Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem měla u Adámka poslední den před porodem horší monitor i horší průtoky podle UTZ.Ležela jsem v té době už v nemocnici - z jiných důvodů,byla neděle a byl to poslední den před vyvoláním porodu v každém případě.Byl to zároveň první termín - podle UTZ.Byla jsem skoro celý den napojená na monitor,jen přestávky,abych se mohla protáhnout,projít.Lékaři se rozhodli,že budou ještě vyčkávat,pokud se porod nerozeběhne sám do rána,plánovitě vyvolají..Bylo proto,že mám srdeční vadu..
Před půlnocí se mi porod rozeběhl sám.Během něj přišly komplikace.Klesaly ozvy - počínající hypoxie a porod skončil kleštěmi..Adámek i já jsme v pořádku..
Nechci Tě tím strašit.Já sama to dohromady nijak nespojuju,ani s tím vyvoláním.Mám daleko závažnější zdravotní komplikace,jsem ráda,že to tak dopadlo..
Ale zaujalo mě,co napsala Čičinka.Že špatné ozvy a průtoky se při kontrakcích zhoršují..Souvislost to mít mohlo ![]()
Když jsem nad tím přemýšlela znovu,myslím si,že kdyby byl všední den a dostatek lékařů,porod by mi třeba vyvolali okamžitě.Ale přes víkend se většinou nevyvolává,jen když není zbytí.Je často v nemocnici jeden lékař pro celé oddělení.
Rybko,já bych zbytečně nepanikařila,ale chtěla bych od lékaře podrobně vysvětlit,„jak moc špatné“,co to znamená,co se může stát.Nenechala bych se odbýt,vyžádala bych si častější kontroly.Já bych i diskutovala o vyvolání porodu.
Mě totiž lékaři vysvětlili,že vše není černobílé,každá situace má více řešení.
Přeju,ať vše dobře dopadne ![]()
Emička se mi narodila vyvolaným porodem 12 dní před termínem.To právě proto,že gynekolog už shledal,že se nález chystá k porodu,malá je nízko,moje srdeční vada,vzdálená porodnice,potřeba ATB,kontroly..Nebyl víkend.Prostě jsme si domluvili datum.Narodila se během 4 hodin,v pořádku,bez komplikací..
Tak rybko,už jste doufám doma z porodnice
Když tak napiš,jak to probíhalo,jsem zvědavá ![]()
Ahojky, dnes jsem byla na velkém utz a tam mi dr sdělil, že mám také špatné průtoky
Ozvy byli zcela v pořádku, tedy srdeční, ale ozvy průtoku byli velice slabé. Příští týden mě objednal zase, aby to zkontroloval a já doufám, že to bude lepší. Jsem v 18 plus 2.
Ahj, chtela jse mse optat, kontrolovali vam vsem v tehu prutoky? Ja mam pred utz ve 32tt, doktorka mi meri pravidelne biometrii, ted bude merit zase, ale bez prutoku - musela by me poslat do rizikovy poradny. Staci teda pravidelna kontrola biometrie?
Ahoj, mě průtoky kontrolovaly z jistého důvodu a vždycky jsem se ještě pro jistotu zeptala, jestli je vše v pořádku. Jinak bych je o to poprosila sama, ale nikdo mě kvůli tomu nikam extra neposílal, tak nevím, jak to funguje u vás
A proc ti je kontrolovali nevis? jako kvuli placente, mensi velikosti atd…no me by musela poslat jinam, protoze to na svem utz nema
S ohledem na předchozí těhotenství, takže v tomto preventivně. Placenta byla naprosto v pořádku (v obou případech). Záleží, jestli k tomu máš nějaký důvod
@kucerat Mě je kontrolovali v rámci velkého UTZ ve 31tt a pak ještě v 39tt, když kontrolovali, zda se mimčo otočilo… a jelikož to dělali v porodnici na velkém UTZ, tak sjeli rovnou i průtoky, ale žádný speciální důvod pro to nebyl.
A myslím, že pokud není na něco podezření, tak se standardně preventivně nekontrolují, případně po termínu.
Ahoj holky, chci se optat, jaka je norma pro prutoky pupecnikem? Nebo jake jste mely v cca 34tt
@kucerat Jaká je norma netuším, já mám na zprávě, že průtoky v normě.
Ja taky, ale pry je to tak, ze ke kazdymu tt je nejaka norma, tak by me to zajimalo
Ahoj, máte někdo zkušenost naopak s příliš vysokými průtoky? Jsem 25 tt a kvůli tomu mě posílá Dr. do nemocnice. Ozvy nám ještě naměřili. Jestli jsem to dobře pochopila, krev v pupečníku nám teče moc rychle. Setkal se z tím někdo?