Prosim o radu

1363
10.6.05 07:46

Prosim o radu

Ahoj Holky,
jsem nová snažilka, ještě stále ale nevím jestli se naše snažení podařilo a tak netrpělivě čekám na naše //. Snad už budu něco vědět příští týden. Mám ale jeden problém, osypala jsem se ač nejsem alergik a ani doktor netuší z čeho by to mohlo být, možností je velká spousta…reakce na prací prášek, jarní zeleninu, vitamíny atd.
Asi 2 týdny beru Calibrum BABY PLAN, jsou v něm velké dávky vitaminů např 167% doporučené denní dávky vit. C a až 300% kys. listové…Napadlo mě, jestli to nemůže být z toho, třeba jsem převitamínovaná.
Doktor mi napsal ZODAC na alergie, ale to jsem ještě nezmínila, že se snažíme o mimi. Nemáte s tím někdo náhodou zkušenosti? Nevím jestli to můžu brát, napsal mi to asi před týdnem ale nebrala jsem to, osypaní se samo zpravilo. Jenže teď mám osypání zase, tentokrát na krku a příšerně to svědí. Nevím jestli to zase nebrat a počkat jestli se to samo ztratí, nebo vzít ZODAC…nerada bych ublížila miminku, pokud tam třeba už je…je to asi týden od našeho 1.pokusu…

Prosím ještě o radu za jak dlouho jste si udělali test po „snaženíčku“ a dalo se zjistit jestli jste těhu nebo ne, čekat ještě týden je pro mě hrozně dlouhá doba…
Přeju všem snažilkám ať se nám všem brzo snažení podaří a ať máme brzy kulatá bříška.

Zatím zdravím
Meggie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
10.6.05 08:20

Ahoj, vítám tě mezi snažilkami. Jestli chceš, tak přijď do diskuze Čekatelky na // spojte se, je nás tam kupa a testování řešíme každý den. Každému se to totiž ukáže nejspíš jinak dlouho. Někdy už 1 den po vynechané MS, ale záleží kdy proběhla OVU. Jinak se scházíme v deníčku Nových snažilek a tam ti holky určitě taky rády poradí.
Z alergiemi nemám bohužel zkušenost, ale radši bych bez zeptání nic neriskovala, kdyby už byl mimísek v bříšku, abys mu neublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.6.05 08:27

ahoj.asi bych přestala brát ty vitamíny a pokud by to samo zmizelo.tak to bude možná po tom,kdyby si to pak začala opet brát a opět se osypala,tak je to asi jasný a bylo by dobrý brát jiné preparáty,je jich spousta.co se týká testu,tak ten pozná HCG v moči asi tři? dny po vynechání menstruace,i kdyby byl negat.,tak to nic ještě neznamená,protože hladina hormonů není ještě tak vysoká,tak to zkus za pár dní.znova a třeba by byl pozit.Držim palce,Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
10.6.05 09:21

Taky bych radši vy:,–(ila prozatím ty vitamíny,může to být uřčitě z toho.Ten ptášek proti alergii ZODAC? bych nechala radši v šuplíku,pokud se snažíte o mimi.Přeci jen je to jistota,nebrat zbytečně žádný léky.Nebo pokud máš důvod ty vitamíny brát,zeptej se lékaře,jestli Zodac vadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.05 09:25

zodac

Antihistaminika (zodac) by se neměly užívat v prvních třech měsících těhotenství. Určitě se poraď s lékařem.Hodně štěstí. Marta

• Citovat
  • Upravit
1363
10.6.05 09:32

Ahoj holky,
diky za všechny rady.Tak ten ZODAC radši brát nebudu, nestojí to za to, nějak to vydržím, kdyby se něco stalo prdolkovi, moc by mě to mrzelo.
To Calibrum zkusím taky na chvíli vy:,–(it a pak ho znovu testnu, možná se osypávám právě po něm…
Už se těším až si udělám test…snad „to“ nedostanu!
Ach jo, je mi 28 a po miminku strašně toužím, teď už je snad správná doba si ho pořídit a nečekala bych, že zrovna teď mě budou otravovat nějaké alergie, když jsem je celej život neměla…to je jak naschvál!
Snad to bude dobré.
Zatím ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.05 11:02

prosímo radu

Ahoj Meggie,já si myslím že to nemáš z těch vitamínu,protože stejně i kdyby obsahovaly zvýšené dávky tak se ti všechny nevstřebají.Např.vitamín c se za ideálních podmínek vstřebá 60mg za 3hodiny.Pokud ho užiješ více,vylučuje se sám močí. Zvýšený přísun kyseliny listové je normální,a v tomhle procentu je obsažen v každých vitamínech pro těhulky. Stejně vitamíny chemicky vyrobené nejsou tak vstřebatelné jako přírodní a i když budeš užívat baby plan dle návodu,vše se nevstřebá,protože ten obsah vitamínu musí být v určitém poměru.Např.třeba vápník aby se ideálně vstřebal, musí mít podporu hořčíku a fosforu v ideálním poměru-vápník 10dílů, hořčík 6dílů, fosfor taky 10dílu.Pouze v tomhle poměru a za splnění přírodních podmínek se vstřebává vápník a td. Tohle vím od kamarádky která je chemička a zkoumá vitamíny.Taky jsem se o to začala zajímat až když jsem těhotná. Taky vím že stejně všechny vitamíny pro těhulky neobsahují vše potřebné,takže tady platí taky jíst uplně vše. No trochu jsem se do toho zamotala,ale myslím že z vitamínů to určitě nemáš.Doktor by ti měl udělat nějaké testy nebo kožní.Hodně zdaru! Brojler :D

• Citovat
  • Upravit
378
10.6.05 11:39

Osypání

Ahoj Meggie,
jsem alergik, takže ti snad můžu poradit. Před početím, v těhotenství i v době kojení jsem užívala Zyrtec. Vím od své lékařky, že Zyrtec je schválen i Genetickým ústavem a tudíž se může užívat. Malému jsem teď 4 měsíce a nijak mu moje užívání Zyrtecu neublížilo.
Jak jinak píšeš, to osypání bude pravděpodobně alergická reakce na nějakou potravinu či prášek. Nejedla jsi předtím jahody či zelená jablka (ty tvrdá, nakyslá - já je totiž v těhotenství zbožňovala). I to může být příčinou vyrážky. Zkus ty vitamíny vy:,–(it a uvidíš. V době plánování otěhotnění by mělo stačit, když bude užívat kyselinu listovou. Jak se těhotenství potvrdí, tak nějaké těhotenské vitamíny. Já užívala Prenavit (lze koupit v lékárně Vitaland). Ahojky a držím palce. Kdyby se vyrážka opakovala, raději si zajdi za alergologem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1363
10.6.05 12:40

Valentýnko moc děkuju za radu :D
Sama netuším čím to může být. Jablíčka jsem sice baštila, a byla to ta zelená jak máš ráda i ty :D ale ty jsem jedla někdy minulý týden. To by mohlo být to první osypaní, taky jsme sbaštili nekonzervovanej ananas, takovej ten živej a šťavnatej… :lol: tak že by to byl on!? A teď to nové osypání by muselo být buďto po zelenině - tu teď hodně kupujeme na trhu a nebo už fakt nevím… :?
Každopádně se musím držet i klávesnice abych si to „krčisko“ neškrábala…snad to vydržím a zase to přejde.
Kdyby to bylo horší tak kdyžtak skočím na kožní…
Snad nejsem alergická i na kyselinu listovou…to bych nerada.

Tak zatím ahoj a kdyby ještě někoho něco napadlo tak se mi ozvěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.6.05 14:57

Ahoj Meggie, así to nesouvisí, ale já se v těhotenství a od té doby osypu, když mám moc vitamímu C(jsem schopna sníst kilo pomerančů na posezení, teď už ne) takže možná moc nějakého vitamínu, co tělo není schopno vyloučit močí.
Ať jsi rachle těhulka, přeje Gabra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
10.6.05 20:37

ahoj Meggie..

tak tyhle vitaminy jsem brala taky a nic mi po nich nebylo a prijde mi i divne ze by ses po nich osypala…to by ti spise bylo blbe od zaludku,protoze tohle je spise nezadouci reakce.

ale ja se ted taky osypala. a vis z ceho: Slunecni alegie…a to jsem sneda a nikdy jsem nemela problem. pomohl mi fenistil gel…

taky to muzou byt nejaka reakce na jidlo..nesnedlas neco atypickeho?

no preju at se brzo objevi dve carky!!!
nat

p.s. ja mela posledni MS 11.8.04 a dve carky se mi objevily 12.9.04.do te doby jsem delala dva testy a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí