prosím o radu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
11.8.09 13:37

prosím o radu

Dobrý den, chtěla bych dceři (7 měs.) koupit nějaké golfky. Ale bohužel vůbec nevím jaké :?. Na ceně nezáleží. Spše i nějaký do terénu. Silnice u nás jsou v hrozném stavu :x . Moc děkuji stelaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
11.8.09 18:14

Stelaa, a mají to být opravdu golfky? máš ještě malou holčičku a jestli terén není úpně dobrý… viděla bych to na nějaký golfko-sporťák… , navíc, pokud to chceš jako jediný kočár a na ceně tolik nesejde, vybrala jsem klasiku :wink:

rozhodně nic nezkazíš Inglesinou Zippy nebo Peg peregem Plikem - klasické golfky - spíše sporťák, pohodlné pro dítě, s váhou ještě únosnou. ve výbavě je nánožník, jdou téměř do lehu, košík je jako u všech golfek špatně přístupný…
více tady:
zippy: http://www.malvik.cz/…ina-Zippy-09
pliko: http://www.malvik.cz/…-Completo-09
plika mají vysouvací rukojeti, takže pokud jsi velká, bude pohodlnější…

pak mě napadá něco jako Jané Solo:
http://www.detskydum.cz/…2009-520601/
spojená rukojeť - líp se s nimi manévruje, jsou bytelné, mají dobrý systém skládání…

nebo Nomad, pro terén dobrý nomad air - má zadní kola nafukovací. nejsou to golfky, ale nějak mi přijde, že by to možná mohlo splňovat co chceš…
http://www.detskydum.cz/…2009-103401/
je lehký, prostprný, dobře ovladatelný, polohování je dobré…

ráda poradím, napiš trochu víc, co od kočárku čekáš… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.8.09 19:42

Natašo,
moc děkuji za opdvověď a omlouvám se špatně jsem to napsala. Chtěla bych kočárek do lehkého terénu (odpružená kola), polohování zad i nožiček. Máme pro dceru doma Jané Slalom Pro 2008, jsme s ním moc moc spokojení 8). Určitě si ho necháme, ale chtěla bych nějaké golfko-sporťák na nákupy do města. Na jaře bych chtěla začít používat golfky na procházky po okolí. Moc se v golfkách nevyznám :? , u syna jsme měli Quinny Zapp, byly super :) , ale jakmile jsme se přestěhovali a pokaždé když jsme vyjeli(silnice z kostek), tak to bylo jako bychom jeli s tatrovkou :lol: :x .
Líbí se mi např.:

• JANE CARRERA
  • JANE CARRERA ANIVERSARIO
  • JANE SOLO
  • Peg-Pérego SI
  • BEBE CONFORT LOOLA

Ale nevím, který by byl nejvhodnější :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.8.09 20:48

Stelaa :) díky za další info. tak vidím, že jsem se aspoň jedněma trefila :D :D

pokud máš slaloma, situace se trochu mění :)

bebeconfort loola moc nedoporučuju. jednou jsem se ocitla v libfinu, výhradním dovozci bebeconfortů a quinny a mutsy. prý s bebeconf mají hodně práce, furt něco… nejvíc teda high trek - jejich 3kolový sporťák…
loola je hodně těžká, na golfky, kvůli otočné sedačce, řekla bych, že bys váhou byla zklamaná, proti slalomovi. 8)

Sí - no, viděla jsem ho naživo a přišel mi takový vachrlatý, ta kolečka jsou hrozně malá a do terénu moc nejsou… sedačka je pro dítě pohodlná…

osobně bych z tvého výběru brala asi Solo nebo staré (designem) carrery. (moc se mi nelíbí ta jednoduchá kolečka u té nové carrery aniversario - třeba někdo poradí, jaká jsou skutečně v terénu a jenom mně to přijde, že nic moc…)

Jané bych volila i proto, že je dobré mít (třeba i pro nějaké další dítko, pokud byste si chtěli všechno schovat) golfáč stejné značky, jako autosedačku… (sama mám speedi, zapp a neměnila bych, ten podvozek se fat využije…)

OT - jestli jste na kostkách jeli se zappem jako s tatrovkou, asi podobně to ale bude i jinými golfkami :wink: (mám zappa a měla jsem multiway, tak můžu srovnat…)

odpružená kola má ještě cybex topaz: http://www.babystyle.cz/…/cybex-topaz
jsou trochu zvláštní designem… je to celkem novinka, … nemá nic moc výbavu (nemá nánožník..)ale jsou polohovací, má madlo před dítětem, odpružená kola. jsou to spíše golfky než golfkosporťák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
11.8.09 22:39

měla bych taky dotaz ke golfkám - zatím jen zvažuju, jestli vůbec pořídit. Ale zalíbila jsem si (nevím proč :oops: ) Britax Visio http://autosedacky.motodum.cz/…kocarek.html

Pravda, že nepatří k nejlehčím, ale líbí se mně, že z něj jde udělat vložením tašky lůžko pro miminko. V současnosti mám totiž do terénu pro synka vozík Chariot a kočárek mám Patrona, tzn. těžký kočár do terénu s nímž je čím dál obtížnější manipulace a cesta MHD za přihlížení tupě zírajících lidí je taky dost otravná :roll: .

Zároveň bych doma nechtěla zaplnit celou garáž jen kočárama :lol: :lol:
Byl by někdo, kdo by mně vyhodnotil své +- k mému výběru? :wink:

Díky moc
Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.8.09 08:16

Natašo, děkuji :) . Ještě se zeptám na: I'Coo Pico 7 a Espiro City??? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.8.09 09:12

stelaa
i´coo - je to spíš sporťák, váží skoro 12kg! jde do 160 ° lehu. obecně jsou icca celkem těžká
ale nemůžu sloužit - v reálu jsem ho neviděla.
nevím, myslím že se slalomem nemá tenhle kočár moc smysl - ale je to čistě můj názor :)

espiro city - no, ke značce espiro já moc důveru nemám :? jsou to poláci, stejná firma jako babydesing.
prý jsou ve skutečnosti těžší, než udávají, jinak pro dítě prostorné, slušně vybavené za tu cenu, no taková klasika.

jsem přemýšlela- totiž, já mám třeba speediho, s jehou váhou jsou na mě všechny golfky těžké :) takže používám fakt jen teďka zappky… kamarádky -jedna měla nomada a jedna slaloma - golfky vůbec nemají, páč kočáry jsou lehké a velké a vozily do 2let.
jestli bys nepotřebovala jen něco lehkého na teď na cesty, a pak uvidíš, některé děti se jak umí chodit nevozí… a pokud bude vozivá, za rok můžeš všechno prodat a koupit si třeba buggster, který je v jedné verzi odpružený,

• nevím, jen nápad :wink: :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.8.09 09:22

Lenko - nevypadají vůbec špatně, klasika, ale bohužel, nikde jsem ho neviděla, ani na netu nevypadá, že by ho měli :(

ale "papírově vypadá moc hezky, tady jsem našla video: http://www.youtube.com/watch?…

jestli máš patrona a chariot, tak to teda klobouk dolů, jestli s tím jezdíš mhd :P - to bych si určitě koupila něco lehčího, skladnějšího na neterénní cestování…
jak staré máš dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.8.09 12:41

Ahoj, Já reaguju na to Espiro… mám jiný typ, Espiro Magic 3 a je to nejlepší kočár jaký jsem kdy měla. Je výborný jak po praktické tak po kvalitativní stránce a to jsem kočárků měla už spoustu. A naopak, uvádí 8kg doma jsem navážila 6,5kg, prostě jsem ho vzala v krámě do ruky a bylo mi jasný, že 8kg mít nemůže. A každý kdo má at Babypoint nebo Espiro, tak je spokojený, to, že je polský, neznameá, že je nekvalitní, vždyt i X-Lander je polák!
Radka, 2 děti

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.8.09 12:42

Lenule, a co Britax Verve? To je můj favorit pro třetí dítě .
Radka, 2 děti

• Citovat
  • Upravit
4194
12.8.09 16:03

Natašo - díky moc za to video :wink: to mě ještě víc nahlodalo, že do něj fakt půjdu. Jediná věc mě trápí a to je 10kg udané váhy :?

Patrona jsem odkoupila od kamarádky, kdy jsem ještě nebyla pevně rozhodnutá pro Chariota. Teď na něj nedám dopustit. Jde právě použít i s kočárkovým setem a manipulace je taky dobrá…jen:

• nemá polohu ležení (pouze sedoleh)
  • je širší než klasický kočárek a někdy je to teda pruda
    místo golfek by tedy teoreticky šel použít…jenže jsem znovu těhotná (jestli to dopadne, rodit bych měla v dubnu), takže zase budu potřebovat „ležací“ kočárek.

Radko - Britax Verve není nic pro mě :wink: Ale špatně nevypadá…mě na těch kočárcích vadí, že nemají polohování pod nožkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.8.09 19:36

Chariot - vím své :wink: máme čerstvě croozer. :) chariot je více kočár, to ano, ale do mhd to teda moc není… :) do terénu určitě super, pro starší dítě… myslím, že rozhodně golfky potřebuješ! :) jinak to video se mi taky líbí!

britax verve se mi moc nelíbí… 8) navíc, polohování je jen do dvou poloh, tu jde spíše o golfky do lehu, pro stelaa extra - 7m dítě potřebuje ještě ležet.

neříkám, že všechny polské kočáry jsou nekvalitní, ale i Xlander měl nějaké problémy s kvalitou, jen upozornila, že je to polská značka založená na levnějších kopiích jiných kočárů :) (pro mne třeba důležitý faktor, pro jiné ne, jen poskytuju info :))
ale je mi jasné, že nakonec se všechno stejně vyrábí v číně… 8)

radko - zajímá mě („profesionální zvědavost“ :wink: ) - má espiro záda pevná nebo se prohýbají? slyšela jsem, že všechny tohoto typu mají prohnutý kromě espira…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.8.09 19:49

Natašo, jak jsem už psala, espiro je super… a záda má právě pevná a polstrovaná, mírně, ale přece. Oproti Neonato Piuma je to luxusní. A třeba to nepolohování nožiček vůbec nevadí, protože ten prostor pod nima je polstrovaný a zešikmený, tak je to dostačující.
Jinak Croozer je taky bezva, máme taky a na kole s náma jezdí neustále, jako kočár jsem využila cca 3× místo sourozenáku.
Ten britax verve, jasně, ten není pro mimčo, ale mě se líbí a uvažuju nad ním pro třetí dítě, který ale ještě nečekám, protože se na něj dá nacvaknout autosedačka a uvažuju o koupi pouze hlubokého a pak golfek s autosedajdou. Sportáky od kombinací jsou většinou naprd. Ale to všechno ještě několikrát přehodnotím, kočárky jsou moje vášen… ale to tvoje asi taky, že?
Máš pravdu, jeden typ od X-L měl problémy, ale přiznám se, že jsem byla dost překvapená, že je to taky polská výroba. :D
Radka, 2 děti

• Citovat
  • Upravit
21
12.8.09 20:58

Tak nevím, jestli mám jít do toho Jané Carrera nebo Solo??? :?: Chtěla jsem něco menšího na nákupy do města a auta. Jané Slalom Pro je super, nej, nej kočárek, který jsem měli. A to už jsme vyzkoušeli zn. Chicco (rozhrkaný), X-lander (těžký), Ouinny Zapp(super), Quinny Buzz (rozhrkaný) a 2× Jané slalom Pro (super).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.8.09 22:08

Radko - s nepoloh nohama to tvrdím taky, narozdíl od té piumy, kde nohy visí, tohle neva… ale tady jde přecijen o kočár pro 7m dítě, a to je jiné… tak by měly polohov nohy ještě být…

Stela - právě - říkám si, že po okolí můžeš se slalomkem jezdit klíďo do 2 let (mám speediho, a jezdím stále,..) prostě bych řekla, že asi spíš něco lehčího a malého, ale vhodného pro malé dítě…

hmm,
když jsi spokojená s Jané, napadá mě Jané Energy - je to lehké, polohovací, více golfkoidní, zkušenosti jsou vesměs kladné…
http://www.detskyraj.cz/…-jane-energy-

jo, ještě abych ti zamotala hlavu, :wink: když se ti líbilo I´coo - tady od nich jeden spíše golfáč: http://www.malvik.cz/…ve-hole-2009 :)

zajímá mě tvůj názor na buzze - dost se mi líbí, jako všechny quinny, pův jsem ho chtěla pro druhé s tím terénním kolem, ale teď spíš vede jiný, cybex topaz…

OT - u Xlanderů jsem slyšela stížnosti snad na všechny typy, na X1, na XA (kolečka), na XT, nejméně na X3 ale nevím, jestli to není tím, že v porovnání s předešlými jich je méně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí