Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
mam dotaz, jsem těhotná 6a6tt podle ms, doktor stále vidí jen dutinku, nebo vaček,nevím jak se tomu přesně říká. Dělala jsem si ovulační testy a vím, že jsem měla ovulaci přibližně 18,nebo 19DC. Bohužel dr.stále nevidí srdíčko. Hned na začátku těhu jsem asi v 4tt podle ms měla angínu a brala ATB.tak nevím zda se už nemám bát o mini. řekl mi,že mám dojet zase za týden a uvidíme jestli se to srdíčko objeví,ale moc šancí zřejmě nemám. Máte snad některá podobnou zkušenost?Prý je možné,že když jsem měla ovulaci až později,tak je ještě mimi moc mlaďoučké.
Ahoj, já jsem nedávno zažívala podobné nervy, v 6tt jsem měla jen gest. váček 4mm a to bylo teda opravdu na 5+1 hodně málo. Věděla jsem přesně, kdy jsem měla ovulaci takže pozdější otěhotnění možné nebylo. No a šla jsem znovu za 6 dní a už jsme měli dokonce i srdíčko
, což jsem opravdu vůbec nečekala, byla bych vděčná i za žloutkový váček.
Takže určitě ještě nezoufej, já jsem už to taky málem zabalila a pak najednou takové překvapení. Vývoj v tomhle ranném období probíhá strašně skokově a určitě to i u tebe dobře dopadne.
Ahoj já jsem to ted taky zažila, šla jsem tam v 6t a nebylo tam vůbec nic, v 7tt tam byla dutinka a srdíčko jsem měla až v 9tt a vše je v pořádku, já mám pozdějš ovulaci tak mě to ani podle ms nesedělo a mimi je o týden menší a vidíš už jsem v 18tt, tak moc držím palce.
Ahoj,
jen píšu, že mám podobné čekání. Já teda byla (teď v pondělí) 7+2 a doktorka viděla jen prázdnou dutinku (ani srdíčko, ani zárodek). Jdu až za 14 dní (1.7.). Navíc jsem trochu špinila, takže mám ascorutin a utrogestan…
Kedze si mala ovulaciu nie 14 DC ako lekari pocitaju, ale o 4-5 dni neskor, tak si vlastne len akoby 6tt+1, a to je presne len dutinka. O tyzden uz bude mala fazulka ![]()
Ahojte holky,
díky za odpovědi, jsem trochu klidnější, všem držím palečky ať vám to těhotenství vyjde. a chci se zeptat, kdy jste zhruba měli ovulaci, taky až okolo toho 18 až 19DC?
Ještě se chci zeptat, jestli dutinka a gestační váček je stejné nebo něco jiného?
a Noemmi doufám,že to čekání vydržíme bez větších nervů,to pry škodí mimi,a že vše dobře dopadne.
Petro dutinka je to stejné jako gestační váček. A já jsem takový exot, měla jsem ovulaci až 28dc, ale jindy jsem jí mívala taky kolem toho 20dc. Takže já jsem vlastně na první prohlídce byla podle ms 7+1, dle ovu 5+1.
U mě byla srdeční akce taky mnohem později,v 6t to moje doktorka neviděla,ale taky prý záleží na ultrazvuku,na citlivosti,jestli má nějakej starší typ třeba,tak to není tak citlivý,takže neboj,to bude dobrý
I když se nedivím,že máš obavy,angína a atb na začátku těhu jsou potvory ![]()
ahoj, já jsem byla u Dr. podle MS 6+4 a byl taky jenom vidět váček a Dr. řekla, že to je tak 5tt, bála jsem se, protože jsem věděla,že později jsem otěhotnět nemohla, za dva týdny jsem byla na další kontrola a najednou už jsem 9tt i se srdíčkem, místo dvou týdnů poskočily čtyři ![]()
dík za odpověď, ja jsem byla teď u doktora v 6a5TT podle ms,tak doufám,že za týden už tam
bude.Jinak když by bylo zamlklé těhu,tak když si udělám těhu test,tak mi bude ta čárka zase slábnout? Když bude klesat hcg. a kdy jsi měla asi ovu ty,taky tak později?
Já jsem měla ovulaci právě dokonce i dřív než podle těch oficálních metod. Věděla jsem to a tak jsem se dost bála, potvrdilo se to, protože jsem podle UZ cca o týden dopředu (teď si myslím, že to bylo podle mě zrovna ne „posledním modele“ UZ). V jiných - starších diskuzích jsem se tady dočetla, že nejsem jediná a běžné se to stává, že
ještě třeba nejde vidět.
Jinak při mém zamklém těhotenství byly čárky na TT pořád stejné (silné), hcg. mi začalo klesat teprve po revizi. Ale měla jsem šílené křeče v podbříšku a taky takový mazlavý výtok.
Nevěš hlavu, určitě si stejný případ jako já anebo prostě si otěhotněla o pár dní pozděli ![]()
ještě jsem ti chtěla říct, že při mém těhoteství, ze kterého máme dcerku, jsem taky hned na startu onemocněla dost těžkou chřipkou, a jelikož jsem ještě nevěděla,že jsem těhotná, tak jsem brala antibiotika. Po zjištění těho mě Dr. poslal na konzultaci ke genetikovi a tam mi bylo řečeno, že v této fázi těhotenství je to vše nebo nic bez následků. Vím, že tím jsem tě nepotěšila, ale my měli to vše - snad ti to pomůže
Ty křeče jsi měla ještě před tou revizí či po ní? Ja mam taky trochu výtok,ale ten mám od začátku,ale nic mě nebolí, nemám žádné křeče, ale ani žádné těhu příznaky, boleli mě prsa,ale to asi před týdnem přestalo. u prvního dítěte jsem taky neměla žádné příznaky, kdybych neměla bríško,tak bych ani nevěděla,že jsem těhotná.
ty křeče už byly před revizí, po vyčištění přestaly, jinak teď taky nemám skoro žádné příznaky a výtok pokud je bez zápachu, bezbarvý a „vláčný“ je v těhotenství běžný u malé jsem ho měla celé těhotenství, ten při zamlklém těhotenství byl opravu hustý, až takové vysušené chuchvalce, takže neboj