21 22:03
@pikola píše:
Poradila bych se s rodiči.

Táta se o to nezajímá a mamka říkala ať se rozhodnu podle sebe.

• Citovat
  • Upravit
7296
13.6.21 22:04

Bože už zase. Ty jsi s tím úplně posedlá. Chceš jít na kadernici, tak jdi :nevim:. Nechceš tak nechoď. Jako je fajn, že to resiš s předstihem, ale tohle je moc, chapes? Znova, školy budou mít na podzim dny otevřených dveří a uvidíš, teď už to neřeš, max se snaž ve škole, ať máš co nejvíc možností. A vlasy si nezničíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
13.6.21 22:05
@Anonymní píše:
Táta se o to nezajímá a mamka říkala ať se rozhodnu podle sebe.

Tak se rozhodni podle sebe. Máš na to ještě času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
13.6.21 22:07

Sorry, ale už je to fakt otravný. Bez si kam chceš, musíš se sama rozhodnout a každá profese má něco.

• Citovat
  • Upravit
76492
13.6.21 22:07
@Anonymní píše:

a k čemu je ti každý den nová diskuse? :zed: tak si sakra hoď korunou a rozhodni se, no máš na to rozhodování ještě pár měsíců,
a ne neposlouchala bych ségru, kadeřnice se uživí vždycky a maturitu si také můžeš udělat vždycky - dnes je život a možnosti otevřené všemu,
běž na kadeřnici, když po tom toužíš, a maturitu pokud budeš chtít, si pak můžeš dodělat dálkově - ale není povinné, aby každý měl maturitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
13.6.21 22:08

Kolik diskuzí ještě založíš? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
13.6.21 22:08

Na rady segry sa vyser. Ak ťa to baví, tak choď si za tým. Ja bez maturity som už preskočil nejedného vysokoškoláka. Život je o tom čo dokážeš, nie na čo ti vystavili papier.
A vlasy odrastajú. Takže ak si nepoškodíš korienky, tak žiaden problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
13.6.21 22:09
@Anonymní píše:
Dobrý den, ano vím zakládám diskuzi opět na téma škola, ale už opravdu naposledy jenom potřebuji názor.
Toužím být kadeřnice a to docela hodně.
Ale, sestra mi řekla že na takovou školu chodí lidé který ví že nebudou mít budoucnost.. Ať jdu na ekonomku, že bez maturity nebudu mít v životě práci. (přitom bych si maturitu dodělala po výučáku) A říká mi ať tam prostě nejdu..
Já jsem ji v pátek poslechla a řekla že se tam teda hlásit nebudu (teď jsem v 8.), ale stejnak mi pocit říká ať jdu tam kam chci a ne tam kam chce abych šla.. A že si prý na doživotí zničim vlasy (barvení a stříhání na škole je u nás v Plzni povinne). A že už nikdy nebudu mít vlasy jako dřív… Poslechli by jste ségru a nebo svoje pocity?

Prestan s tim uz otravovat. Diskuzí si tu měla x. Vsude bylo psáno to stejné, tak k čemu další?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.21 22:13
@lachtanice86 píše:
Prestan s tim uz otravovat. Diskuzí si tu měla x. Vsude bylo psáno to stejné, tak k čemu další?

Protože, jste mi ani v jedné neradily.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin