Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,tak já musím říct,že i 1.trimestr byl u mě super,akorát nazačátku těhu jsem špinila a asi 2× trochu krvácela a musela jsem brát do 12tt Ascorutin a Utrogestan a úplně nazačátku se mi utvořil hematom,ale naštěstí v 8tt se mi ztratil,jak jsem četla,mělo to tak hodně holek,ale jinak vůůbec žádné nevolnosti jsem neměla a ani nemám a snad už ani mít nebudu
Akorát mi občas bolely prsa a to hlavně,když jsem v noci spala,teď už ani to ne,teď už si jen užívám jak mi roste bříško ![]()
Jenny,já to měla v 1.trimestru skoro stejně,dvakrát jsem špinila a brala ascorutin a utrogestan a ještě tedˇ ho pořád beru ale už mi ho doktor vysadí.Špatně mi bylo jen dvakrát a od tý doby nic,jen hlad,semtam bolesti bříška a prsa a tedˇ je vše o.k.Jen pořád neroste bříško,jsem silnější tak to jde jen malinko vidět
je to mnohem lepší pomalu to ustává.Přeju krásný těhulkování. ![]()
Ahoj, já celé těhotenství měla v pohodě a je pravda, že v druhém trimestru jsem se cítila nejlépe. A to, že jsem si nepřipadala jako těhotná? 14 dní před porodem jsem odhazovala sníh
, samozřejmě opatrně
. Jinak přeji, ať ti takové stavy zůstanou až do konce
.
Závidím, mne je zatim cele tehotenstvi zle… a ze by to v druhem trimestru preslo… moc ne.
Ale aspon uz vidim odkud se bere ten nazor, ze tehotenstvi je krasne. Pro mne je to hruza. ![]()
Anielkha píše:
Závidím, mne je zatim cele tehotenstvi zle… a ze by to v druhem trimestru preslo… moc ne.Ale aspon uz vidim odkud se bere ten nazor, ze tehotenstvi je krasne. Pro mne je to hruza.
MisburkaJežíš nestraš,čím horší těhotenství tím lepší porod,no to snad nee
Já mám fakt dobrý těhotenství,žádný problémy a už teď mám z porodu strach,jak to zvládnu,hrozně chci,aby přítel byl se mnou u porodu,je to moje sluníčko,tak ho tam moc chci,tak snad ta bolest bude taková přijatelná ![]()
Jenny83 píše:
MisburkaJežíš nestraš,čím horší těhotenství tím lepší porod,no to snad neeJá mám fakt dobrý těhotenství,žádný problémy a už teď mám z porodu strach,jak to zvládnu,hrozně chci,aby přítel byl se mnou u porodu,je to moje sluníčko,tak ho tam moc chci,tak snad ta bolest bude taková přijatelná
Já jsem 17+2 a cítím se bezva od začátku. Nezvracela jsem, jen se mi sem tam houpal žaludek, trochu střevních potíží, ale jinak nid strašnýho. Bolest prsou a citlivé bradavky, to jo - prsa mi narostla snad o číslo a pul větší… ale taky zadek.
jsem totiž čuně, je mi dobře, jen když nemám hlad, to mám pak křeče v břiše, takže do sebe neustále něco tlačím, ikdyž poslední týden dva už ne tolik. Přibrala jsem asi 5 kg - na váhu zatím sama dobrovolně nelezu - na poradnách musím, tak je to vždy šok. ![]()
Taky si říkám, aby se mi to všechno nevrátilo při porodu.
/ ![]()
ahoj já už jsem v sedmém měsíci, celý těhu mam v pohodě nezvracela jsem nic, jen jsem měla chvílí na začátku nechuť k jídlu. Jinak i teď se citím fajn jen už to břísko je větší. Jinak doufam, že porod bude ok už se mi o něm i zdá. Taky tam chci mít přítele sama do toho nejdu ![]()
lovelytelle píše:
ahoj já už jsem v sedmém měsíci, celý těhu mam v pohodě nezvracela jsem nic, jen jsem měla chvílí na začátku nechuť k jídlu. Jinak i teď se citím fajn jen už to břísko je větší. Jinak doufam, že porod bude ok už se mi o něm i zdá. Taky tam chci mít přítele sama do toho nejdu
misburka: no právě jako psychická opora , jo asi zvládla ale takhle to půjde líp ![]()
ahoj, já jsem teprve 15+5 a už se těším až přejdou tyhle raněnevolnostní stavy co u mě přetvrvávají někdy i celý den
a přítele u porodu za každou cenu taky chci.
Pro zasmání před měsícem rodila moje kamarádka a její přítel u porodu taky byl / chudinka rodila 10 hodin/ no a když někdy v polovině přešla do masážní vany a přítel jí najednou zajel rukou mezi nohy prý že kouka jestli malý už neleze
, tak na nějákou bolest uplně zapoměla.
Tak už jen pro takový okamžiky stojí za to ho tam mít
Misburka Děkuju
No,snad ten porod bude rychlý a bezproblémový,to bych si moc přála
Jsem prvorodička,tak nevím,do čeho jdu,no mám chvilky,když už o tom přemýšlím,ale zase si říkám,že mám ještě spoustu času,termín mám až začátkem října,takže až v září na to budu více myslet,teď ještě radši ne ![]()
Holky,určitě tomu věřím,že přítel u porodu je obrovská psychická podpora,ségra měla taky přítele u porodu a strašně jí psychicky pomohl,můj mi říkal,že pokud mu dají v práci volno,tak určitě se mnou bude,že záleží na mě a já ho tam jednoznačně chci,no snad nebudu moc trpět,to by chudák hodně špatně snášel
Mě jen vadí bříško při ohíbání jinak je mi taky fajn..
Jo a čištění zubů , to také pořád nemusim ![]()
Ahojte všichni
jak se cítíte v druhém trimestru?Já jsem v 16tt+2dny a zdá se mi jakoby mi ze dne na den ustaly bolesti prsou,bříška a cítím se fajn,někdy si připadám tak,že snad nejsem ani těhotná.Říká se,že druhý trimestr je nejlepší období a nejklidnější.Jak jste na tom vy?