Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,moc Vás zdravím a prosím Vás o radu.,mám RH faktor negatini pritel taky a nasli mi v krvi pozitivni papain a papain.autokontrola,jinak vse negativni,doktorka mi to moc nevysvetlila,proto se obracim na vas,mate nekod podobne zkusenosti?mockrta vam dekuji,pekny den
Jako matka s RH negativním budeš více sledována. Moje kamarádka měla RH nega, za sebou měla kvůli tomu dva potraty a při dalším jí píchali nějaké infuze. Musela jít na odběr plodovky. S tím, že jí řekli, že miminku bude hrozit i 2 měsíce po porodu nějaké riziko.Nevím ale jaké, tak mi to řekla. Prý chodila pořád na vyšetření, nakonec jí museli vyvolat porod už ve 25 týdnu, kvůli hrozícímu potratu, že by organismus nějak to miminkio zabil nebo co. Mimi je vpořádku, dostal se z toho, ale další děti jí už nedoporučují. Těžko říci, když o tom nic nevíš. Ale ne vždy to dapadá tragicky.
tak toifa,,ze to tak drasticke nebude,uz jsem se dozvedela vic,mam jen 1 ku 2 a musi me hlidat kvuli transfuzi,na mimi by to mit vliv nemelo,pplne vsali mi maminky a kazda druha to mela ´jeste horsi a tehu i porod v poho,ale je ot asi indi,jinak genetika je uplne v poradku,tak snad to bude i dal,ale dekuji za nazor a preji pekny den
ahoj, já nerozumím tomu přesnému nálezu, jen tě chci uklidnit, že samotný fakt, že jsi Rh negativní není dnes žádná tragédie, když se to ví předem, dodávají se tělu potřebné látky, aby se omezila ta negativní reakce na miminko. Tím že ale tvůj přítel je taky negativní, nemělo by to vadit, nejhorší kombinace je matka Rh neg, otec Rh pozit. Můžu ti uvézt příklad mé vlastní mamky, která je právě Rh neg. a taťka Rh pozit. a rodila v letech 1978-1991, což je z hlediska dnešní medicíny skoro pravěk, a jsme 4 /dřív se říkalo, že od druhého dítěte se potratí, nebo to bude inbecil/, dostávala vždy nějaké „protilátky
či co“
, no a jsme všichni zdraví a inbecil snad žádný (3 vysokoškoláci + 1 zatím gymnazista
) Dnešní medicína je mnohem dál, tak jim důvěřuj a hlavně buď v klidu, a miminko bude taky ![]()