Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Už zase? Předtím „tvoje maminka“, teď zase ty… Hlavně se uč a teď už mazej chrnet, ráno máš vstávat do skoly.
@Alriga píše:
Už zase? Předtím „tvoje maminka“, teď zase ty… Hlavně se uč a teď už mazej chrnet, ráno máš vstávat do skoly.
Prosím můžete mluvit k tématu? Potřebuji vědět názory více lidí pak už rady zakládat diskuze nebudu.
Segra prece tvuj zivot nezije. Rozhodni se tak, jak chces ty. Vlasy si rozhodne neznicis. Musis se naucit stat si za svym nazorem, jinak te nikdo nebude brat vazne.
@Anonymní píše:
Prosím můžete mluvit k tématu? Potřebuji vědět názory více lidí pak už rady zakládat diskuze nebudu.
Hele, moc mě necvič z konverzace. Uč se a uvidíš příští rok. ![]()
@pikola píše:
Poradila bych se s rodiči.
Táta se o to nezajímá a mamka říkala ať se rozhodnu podle sebe.
Bože už zase. Ty jsi s tím úplně posedlá. Chceš jít na kadernici, tak jdi
. Nechceš tak nechoď. Jako je fajn, že to resiš s předstihem, ale tohle je moc, chapes? Znova, školy budou mít na podzim dny otevřených dveří a uvidíš, teď už to neřeš, max se snaž ve škole, ať máš co nejvíc možností. A vlasy si nezničíš.
@Anonymní píše:
Táta se o to nezajímá a mamka říkala ať se rozhodnu podle sebe.
Tak se rozhodni podle sebe. Máš na to ještě času dost.
Sorry, ale už je to fakt otravný. Bez si kam chceš, musíš se sama rozhodnout a každá profese má něco.
@Anonymní píše:
a k čemu je ti každý den nová diskuse?
tak si sakra hoď korunou a rozhodni se, no máš na to rozhodování ještě pár měsíců,
a ne neposlouchala bych ségru, kadeřnice se uživí vždycky a maturitu si také můžeš udělat vždycky - dnes je život a možnosti otevřené všemu,
běž na kadeřnici, když po tom toužíš, a maturitu pokud budeš chtít, si pak můžeš dodělat dálkově - ale není povinné, aby každý měl maturitu
Na rady segry sa vyser. Ak ťa to baví, tak choď si za tým. Ja bez maturity som už preskočil nejedného vysokoškoláka. Život je o tom čo dokážeš, nie na čo ti vystavili papier.
A vlasy odrastajú. Takže ak si nepoškodíš korienky, tak žiaden problém.
@Anonymní píše:
Dobrý den, ano vím zakládám diskuzi opět na téma škola, ale už opravdu naposledy jenom potřebuji názor.
Toužím být kadeřnice a to docela hodně.
Ale, sestra mi řekla že na takovou školu chodí lidé který ví že nebudou mít budoucnost.. Ať jdu na ekonomku, že bez maturity nebudu mít v životě práci. (přitom bych si maturitu dodělala po výučáku) A říká mi ať tam prostě nejdu..
Já jsem ji v pátek poslechla a řekla že se tam teda hlásit nebudu (teď jsem v 8.), ale stejnak mi pocit říká ať jdu tam kam chci a ne tam kam chce abych šla.. A že si prý na doživotí zničim vlasy (barvení a stříhání na škole je u nás v Plzni povinne). A že už nikdy nebudu mít vlasy jako dřív… Poslechli by jste ségru a nebo svoje pocity?
Prestan s tim uz otravovat. Diskuzí si tu měla x. Vsude bylo psáno to stejné, tak k čemu další?
@lachtanice86 píše:
Prestan s tim uz otravovat. Diskuzí si tu měla x. Vsude bylo psáno to stejné, tak k čemu další?
Protože, jste mi ani v jedné neradily.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den, ano vím zakládám diskuzi opět na téma škola, ale už opravdu naposledy jenom potřebuji názor.
Toužím být kadeřnice a to docela hodně.
Ale, sestra mi řekla že na takovou školu chodí lidé který ví že nebudou mít budoucnost.. Ať jdu na ekonomku, že bez maturity nebudu mít v životě práci. (přitom bych si maturitu dodělala po výučáku) A říká mi ať tam prostě nejdu..
Já jsem ji v pátek poslechla a řekla že se tam teda hlásit nebudu (teď jsem v 8.), ale stejnak mi pocit říká ať jdu tam kam chci a ne tam kam chce abych šla.. A že si prý na doživotí zničim vlasy (barvení a stříhání na škole je u nás v Plzni povinne). A že už nikdy nebudu mít vlasy jako dřív… Poslechli by jste ségru a nebo svoje pocity?