Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Řekla mi že ať jdu na ekonomku a pak na výšku.Nejsem studijni typ a mám ráda dělat „rukama“..
Tak jestli to takhle o sobě víš, tak není co řešit…
Ségra je nějak o hodně starší a máš pocit, že ji musíš poslouchat?
Ona to s tebou určitě myslí dobře a když na tu kadeřnici půjdeš, tak nejspíš budeš pěkných pár let poslouchat, jak si ničíš život. A potrvá to, než ji přesvědčíš o tom, že to bylo dobré rozhodnutí.
Jenže ona tvůj život nežije. Na to pamatuj. Jak to tady píšeš, jsi jasná adeptka na kadeřnici. ![]()
@Anonymní píše: Řeknu to takhle když se něčemu venuji dokážu to dotáhnout dobře. Umím poslouchat a komunikovat s lidma (jsem šíleně ukecaná) a mám představivost a v hlavě spoustu návrhu účesu atd.. Vím že by mě to naplňovalo, ale bojím se že mi to nepůjde..
Jestli jsi opravdu dite v osmicce a netrolis… tak si porid kadernicky nuzky (otazka par stovek u tech nejlevnejsich) a zkus si nekoho ostrihat. Neverim, ze bys v okoli nikoho ochotnyho dat hlavu nemela. I ja strihala uz nekolik lidi a to opakovane, i kdyz jsem za zadnou cenu nikoho nikdy strihat nechtela. Babicky, teticky, sourozenci… barvila jsem vlasy tez nekolikrat.
Napřed to byla matka, teď má potíž sestra. Příště bude mít problém asi sousedka
. Nechceš poslat vzkaz do televize, ať tenhle problém vyřeší v hlavních zprávách? Ať nemusíš zakládat nové a nové diskuse. Zcela vážně to myslím ☝️️.
@iila píše:
Tak jestli to takhle o sobě víš, tak není co řešit…
Ségra je nějak o hodně starší a máš pocit, že ji musíš poslouchat?
Ona to s tebou určitě myslí dobře a když na tu kadeřnici půjdeš, tak nejspíš budeš pěkných pár let poslouchat, jak si ničíš život. A potrvá to, než ji přesvědčíš o tom, že to bylo dobré rozhodnutí.
Jenže ona tvůj život nežije. Na to pamatuj. Jak to tady píšeš, jsi jasná adeptka na kadeřnici.
Je ji 19 teď odmaturovala a dělala přijímačky na Vysokou.
@Kelsey píše:
Napřed to byla matka, teď má potíž sestra. Příště bude mít problém asi sousedka. Nechceš poslat vzkaz do televize, ať tenhle problém vyřeší v hlavních zprávách? Ať nemusíš zakládat nové a nové diskuse. Zcela vážně to myslím ☝️️.
S tvým znamkama na tu ekonomku nemáš. Bez na kadeřnici, už jsme to tady tobě a týmu alterego radili všichni.
To už fakt není normální. Jednou to byla máma, ta tě nutí na ekonomku. A teď najednou tě nutí ségra a mámě je to jedno?
já už mám fakt dost, jsi trapná…
To nemáš po večerech co dělat? Tak si vem učebnici a uč se.
ať do sebe dostaneš kousek rozumu… ![]()
Ten život budeš žít ty a ne tvoje sestra. Pokud budeš šikovná kadeřnice, věř, že se budeš mít líp než sice s maturitou, ale v práci co tě nebavî. Moje kadeřnice si teda žije těžce nad limit průměrnýho života (krásnej dům, dovolený, auto, děti maj kroužky co nestojí zrovna málo,…) když se vždycky bavíme tak jí občas i trochu závidim a to se taky nemam zrovna špatně
navíc co bych dala za kadeřnici v rodině ![]()
@Nickjmeno píše:
Ten život budeš žít ty a ne tvoje sestra. Pokud budeš šikovná kadeřnice, věř, že se budeš mít líp než sice s maturitou, ale v práci co tě nebavî. Moje kadeřnice si teda žije těžce nad limit průměrnýho života (krásnej dům, dovolený, auto, děti maj kroužky co nestojí zrovna málo,…) když se vždycky bavíme tak jí občas i trochu závidim a to se taky nemam zrovna špatněnavíc co bych dala za kadeřnici v rodině
Přesně. Moje si postavila u nového baráku i vlastní krytý bazén. Který vysokoškolák to má?
Tahle její ohraná písnička o kadeřnici a ekonomce. Chce to vymyslet něco zajímavějšího. Tohle je ohrané.
Hele, já ti to napíšu z mého pohledu. Já se vykašlala na střední, která mě nebavila a šla na kadeřnici. Prošla jsem s vyznamenáním a i v praxi byla nejlepší z ročníku. A bylo mi to úplně k ničemu. Po škole mi nabídli směšnou výplatu a začít podnikat bylo absolutně nemožné, pokud bych se nezadlužila. Nikdy jsem to nedělala a už ani nebudu. Nakonec jsem skončila úplně v jiném oboru, ve kterém se postupně dovzdělávám. Ze třídy 30 žáků se tím živí přesně 3.
Běž na kadeřnici, když chceš.
Jestli ti to půjde a bude bavit, zjistíš už v prváku. (Pak kdybys chtěla, můžeš přejít na jinou školu. Fakt to není ostuda.) Já na ni šla a pak na nástavbové studium se zaměřením na podnikání. Takže ekonomie, účetnictví tam bylo taky. Tím, že ten obor šel tímhle směrem, pomohlo to těm mým spolužačkám, které se mnou prošly i učňák, k založení vlastního kadeřnictví. Dneska si jedou ejchuchu juchuchu.
Během denního studia nástavby ale nelenivěly a stříhaly třeba u zákazníků doma nebo dokonce odpoledne u nějaké již zajeté kadeřnice. Chodily i na školení. Nesmíš zakrnět. Mě ten obor nebavil, šla jsem kvůli rozhodnutí rodičů. A dneska v tom nedělám. Takže tobě radím jdi kam chceš ty. A mimochodem, i kadeřnice může mít vysokoškolský titul. Já studovala pak i vysokou a ještě i vyšší odbornou.
Akorát jsem pak byla ve třídách a skupinách vždycky starší od ostatních. Takže pokud ti někdo říká, že z kadeřnice se nemůže stát vysokoškolák, tak kecá. Jen to chce pak se doopravdy učit. Ale na to přijdeš až časem.
A jestli chodíš fakt do osmý třídy, tak už běž spát!
@Anonymní píše:
Dobrý den, ano vím zakládám diskuzi opět na téma škola, ale už opravdu naposledy jenom potřebuji názor.
Toužím být kadeřnice a to docela hodně.
Ale, sestra mi řekla že na takovou školu chodí lidé který ví že nebudou mít budoucnost.. Ať jdu na ekonomku, že bez maturity nebudu mít v životě práci. (přitom bych si maturitu dodělala po výučáku) A říká mi ať tam prostě nejdu..
Já jsem ji v pátek poslechla a řekla že se tam teda hlásit nebudu (teď jsem v 8.), ale stejnak mi pocit říká ať jdu tam kam chci a ne tam kam chce abych šla.. A že si prý na doživotí zničim vlasy (barvení a stříhání na škole je u nás v Plzni povinne). A že už nikdy nebudu mít vlasy jako dřív… Poslechli by jste ségru a nebo svoje pocity?
Nechápu, proč si do toho necháš kecat…
Já o jiných diskuzí nevím jako holky, ale běž přece kam chceš. Znám hodně lidí, který chtěli jít studovat určitý obor, ale rodiče jim to zakázali buď z důvodu intru nebo uplatnění a ač jim je přes 30, tak je to doteď mrzí ( a teď by měli veliké uplatnění). Jsi mladá a vždy můžeš přestoupit jinam. Proč si ničit svoje vlasy? Já myslela, že doba trvalé ondulace skončila
. Jinak…taky znám holky, co mají např. zdrávku, ale jsou kadeřnice. Dodělaly si 2letý učňák nebo kurz, to přesně nevím, ale mají pro to vlohy a práci milují a zajímá je a dle toho to taky vypadá. To je ( nezlobte se na mě ženy) dle mého zbytečné chodit na obor servírka…většinou to dělají holky co na to papír nemají. Nebo prodavač. U kadeřnice je to jiný…ale pokud miluješ tu péči o vlasy, tak dle mého se to dá dohnat i nějakým post studiem…ale jdi na co chceš, jsi mladá, vždy můžeš jít jinam. Tragicky bych to neviděla. Milion lidí dělá něco jiného než to, na co studovalo.
Hlavně nechápu ty řeči o ničení vlasů. Ty to přece nemusíš vše dělat na sobě. A hlavně každá kadeřnice je jiná, tak jako zákazník a dle toho si vybíráme my. Některá má ráda přirozenost, jiná extravaganci a každá preferuje jinou kosmetiku. Nemyslím si, že by každá kadeřnice měla umět vše. Spíš si jet ten svůj styl a dle toho ji budou chodit i podobně naladěný zákaznice. Doba Insta a fcb to ještě podpoří.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.