Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, potřebuju poradit. Je pátek odpoledne, doktorku už bohužel nezastihnu…Malé se na nožičce udělaly takové škaredé krvavé pruhy v místě, kde jsou ohyby nožky, to samé má mezi prstíky a na ohybu prstíků (je to více do krvava než je vidět na fotce) a z vrchu nožky má těsně pod prstíkama takové červené zarudlé místo cca cmxcm - včera jsem myslela, že je to potnička, dneska se to zvětšilo…Vypadá to spíše jako odřenina, abych to přiblížila trošku. Můžete mi poradit co s tím? Setkaly jste se některé s tím? My měli tento týden očkování ve 3 měsíci, tak nevím, jestli to není od toho…Nic jiného mě totiž nenapadá, tak snad mi někdo z vás poradí Má to jenom na jedné nožičce…
Fotku najdete tady…http://www.mojetehotenstvi.cz/prosim-o-radu-527
Je ta kuze „olezla“ - jako rozpraskana, vysusena? ze by to mohl byt nejaky exem?
Nene, vůbec není olezlá. Na povrchu není vůbec nic cítit, to je jakoby pod kůží…jak dole na nožičce, tak na hřbetu..
a jinak bych zkusila cinknout dr, tohle jsem nikdy neviděla, takže bych volala
Viděla jsem to na dospělým, v dalším stádiu to může rozpraskat, je to forma ekzému nebo aspoň tamto bylo.
Nemůže to být mykóza? Mohla to chytit pokud tím někdo z rodiny trpí a v tehle vedrech se není čemu divit…
Na reakci na ocko se mi to nezda - sice jsme taky byli oliti, ale mel to spis na hrudniku, rukach a stehnech, nekdy taky na krku, tohle mi prijde fakt jako exem, co rozpraska - zazila jsem u sebe, a nebo jako nejaka mykoza.
urcite bych s tim sla v pondeli nejlip na kozni, ale nejak me nenapada, co s tim do te doby? cim mazat??
Ahoj,
vypada to jako pocinajici plisen. Ale dr. bych zavolala, jestli treba canesten nebo neco.
Radka
To Gabinka : Moc dekuju! Ja prave zkoumala, jak tady vlozit obrazek a nejak jsem na to nemohla prijit
A taky ostatním za rady, páč člověk už fakt přemýšlí nad vším možným a ne a ne nic vymyslet
Nožička vypadá teda pořád stejně, včera jsem to akorát natřela jednou boraxem, kdyby to byla nějaká mykóza, tak by to mohlo zabrat možná…jinak ještě se mi zdálo, že to po koupeli po osušení trošičku zjemnilo, ale už to vypadá, že se nám to rozlézá i do druhé nožky ![]()
Ahoj, co na to malá? Plíseň svědí, tak by asi byla nevrlá. Jinak já na všechno plácám Bepanthen nebo odvar z heřmánku ![]()
Držím palce. Jestli s tím půjdete k doktorovi, tak nám zkus dát vědět, co to bylo za moribundus.
A to modre pod tim je co? Modrina? Nevim, nevim, na exem se mi to nezda…to by mela jenom v tech zahybech a ne ten modrej livanec kolem a navic takhle na chodidle, tam u takhle malych deticek ekzem myslim nebyva
…nechces radsi a pohotovost? Za to nic nedas.