Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já jsem ty atb bralo pro těhotné, měla jsem takové tušení
.Dnes jsem si udělala těhu test a mám tam testovací čárku dokonce silnější než kontrolní,tak snad mi hcg roste.jsem zvědavá jak to napětí vydržím až do středy.
Vydrž, před tebou je dlouhá cesta až k porodu tak se nevysiluj hned na začátku
držím pěsti
Ahojda já byla na UTZ 6+0 a ještě tam byl jen váček, strašila mě zamlklým těhu, ani embryo tam nebylo kontrola za 14 dní a to už tam bylo 2cm prcek
Takže nezoufej, a netestuj, tohle na to vůbec nemá vliv, i když vím, že to uklidňuje. Dej určitě vědět. ![]()
Dík, za odpovědi,snažím se nestresovat. ještě se chci zeptat jaké jsou třeba příznaky zamlklého těhu, mužu to nějak poznat sama na sobě, nebo to pozná jen doktor z ultrazvuku?
Ještě jsem se chtěla zeptat, jakým vás doktoři vyšetřovali ultrazvukem ,jestli vaginálním či břišním normálně z vrchu?
ahoj,
já mám být oficiálně v 7týdnu,ve třetím týdnu jsem byla na sonu,ale nebylo nic vidět,takže jsem si poležela chvíli v nemocnici s podezřením na mimoděložní těhotenství,pak se tedy našlo v děloze,ale v pondělí mi bylo řečeno,že to těhotenství bude asi tak o čtrnáct dní mladší,protože je příliš malé..čemuž ovšem nerozumím,protože vím,kdy jsem měla ovulaci,test mi vyšel pozitivní v den očekáv.menstruce a navíc,jak to říct,prostě jsem jindy otěhotnět ani nemohla:-)..mám strach,protože jsem měla před půl rokem misssed abort a teď se po večerech „věnuji“ hysterčení na téma,co vše je špatně,jestli na mě neleze nějaká viroza,jestli nemám málo hormonů štítné žlázy atd atd..uplně jsem zblbla
,nejradši bych měla ultrazvuk doma a pořád miminko kontrolovala,na druhou stranu naše babičky ultrazvuk neznaly vůbec a taky měli zdravé děti,aniž by kdo věděl,co se v bříšku přesně kdy a jak děje,já se tím utěšuji a docela to pomáhá..taky je skvělé,že je tolik ochotných maminek,kteří píší do diskusí o tom,jak to vypadalo všelijak a jak ted mají krásné zdravé děti,moc vám všem děkuji,hrozně mě to uklidňuje..přeji hodně štěstí všem..
já sice moc zkušeností nemám,jsem podruhé těhotná,ale zamlklé těhotenství už znám,tak alespoň o to se podělím..já jsem to na sobě poznala,protože mě přestalo „tahat“ břicho a bylo mi špatně,ale jinak než těhotensky,jako kdyby na mě lezla příšerná chřipka,ale bez teplot,kašle a rýmy…pak se zjistilo,že to bylo kvůli nedostatečnosti štítné žlázy..byla jsem tenkrát v šoku,protože jsem vůbec nevěděla,že to existuje,ale musím říct,že mi doktor dělal oba ultrazvuky,chvíli hledal srdíčko a bez dalších vyšetření mě hned poslal do nemocnice na revizi dutiny děložní,takže si říkám,že jestli tě ještě objednali na další prohlídku,tak to prostě jen není vidět,kdyby to bylo špatný,neodkládali by to,takže se nestresuj,jestli se to mimi má narodit,tak se prostě narodí a basta,hlavně mysli na něj,jak mu budeš čichat k vláskům až se narodí a jak se bude mít k světu-nejdůležitější je myslet pozitivně:-)
díky za odpověďi,ja na sobě zatím nic nepozoruji,tak snad to dopadne dobře.
neeli, hlavně se přestaň bát,to mimi škodí, já jsem byla ten první den od doktora co mi řekl,že ještě nevidí srdíčko úplně na prášky,jen jsem brečela a stresovala,ale pak jsem napsala do diskuse a spousta holek to ma podobně jako já, tak jsem se uklidnila aspoň trochu abych vydržela do té středy,kdy jdu na kontrolu.měla bych být 7a5tt,tak snad už bude srdíčko, vím,že jsem otěhotněla mezi 18. a 20.dnem cyklu,tak snad to mám posunuté.
Petra33
Můžu se zeptat ve kterém týdnu jsi byla na kontrole a neviděli srdíčko? já byla včera, doktor tvrdil, že tam je, já jsem nic neviděla… tak se bojím, aby viděl dobře…
Vím že je to doktor, ale prostě tím, že jsem nic neviděla jsem teď ve stresu a na kontrolu jdu zase až za 14 dní…
Podle UTZ mi říkal že jsem 6+4…
Tak se teď docela trápím, aby bylo vše v pořádku… ![]()
VVVV, já jsem byla na kontrole 6+5 a srdíčko tam nebylo,dneska jdu znovu po týdnu na kontrolu 7+5,ale az odpoledne, tak doufám,že tam to srdíčko už bude. ale podle oplodnění jsem dnes 5+1,tak je i možné že tam ještě nebude,taky mám strach.ale prostě doufám a věřím,že to dobře dopadne. i tobě to určitě dobře dopadne a jestli doktor řekl,že to srdíčko tam vidí,tak mu věř,nemá důvod ti kecat. on je v tom už zkušený a ty jako laik to opravdu nemusíš vidět, tak se neboj.
Ahoj holky, chci vám všem co jste mi napsali poděkovat za odpovědi, protože mě dostali ze stresu a lépe se ten týden dal vydržet.Dneska jsem byla na kontrole 7+5 a už máme také
!!tak jsem šťastná,že je mimi v pořádku.
To je moc moc dobře
Teď jen v tom klídku pokračovat a těšit se z toho, jak miminko roste. Jestli bude tak vitální, jako to naše, tak si těhulkování užiješ a porodíš macíčka. My už jsme o týden velikostně napřed, pan doktor mě děsí velikým prckem ![]()
ahoj, netrpělivě jsem čekala na výsledek - gratuluju a jsem ráda, že to tak dopadlo ![]()