Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat zda jste měli vnější hemeroidy nějak mě začínají trapit a rozhodně to není zácpou pokud ano co na to komu jste si řekli případně o mast nebo prášky ? Obvodnímu nebo gynekologovi ?
ahojky, osobně s tímto problémem zatím problém nemám ale vím, že ségra ho měla a stačilo zajít do lékarny a paní ji tam dala přípravek speciálné určený pro těhotné
Ahoj Olii,
ja v prvnim nic a ted ve druhem se mi „sam od sebe“ (zacpu jsem vuubec nemela) udelalo „cosi“.. Nekdy na konci 7.mesice. A ani to nebylo velike.. ![]()
Postupne, jak bricho rostlo, to zacalo byt hoodne neprijemne a docela to bolelo, tak jsem si koupila gel - dubovou kuru (to muzou tehotne) a mazala. Ale nepomohlo to.
Tak jsem se ptala na poradne v porodnici a Dr. rikal, ze si muzu koupit i mast Faktu. Takze jsem zakoupila a mazala.. Palilo to poradne
, problem sice nezmizel, ale ta bolest jo, bylo to trosku lepsi..
Hned po porodu se to zacalo upravovat a ted uz to nemam vubec, PA pri zavadeni klystyru rikala, ze to nejsou hemeroidy, ale varixy, ze se proste nekomu „jen tak“ zacnou delat, jak bricho tezkne a tlaci na konecnik.
Dokonce jsem po porodu nemela ani naladu mazat a zmizelo to samo..
Takze asi ti pomuze jen porod.. ![]()
ZelvoVeruno díky taky se i to udělalo asi před 3 týdny tj 7 měsíc
není to taky velké ale je to nepříjemné sem tam to bolí mažu průbežně preparation H i gelem s dubové kůry a taky faktu ale moc to nezabíra jak píšeš palí to hodně a tak asi budu ted zkoušet jen to faktu snad to pomůže a budu doufat že se toztratí po porodu
ale teda je to fakt nepříjemné jen to vědomí
Já na ně trpím dlouhodobě. Mám i šílené křečové žíly, a to s hemoroidy souvisí. Po prvním porodu to bylo šílené. Jizva po šití byla nic oproti těm sviňuchám kolem zadku! Pak jakž takž zmizely a objevily se zase teď ke konci 2. těhotenství Ale fakt šíleně moc! Řekni si gyndařovi o FAKTU mast a čípky. Ale myslím, že je to i volně prodejné a pojišťovna nic neproplácí, tak je to asi jedno. I v porodnici mi dávali FAKTU. Trošku to pomáhá. Omlouvám se za realistický popis, ale co mně hodně pomáhá, tak je to, že při sprchování tou dubovou kůrou nebo pak při mazání mastičkou a při aplikaci těch čípků prostě ty hemoroidy jakoby zatlačuješ dovnitř.
Modli se, aby se ti to po porodu zlepšilo! ![]()
Já na ně trpím dlouhodobě. Mám i šílené křečové žíly, a to s hemoroidy souvisí. Po prvním porodu to bylo šílené. Jizva po šití byla nic oproti těm sviňuchám kolem zadku! Pak jakž takž zmizely a objevily se zase teď ke konci 2. těhotenství Ale fakt šíleně moc! Řekni si gyndařovi o FAKTU mast a čípky. Ale myslím, že je to i volně prodejné a pojišťovna nic neproplácí, tak je to asi jedno. I v porodnici mi dávali FAKTU. Trošku to pomáhá. Omlouvám se za realistický popis, ale co mně hodně pomáhá, tak je to, že při sprchování tou dubovou kůrou nebo pak při mazání mastičkou a při aplikaci těch čípků prostě ty hemoroidy jakoby zatlačuješ dovnitř.
Modli se, aby se ti to po porodu zlepšilo! ![]()
Oli mě se udělali v těhotenství nic mi nepomohlo a bohužel mi po porodu nezmizeli jsou sice mnohem menší nebolestivý,ale pořád tam jsou a asi už nezmizí ![]()
Horší,že se mi po porodu udělali ještě vnitřní při tlačení ty jsem před porodem neměla a to je dost nepříjemný jít na velkou a občas teče i krev
hold budu doufat,že se to ještě zlepší nebo zmizí.
Tak ja take trpim, trpela jsem i v prvnim tehu, ale u me to souvisi se zacpou.
Pomaha mi poradne sprchovat, namazat dubovou kurou a zatlacit zpatky ![]()
dostala jsem radu, at si reknu gyndari o Detralex, ja se stydim
ale treba Ti to pomuze.
Daniela82 píše:
dostala jsem radu, at si reknu gyndari o Detralex, ja se stydimale treba Ti to pomuze.http://www.farmaceutika.info/detralex
Já ho beru pravidelně 2× denně a nepomáhá. On se předepisuje právě na ty křečáky, kterých mám teda nejen na nohou, ale i uvnitř (v pochvě
podle UTZ) šíleně moc. Pokud by měl teoreticky zabrat na ty křečové žíly, pak by měl zabírat i na hemoroidy. U mně teda nezabírá nic, ale jsem extrém. (Mám i po operaci…). Ale určitě neuškodí. A neidím důvod, proč se stydět si o něj přd gyndařem říct. Že mám hemoroidy vidí i bez toho… Jo, a ten Detralex je narozdíl od FAKTU čípků na předpis! Leší je si necha hned napsat balení 60ks ![]()
o DETRALEXU jsem slyšela a chci v pondělí říct v poradně snad dá recept a zkusím to jinak tak jak píšete po stolici hned jdu a sprchuju se a mažu a zatlačuju ale to nepomáhá a je to fakt nepříjemné hlavně když je teplo no zatím díky bohu je chladno ale jak byli ty horka bylo to fakt na prd
ale teda ne že bych Vám to přála ale když vím že v tom nejsem sama je mi lépe ![]()
oliii píše:
ale teda ne že bych Vám to přála ale když vím že v tom nejsem sama je mi lépe
Jooo, klasika
![]()
Ten Detralex si nech napsat. Nebo se s doktorem poraď, ale on ti stejně nic jiného asi nedoporučí. Kdyby jo, dej vědět, jo? ![]()
Jo, a co MNĚ na hemoše nejvíc vadí, to jsou tanga. Takže jsem je na čas vyřadila ze šatníku a čekám, že je vytahnu po 6 nedělí (pokud vůbec
).
lulje tak tanga už jsem vyřadila dávnějšť hemeroidy ale jen vnější se svěděním mě tráli už dele jen jsem nikdy neměla ten vnější ten se udělal až ted to bych už vůbec tanga nesnesla ![]()
No tak tanga už taky vyřazuju, ale dalo s nima krásně „podrbat“
![]()
Daniela82 píše:
No tak tanga už taky vyřazuju, ale dalo s nima krásně „podrbat“![]()
Ahojky holky tak jsem byla v poradně a dr mi napsala jen čípky detralex ne
ale koupila jsem ascorutin ten je taky na posílení žilních a cevních stěn teba to pomůže ![]()