Prosím o radu????

2858
18.6.10 20:26

Prosím o radu????

Ahojte…prosím vás, nevíte někdo co znamená,když mi pan doktor napsal USG: norm.charakter Doppler. křivky???
Jednalo se,že na CTG se mu nezdál tep miminka…na základě ctg mi udělal UZ a napsal větu,jak sem psala nahoře… :-( POkud někdo víte…prosím o radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
18.6.10 20:32

myslím,že to znamená že vše je vpořádku…

• Citovat
  • Upravit
17310
18.6.10 20:34

Myslím,že to znamená normální křivku průtoku krve,pan doktor měl asi pocit aby miminko mělo OK srdíčko,což se taky prokázalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
18.6.10 20:39

No já doufám…dneska sem byla v porodnici a třikrát mi dělali CTG… a po druhem CTG mi řekl, že uděla UZ a bud si me tu nechaj nebo mi udelaj jeste jeden… PO dvou hodinach mi udělal další a pořád se mu to nezdálo…a říkal copa se mnou…poslal me domu,ale rano mam prijet zas… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
18.6.10 20:43

Jsem celá z toho vyplašená…akorát mi řek u papíru z CTG, co se mu nezdá…ale to co mi napsal do papíru totálně nechápu…třeba co znamená: zúžená oscilace, akcelelrace + sporadické, decelerace O, undulace zúžené až silentní

plus ještě u prvniho a druheho CTG je napsano SZ. A u třetího FZ :nevim:
Nevíte, co ty slova znamenají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
18.6.10 20:47

někdy to ktg bývá hraniční,něco se jim nezdá a raději ho zopakují i třikrát a zavolají te třeba na ráno a když se jim zase nebude něco zdát, tak třeba i večer nebo zase ráno.
neboj, už jste v cíli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
18.6.10 21:00

Já takhle jezdila poslední týden 2× denně… klídek, to oni se tak jistí. Kdyby to nebylo v pořádku, nechali by si Tě tam okamžitě, tím si můžeš být jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
18.6.10 21:06

No já doufám…že je to vpořádku…páč on ten tep je normálně…plácnu třeba skákaj tam hodnoty 134-142-130-138-146-150 a pak zase dolů a tak…a najednou prostě jako by to přestalo skákat a jen to ukazuje 130-132-133-131-130-128-131-134 a tak, že to vůbec nedělá ty velké vlnky… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
18.6.10 21:43

Doppler jsou průtoky pupečníkem a je důležité, že jsou normální. SZ je suspektní záznam ( to byl asi ten, co moc neskákal, někdy to může být způsobeno fyziologicky spánkem dítka, ale při takovém záznamu většinou snaží mimčo probudit). A Fz je fyziologický záznam. Jinak podle těch čísel, co píšeš by to byl " jen" zůžený záznam - i když taky těžko radit, když to člověk nevidí. Ze silentním by tě domu nepustili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
18.6.10 22:11
jowana píše:
Doppler jsou průtoky pupečníkem a je důležité, že jsou normální. SZ je suspektní záznam ( to byl asi ten, co moc neskákal, někdy to může být způsobeno fyziologicky spánkem dítka, ale při takovém záznamu většinou snaží mimčo probudit). A Fz je fyziologický záznam. Jinak podle těch čísel, co píšeš by to byl " jen" zůžený záznam - i když taky těžko radit, když to člověk nevidí. Ze silentním by tě domu nepustili..

Jojo…to se ho snažili probudit…jednou mi sestra houpala s bříškem a podruhé mi říkala at vzdycky dvakrát třikrát skrčím nohy… a u toho třetího CTG mi vpulce sestra položila na bok a bylo to dobry a ke konci zase slabší… :nevim: A to je jako špatně, když miminko usíná??? Stalo se vám to taky někdy??? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.6.10 22:16

Myslim, ze je normalni, ze mimino spi. Podle me se s tim ktg straslive nadela. Jk pa na kurzu, tak v porodnici v Krci, jsou presvedceni, ze ktg ma vyznam az u samotneho porodu. Meri jen prutoky pupecnikem na utz a to je vse.
Myslim, ze kdyby ti namerili spatne prutoky, tak potom je ktg na miste jako doplnujici vysetreni, ale vychazet z nej, kdyz dite ocividne spi, to zbytecne plasi.
Takze bych nevysilovala, priste si zkus cca 20min pred vysetrenim dat neco sladkeho, mimino by se tim mohlo vzbudit a zaznam natocej hned napoprve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
18.6.10 22:21

Není to špatně, prostě má chvíli aktivitu, chvíli spí a asi se zrovna trefili dotoho, když ten další záznam byl v pořádku. Jinak pokud se mu nelíbí, když jsi na boku, tak si příště tak hned lehni, popř. ho trošku "pošťouchej " před natáčením :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
18.6.10 22:23

čičinka: no jo no…já sem te zkousela zkoumat ty papíry o mého pana doktora, co mi dělal CTG na poradně a to co je napsáno u těch z porodnice a jsou to stejné slova…akorát jinej tep…prvně naměřil 150-170 a to mi sestra řekla, že je vzteklé miminko :mrgreen: A nikdy nic neříkali, že by nebylo něco ok…
Možná, že to moc řeším…zejtra si dám ráno čokoládu :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.10 10:37

naše mimi má zase moc rychlý tep. taky mi ji budili, protože oni potřebuji, aby se hýbala. protože při pohybu se vždycky ten tep zrychlí a to potřebují vědět. kdyby se při pohybu tep snižoval , tak by to bylo špatné.tak mi to vysvětlil aspon doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
20.6.10 08:39

Tak jsem tam včera zase byla a všechno ok…budit ho už nemuseli a ctg dělali jen jednou.....pan doktor řekl, že byl včera asi nějakej nevyspalej, tak hned jak byl klid, se to snažil dospat :-) :wink: Tak snad to bude dobré…

Jinak nevíte, jestli když neporodím do 1.TP, jestli přenáším? Nebo až po 2.TP? Asi až po druhém, viďte… 8-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí