Těhulky pijete kávu?

dalmatinka2004
18.6.10 09:21

Těhulky pijete kávu?

Ahojky, tak mám zase jeden přihlouplý dotaz - vím, že by se kafe nemělo, ale je tu nějaká závislačka, která se bez šálku kávy neobejde? Já nejsem vyloženě závislá, ale někdy se neudžím a dám si 2× do týdne malé preso… vadí to hodně? :oops: :mavam:
Pmáhá mi to tak nějak se v práci sebrat a líp se soustředím… navíc se mi hodně motá hlava z nízkého tlaku - ten mám nízký normálně a natož teď… :-P

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
18.6.10 09:23

Těhulka už sice nejsem, ale pila jsem. U druhého těhotenství jsem taky měla nízký tlak, tož mi kafe dělalo i dobrou službu (krom toho, že mi chutnalo :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
18.6.10 09:23

Já kafe piju denně… dokonce na příkaz doktorky ;))

Mám i pít colu ;)

• Citovat
  • Upravit
24837
18.6.10 09:24

Dalmatinko, nevadí :wink: Já jsem se kávy v těhu taky nevzdala, a to si dám 1-2× denně. Vyjímku jsem udělala jen v dobách těhotenství, kdy se mi z ní dělalo vyloženě hodně zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
18.6.10 09:25

Ahoj dalmatinko,
já sem před těhu pila dost kávu a hlavně i kolu…přemýšlela jsem, jak to vydržet a vyřešila jsem to,že jsem si koupila Caro…je to jako kafíčko,ale bez kofeinu, chutná to hnedle stejně :mrgreen: Ale s tou colou…v prvních měsícich sem se snažila ji nepit…ale postupem času mě chuť zase přemohla a colu piju…snažím se nepit ji po litrech,ale tak obden si dám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
18.6.10 09:28

Těhulka už sice nejsem, ale když jsem čekala dceru, tak jsem kávu 1× denně bez obav pila. Mám nízký tlak, takže mi pomáhala a navíc jsem na ní tak trochu závislá :) Obtížnější ale pak bylo období kojení. Po prořvané noci bych si kávu s chutí dala, ale nedalo se… Ale i na to se dá zvyknout. Pro mimi člověk udělá úplně všechno na světě :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
18.6.10 09:29

Ahoj, já jsem taky závislák na kafi, v těhu jsem pila i 3 denně, na konci jsem ale přešla na již zmiňované Caro.teď kojím, Caro došlo a než jsem si ho koupila kafe jsem normálně pila, slabší rozpustné s mlékem.Chodím hodně po klientech,takže občas dostanu i silnější presso.Nic se neboj a kafčo si klidně dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.10 09:32

Já jsem zkusila Meltu a zjistila jsem, že mi chutná přinejmenším stejně. Jinak jsem kafe pila hlavně kvůli tlaku, ale ten jsem během těhotenství měla normální. Na kafe chuť byla (a vím, že v určitém množství kafe nevadí), ale ta Melta mi pak přišla lepší. A piju ji i teď při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
18.6.10 09:37

ahoh poslední studie vědců zjistila,že 2-3 šálky kávy denně nevadí při otěhotnění ani v těhotenství,a doktorka mi říkala,že to nevadí,jasný,že asi není dobré,když si těhulka dá 5 silných turků denně,že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
18.6.10 09:40

jee, děkuju za uklidnění! :dance: :srdce: :dance:
To jsem ráda.. všude čtu, jak se přes placentu dostává kofein a jak je to špatný… asi moc čtu. :lol:
Mamina se mi svěřila, že když byla prvně těhu se mnou, tak si dala ob den i sklenku červeného… tak si říkám, jestli to ně mě nezanechalo nějaký následek - a že jich mám. :mrgreen: :-P :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
921
18.6.10 09:53

Kávu jsem pila při prvním těhotenství a piju i při tomto… Dám si tak 1-2 šálky (velké) denně, piju rozpustné s mlékem. Někdy, když mně přepadne chuť hodně pozdě večer, tak si místo kofeinového kafe dám bez kofeinu… Ale to spíš kvůli sobě, abych spala…
Podle mého doktora můžu všechno, ale s mírou. Tzn. můžu si dát decku vína, když mám chuť, ale nesmím samozřejmě vypít lahev :) Můžu si dát malé pivko, když chci, ale nechlastat denně. A můžu si dát i kávu, ale raději vynechat turka, to je utrejch :twisted:
A to samé se sportem, zase všeho s mírou … klidně sportovat, ale nepřepínat se do zemdlení apod.
Můj gyndr je v tomhle fajn :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
18.6.10 09:56

Ahoj Dalmmatinko :-)
Mi se z kávy první 4 měsíce dělalo špatně a nemohla jsem ji ani cítit :-)
TeĎ si dávám tak dvě týdně. I Dr. mi říkala, že si ji klidně můžu dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.6.10 09:57

Ani ta sklenka vína nevadí, ale já si dala první až ted, v 6.měsíci, v prvním trimestru bych to neriskovala vůbec, tam se vyvíjejí orgány, později 2krát tejdně sklenka vínka nevadí.

S tím kafem to samé co holky, zrovna ho piju :D

Jooo, když už jsme u těch mamin, ta má nepije, celé těhu nepolkla hlt alkoholu a pak se v 8.měsíci zhvízdala jak čuně :D Njn, výlet do moravského sklípku dělá divy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
18.6.10 09:59

Dalmatinko, já četla v časopisu pro těhotné, že dva šálky kávy denně nevadí, bylo tam napsáno ,,těhotná neznamená nemocná", kofein v malém množství nevadí, aspoň tak jsem to pochopila :nevim: Já piju spíš Caro, ale občas se neudržím a dám si i kávu. Jo a sklenička vína nebo malé pivo(samozřejmě jen občas)prý prospívá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
18.6.10 10:01

ahoj tak já jsem se na to ptala doktora a říkal, že to nevadí když si dam občas kávu třeba dvakrát do týdne. Teď ujíždim na ledovym mokačínu a jsem schopná vypít 0,5l jinak kávu piju tak 2-3 týdně, doma si dam preso , v kavárně jen latte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí