Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím poraďte mi, měl někdo z Vás na konci těhu ( v mém případě 39tt ) špatné nebo na hraně průtoky pupečníkem? Co to vlastně pro miminko znamená - chápu že špatná výživa atd., ale jestli je to takhle na konci těhu nějak hodně ohrožující, nebo jestli na základě tohoto výsledku se porod vyvolává předčasně? Součastně s tím nemám moc slavné ozvy, akce dělohy téměř na nule, v TP bordel… Možná jsem zbytečně hysterická, ale ty hormony mi prostě už dávají…
Děkuju za odpověď! ![]()
Rybko a tebe jako nechávají v tomhle stavu doma? To nemyslíš vážně? Já jsem měla špatné ozvy a nepustili mě z monitoru ani nápad. Jako já nevím co ti říct, ale já bych z nemocnice neodešla, ještě při špatných průtocích pupečníkem. Tvoje vina to určitě není, ale mě by z nemocnice nedostali ani párem volů a ještě bych jim tam udělala scénu, že z ozev neslezu. Neidvím se ti že si hysterická já bych byla ještě více.
já právě nevím, ozvy prý nic moc, ale asi to nejni nijak zásadní - jsou slabší, ale ne minimální, jsou v jiné výši než by měli být, ale spíš v kombinaci s tím průtokem to mě děsí… Věřím svému doktorovi, ale stejně asi potřebuji od někoho slyšet že to nejni nic děsného… Říkám si jestli to nemůže být tím, že si miminko třeba nějak přilehlo pupečník a v ten moment byli ty průtoky na hraně?
Rybko to netuším každopádně nechci tě děsit, ale kdyby se ti udělalo špatně z ničeho nic, začala si špinit nebo krvácet, zvracet, průjem prostě cokoli nenormálního, tak jeď do nemocnice a řekni jim vše. Ono to nemusí nic znamenat nebo naopak jo. Prostě pro jistotu.
Držím pěsti aby to všechno dobře dopadlo.
Asi bych měla obavy, co s ozvami udělají pořádné kontrakce. Většinou špatné ozvy ještě klesají při kontrakcích a pokud teď děložní činnost v podstatě není, tak to možná má svůj důvod. Každopádně bych s takovou diagnozou trvala na častém monitoringu. Chtěla bych od doktora úplné a jasné vysvětlení, jak moc je to závažný stav, jak by ho mohl ovlivnit rozbíhající se porod a v jakém případě jet do porodnice.
čičinka píše:
Asi bych měla obavy, co s ozvami udělají pořádné kontrakce. Většinou špatné ozvy ještě klesají při kontrakcích a pokud teď děložní činnost v podstatě není, tak to možná má svůj důvod. Každopádně bych s takovou diagnozou trvala na častém monitoringu. Chtěla bych od doktora úplné a jasné vysvětlení, jak moc je to závažný stav, jak by ho mohl ovlivnit rozbíhající se porod a v jakém případě jet do porodnice.
Souhlasím s čičinkou!
Tak já bych už radši jela do porodnice,ať to hlídaj,nedej se uchlácholit,takhle na konci těhu může mít mimčo potíže,ať není průšvih,to by Ti za to fakt nestálo,radši ať už jde ven,ty průtoky,vždyť tamtudy mu jde i kyslík.Lepší zbytečně bláznit,než aby bylo něco špatně,když jde o děti,otravuju doktory klidně i zbytečně,nemůžou nic říct
Ať Tě pěkně hlídaj!Občas se tady dočtou takový příběhy,že máš pocit,že si fakt někdy některý doktoři sedí na vedení…Snad k nim ten Tvůj nepatří.Přeju krásný a zdravý miminko ![]()
Havraní přesně tak, nerada bych četla zase nějaký smutný deníček se špatným až tragickým koncem. ![]()
covece…s touhle diagnozou…tzn..slaba vyziva..spatny prutoky a spatna placenta me vezla rychla z okresni nemocnice kde jsem byla na kontrole do spitalu do brna na JIP a tam sem byla nonstop napojena na monitoru…ono teda asi taky zalezi jak moc je to spatny…ozvy sem mela ale vcelku vklidu tak me jeste tyden nechali vcelku a pak se slo rodit. 14dni pred terminem. ale s tim ze pokavad by byly jednou spatny aji ozvy rodila bych hned!
Ty rybko jak to tu čtu zbal si kufr a jdi do porodky hned prosím tě. ![]()
tý jo, to mě pěkně strašíte ![]()
placentu máme v pořádku, miminko roste pěkně, dokonce bylo celou dobu větší, jinak se cítím dobře, pěkně se v bříšku vrtí
doktor mi řekl, že pokud se to do příští kontoroly nezmění, tak že už tam zůstanu…
Tak si říkám, že kdyby to byl pr…, tak by mě tam nechal hned…
te strasime pac to neni prdel…ale snad doktor vi co rika a vi co videl…treba mas jen snizeny prutok ale ne spatny
…kazdopadne bych trvala na castejsi kontrole.
Já jsem měla taky špatný ozvy, byla jsem stále napojená na monitor, doktor chtěl dokonce provést císaře, ale nakonec všechno dobře dopadlo.Za mě můžu říct, že nic horšího než to, jak mimču klesaly ozvy jsem v životě neslyšela a nikdy v životě jsem se tak nebála.Každopádně se divím tvému doktorovi, ten můj vše řešil okamžitě a ještě ke všemu když máš špatný průtoky, no nevim, nevim.....Každopádně ať ti vše dobře dopadne!!!!!
tak já mám taky hraniční průtoky, ale prý záleží, jak je tam pupečník zamotanej, dělaj mi jen častější monitory a není to indikace k císaři…
s těmi slabšími ozvy bohužel neporadím…