Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chtěla bych dceři (7 měs.) koupit nějaké golfky. Ale bohužel vůbec nevím jaké
. Na ceně nezáleží. Spše i nějaký do terénu. Silnice u nás jsou v hrozném stavu
. Moc děkuji stelaa
Stelaa, a mají to být opravdu golfky? máš ještě malou holčičku a jestli terén není úpně dobrý… viděla bych to na nějaký golfko-sporťák… , navíc, pokud to chceš jako jediný kočár a na ceně tolik nesejde, vybrala jsem klasiku ![]()
rozhodně nic nezkazíš Inglesinou Zippy nebo Peg peregem Plikem - klasické golfky - spíše sporťák, pohodlné pro dítě, s váhou ještě únosnou. ve výbavě je nánožník, jdou téměř do lehu, košík je jako u všech golfek špatně přístupný…
více tady:
zippy: http://www.malvik.cz/…ina-Zippy-09
pliko: http://www.malvik.cz/…-Completo-09
plika mají vysouvací rukojeti, takže pokud jsi velká, bude pohodlnější…
pak mě napadá něco jako Jané Solo:
http://www.detskydum.cz/…2009-520601/
spojená rukojeť - líp se s nimi manévruje, jsou bytelné, mají dobrý systém skládání…
nebo Nomad, pro terén dobrý nomad air - má zadní kola nafukovací. nejsou to golfky, ale nějak mi přijde, že by to možná mohlo splňovat co chceš…
http://www.detskydum.cz/…2009-103401/
je lehký, prostprný, dobře ovladatelný, polohování je dobré…
ráda poradím, napiš trochu víc, co od kočárku čekáš… ![]()
Natašo,
moc děkuji za opdvověď a omlouvám se špatně jsem to napsala. Chtěla bych kočárek do lehkého terénu (odpružená kola), polohování zad i nožiček. Máme pro dceru doma Jané Slalom Pro 2008, jsme s ním moc moc spokojení
. Určitě si ho necháme, ale chtěla bych nějaké golfko-sporťák na nákupy do města. Na jaře bych chtěla začít používat golfky na procházky po okolí. Moc se v golfkách nevyznám
, u syna jsme měli Quinny Zapp, byly super
, ale jakmile jsme se přestěhovali a pokaždé když jsme vyjeli(silnice z kostek), tak to bylo jako bychom jeli s tatrovkou
.
Líbí se mi např.:
Ale nevím, který by byl nejvhodnější ![]()
Stelaa
díky za další info. tak vidím, že jsem se aspoň jedněma trefila
![]()
pokud máš slaloma, situace se trochu mění ![]()
bebeconfort loola moc nedoporučuju. jednou jsem se ocitla v libfinu, výhradním dovozci bebeconfortů a quinny a mutsy. prý s bebeconf mají hodně práce, furt něco… nejvíc teda high trek - jejich 3kolový sporťák…
loola je hodně těžká, na golfky, kvůli otočné sedačce, řekla bych, že bys váhou byla zklamaná, proti slalomovi. ![]()
Sí - no, viděla jsem ho naživo a přišel mi takový vachrlatý, ta kolečka jsou hrozně malá a do terénu moc nejsou… sedačka je pro dítě pohodlná…
osobně bych z tvého výběru brala asi Solo nebo staré (designem) carrery. (moc se mi nelíbí ta jednoduchá kolečka u té nové carrery aniversario - třeba někdo poradí, jaká jsou skutečně v terénu a jenom mně to přijde, že nic moc…)
Jané bych volila i proto, že je dobré mít (třeba i pro nějaké další dítko, pokud byste si chtěli všechno schovat) golfáč stejné značky, jako autosedačku… (sama mám speedi, zapp a neměnila bych, ten podvozek se fat využije…)
OT - jestli jste na kostkách jeli se zappem jako s tatrovkou, asi podobně to ale bude i jinými golfkami
(mám zappa a měla jsem multiway, tak můžu srovnat…)
odpružená kola má ještě cybex topaz: http://www.babystyle.cz/…/cybex-topaz
jsou trochu zvláštní designem… je to celkem novinka, … nemá nic moc výbavu (nemá nánožník..)ale jsou polohovací, má madlo před dítětem, odpružená kola. jsou to spíše golfky než golfkosporťák…
měla bych taky dotaz ke golfkám - zatím jen zvažuju, jestli vůbec pořídit. Ale zalíbila jsem si (nevím proč
) Britax Visio http://autosedacky.motodum.cz/…kocarek.html
Pravda, že nepatří k nejlehčím, ale líbí se mně, že z něj jde udělat vložením tašky lůžko pro miminko. V současnosti mám totiž do terénu pro synka vozík Chariot a kočárek mám Patrona, tzn. těžký kočár do terénu s nímž je čím dál obtížnější manipulace a cesta MHD za přihlížení tupě zírajících lidí je taky dost otravná
.
Zároveň bych doma nechtěla zaplnit celou garáž jen kočárama
![]()
Byl by někdo, kdo by mně vyhodnotil své +- k mému výběru? ![]()
Díky moc
Lenka
Natašo, děkuji
. Ještě se zeptám na: I'Coo Pico 7 a Espiro City??? Díky
stelaa
i´coo - je to spíš sporťák, váží skoro 12kg! jde do 160 ° lehu. obecně jsou icca celkem těžká
ale nemůžu sloužit - v reálu jsem ho neviděla.
nevím, myslím že se slalomem nemá tenhle kočár moc smysl - ale je to čistě můj názor ![]()
espiro city - no, ke značce espiro já moc důveru nemám
jsou to poláci, stejná firma jako babydesing.
prý jsou ve skutečnosti těžší, než udávají, jinak pro dítě prostorné, slušně vybavené za tu cenu, no taková klasika.
jsem přemýšlela- totiž, já mám třeba speediho, s jehou váhou jsou na mě všechny golfky těžké
takže používám fakt jen teďka zappky… kamarádky -jedna měla nomada a jedna slaloma - golfky vůbec nemají, páč kočáry jsou lehké a velké a vozily do 2let.
jestli bys nepotřebovala jen něco lehkého na teď na cesty, a pak uvidíš, některé děti se jak umí chodit nevozí… a pokud bude vozivá, za rok můžeš všechno prodat a koupit si třeba buggster, který je v jedné verzi odpružený,
Lenko - nevypadají vůbec špatně, klasika, ale bohužel, nikde jsem ho neviděla, ani na netu nevypadá, že by ho měli ![]()
ale "papírově vypadá moc hezky, tady jsem našla video: http://www.youtube.com/watch?…
jestli máš patrona a chariot, tak to teda klobouk dolů, jestli s tím jezdíš mhd
- to bych si určitě koupila něco lehčího, skladnějšího na neterénní cestování…
jak staré máš dítě?
Ahoj, Já reaguju na to Espiro… mám jiný typ, Espiro Magic 3 a je to nejlepší kočár jaký jsem kdy měla. Je výborný jak po praktické tak po kvalitativní stránce a to jsem kočárků měla už spoustu. A naopak, uvádí 8kg doma jsem navážila 6,5kg, prostě jsem ho vzala v krámě do ruky a bylo mi jasný, že 8kg mít nemůže. A každý kdo má at Babypoint nebo Espiro, tak je spokojený, to, že je polský, neznameá, že je nekvalitní, vždyt i X-Lander je polák!
Radka, 2 děti
Lenule, a co Britax Verve? To je můj favorit pro třetí dítě .
Radka, 2 děti
Natašo - díky moc za to video
to mě ještě víc nahlodalo, že do něj fakt půjdu. Jediná věc mě trápí a to je 10kg udané váhy ![]()
Patrona jsem odkoupila od kamarádky, kdy jsem ještě nebyla pevně rozhodnutá pro Chariota. Teď na něj nedám dopustit. Jde právě použít i s kočárkovým setem a manipulace je taky dobrá…jen:
Radko - Britax Verve není nic pro mě
Ale špatně nevypadá…mě na těch kočárcích vadí, že nemají polohování pod nožkama
Chariot - vím své
máme čerstvě croozer.
chariot je více kočár, to ano, ale do mhd to teda moc není…
do terénu určitě super, pro starší dítě… myslím, že rozhodně golfky potřebuješ!
jinak to video se mi taky líbí!
britax verve se mi moc nelíbí…
navíc, polohování je jen do dvou poloh, tu jde spíše o golfky do lehu, pro stelaa extra - 7m dítě potřebuje ještě ležet.
neříkám, že všechny polské kočáry jsou nekvalitní, ale i Xlander měl nějaké problémy s kvalitou, jen upozornila, že je to polská značka založená na levnějších kopiích jiných kočárů
(pro mne třeba důležitý faktor, pro jiné ne, jen poskytuju info ![]()
ale je mi jasné, že nakonec se všechno stejně vyrábí v číně… ![]()
radko - zajímá mě („profesionální zvědavost“
) - má espiro záda pevná nebo se prohýbají? slyšela jsem, že všechny tohoto typu mají prohnutý kromě espira…
Natašo, jak jsem už psala, espiro je super… a záda má právě pevná a polstrovaná, mírně, ale přece. Oproti Neonato Piuma je to luxusní. A třeba to nepolohování nožiček vůbec nevadí, protože ten prostor pod nima je polstrovaný a zešikmený, tak je to dostačující.
Jinak Croozer je taky bezva, máme taky a na kole s náma jezdí neustále, jako kočár jsem využila cca 3× místo sourozenáku.
Ten britax verve, jasně, ten není pro mimčo, ale mě se líbí a uvažuju nad ním pro třetí dítě, který ale ještě nečekám, protože se na něj dá nacvaknout autosedačka a uvažuju o koupi pouze hlubokého a pak golfek s autosedajdou. Sportáky od kombinací jsou většinou naprd. Ale to všechno ještě několikrát přehodnotím, kočárky jsou moje vášen… ale to tvoje asi taky, že?
Máš pravdu, jeden typ od X-L měl problémy, ale přiznám se, že jsem byla dost překvapená, že je to taky polská výroba. ![]()
Radka, 2 děti
Tak nevím, jestli mám jít do toho Jané Carrera nebo Solo???
Chtěla jsem něco menšího na nákupy do města a auta. Jané Slalom Pro je super, nej, nej kočárek, který jsem měli. A to už jsme vyzkoušeli zn. Chicco (rozhrkaný), X-lander (těžký), Ouinny Zapp(super), Quinny Buzz (rozhrkaný) a 2× Jané slalom Pro (super).
Radko - s nepoloh nohama to tvrdím taky, narozdíl od té piumy, kde nohy visí, tohle neva… ale tady jde přecijen o kočár pro 7m dítě, a to je jiné… tak by měly polohov nohy ještě být…
Stela - právě - říkám si, že po okolí můžeš se slalomkem jezdit klíďo do 2 let (mám speediho, a jezdím stále,..) prostě bych řekla, že asi spíš něco lehčího a malého, ale vhodného pro malé dítě…
hmm,
když jsi spokojená s Jané, napadá mě Jané Energy - je to lehké, polohovací, více golfkoidní, zkušenosti jsou vesměs kladné…
http://www.detskyraj.cz/…-jane-energy-
jo, ještě abych ti zamotala hlavu,
když se ti líbilo I´coo - tady od nich jeden spíše golfáč: http://www.malvik.cz/…ve-hole-2009 ![]()
zajímá mě tvůj názor na buzze - dost se mi líbí, jako všechny quinny, pův jsem ho chtěla pro druhé s tím terénním kolem, ale teď spíš vede jiný, cybex topaz…
OT - u Xlanderů jsem slyšela stížnosti snad na všechny typy, na X1, na XA (kolečka), na XT, nejméně na X3 ale nevím, jestli to není tím, že v porovnání s předešlými jich je méně…