Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
kámoška má problém s 4 měs. chlapečkem, má už 14 dní moučnivku alias kvasinky v puse. Dr. naordinovala genciánku, ale nepomáhá. Máte někdo s tímhle problémem u miminka zkušenosti?
Ahoj,
důležité je ošetřovat tou gentiánou i prsní bradavky (teda pokud kamarádka kojí
), jinak je to uzavřený kruh. Dají se předepsat i rozepsané vodičky s jiným složením, než má gentiána, tak jestli to nezabírá, ať zajde znovu k dr. Když vůbec nic nepomůže, tak se dávají antimykotika, ale do toho bych šla až v nejkrajnějším případě.
Jendys
ahoj,
nás moučnivka trápila moc.zmizela a do dvou dnů byla zpátky,pořád dokola.genciánou jsem nás mazala poctivě obě dvě a nepomáhalo.pak mi dr. poradila ať zkusím vitaminy bion-3.a do měsíce jsme měly pokoj.to se rozumí,že vitaminy jsem polykala já a kačenka sosala moje mlíčko,hihi.na měsíc stojí cca 130kč.
luka kačenka
Ahoj,
naše Vendulka měla moučnivku měsíc, genciánka nám pomohla, pak byl chvíli pokoj a vrátilo se jí to. Tak jsem jí to samozřejmě mazala dál, ale už to moc nezabíralo, náš lékař nám doporučil vyměnit savičky na láhvi ( nám už bylo osm měsíců), dudlíky a umýt všechny hračky co to dítě kouše jarem a vodou. Do dvou dnů nám to vše zmizelo a už se nám to nevrátilo. Takže doporučuji zkusit vše umýt a vyměnit, třeba to pomůže i vám + samozřejmě tu genciánku.
Pa Kubinka