Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, já sem 38tt a mám jeden malej a k tomu mírnou zácpu a dnes došlo při stolici k prasknutí té bulky, je to hnus. jinak používám dubovej gel a je dobrý dát ho i trochu dovnitř (používala sem gel i před těhu, když sem měla problémy s trhinkami při tvrdší stolici). pokud už vás to trápí po porodu tak se nestydět a zajít k odborníkovi, ty menší většinou „zamasírujou“ dovnitř (kamarádka to absolvala po porodu) a nebo doporučí odstranění či jinou léčbu. nemá smysl se trápit, je to medicínský problém jako jinde na těle. držím palce!!
Ahoj holky, to je strašný jít na toaletu. Mám hrozný bolesti a dnes jsem si vytlačila konečník! hrozně to bolí asi budu muset k lékaři, ale se stydím
Tak to mažu a sprchuju se studenou vodou. Ach jo co mám dělat??? ![]()
@Kateřina Trávníčková píše:
Ahoj holky, to je strašný jít na toaletu. Mám hrozný bolesti a dnes jsem si vytlačila konečník! hrozně to bolí asi budu muset k lékaři, ale se stydímTak to mažu a sprchuju se studenou vodou. Ach jo co mám dělat???
Určitě to zkus zatlačit zpátky a namazat dubovým gelem, ale pokud by se to opakovalo, tak rozhodně k proktologovi. nestyd se, je to stejně plnohodnotný orgán jak oko nebo ucho, doktoři jsou zvyklí na horší věci. hlavně nepanikařit, není to smrtelné a vše se dá zaléčit/vyřešit. držím palce!
Ahoj, v těhotenství mě trápily hemeroidy. Zašla jsem ke gynekologovi a ten mi doporučil metodu zmražení. Když jsem doporučený anurex našla na internetu a viděla cenu 1000 Kč, přetočily se mi panenky. Proto jsem nejprve hledala levnější variantu jako jsou masti, čípky, ale ty vůbec nezabíraly. V zoufalství jsem objednala anurex, a byla jsem mile překvapena jeho rychlým účinkem.
![]()
Prodám anurex, sleva 300,–Koupila jsem v akci dva.Cena 500,–.+postovne
@alefant píše:
Prodám anurex, sleva 300,–Koupila jsem v akci dva.Cena 500,–.+postovne
cena 300 nebo 500Kč?
Zdravím,
doporučuji pro nabídku spíše využít Bazar, sekci Maminky maminkám. Tam najdete kupce pravděpodobněji. ![]()
Monika
Tak ja si prave brecim na vane, je to docela velke a boli. Kdyz se mam namazaz tak se mi zveda zaludek. A ted tady ctu ze nic nepomuze..jee predchazejici tehu uplne v poho..ted jsem natekla a s obrovskym cosi u zadku ![]()
@Safira066 je to fakt nepříjemné tak si to oplachuj studenou vodou. To mi pomáhalo trochu
drž se po porodu bude líp
@oliii dekuji,doufam ze bude..mam pocit ze tohle tehotenstvi mam vse, ceho se tehulky nejvic boji..nestaci ze mi malej rozkopava bricho, ted i…
![]()
@Safira066 já měla právě největší strach jak bude velkej až budu rodit ale naštěstí to nebylo větší a pak to fakt bylo lepší bohužel mastičky co se v těhu můžou mě teda nepomohli jen vyhozené peníze ![]()
@AVONITKA Omlouvám se ze píšu ale mam stejne problémy a to už jsem v 39tt. Pomohlo něco? Ja už nemůžu ani sedět. Mazu jen masti, ale bolest je hrozná.
Zkuste intimní ubrousky Lactacyd. U mě se problém s hemíkama objevil asi v 37 týdnu. Jednalo se o vnější a hodně to bolelo - po toaletě jsem musela používat vlhčené toaletní papíry, abych se vůbec zvládla utřít / ne vždy je poblíž sprcha. V lékárně mi doporučili gel z dubové kůry a mastičku Preparation H - zkusila jsem nejdřív mastičku Preparation H, ale bolesti se nezlepšily (ale ani nezhoršovaly). Zkusila jsem tedy gel, ale problemy se ještě zhoršily - nemohla jsem si pomalu ani sednout. V noci jsem nemohla spat, protože to nejen bolelo, ale pokaždé, když jsem se vzbudila, cítila jsem, jak to ze mě leze (opravdu nepříjemný pocit). V těhotenské poradně u Apolináře mi řekli, že mi na to stejně nic nepomůže a nedokázali ani poradit, jestli obklady studené nebo teplé. Myšlenka, že bych se až do porodu nevyspala mě neuklidnila a navštívila jsem znovu lékárnu. Zkusila jsem obklady z odvaru z dubové kůry, ale bolest i otok zůstávaly. A teď pozor! Všechny masti, gely a odvary jsem vzdala a teď se po každé toaletě (po malé i velké) očistím intimními ubrousky Lactacyd (oranžové) - šetrné složení s alantoinem (je potřeba opravdu poctivě i v bolestivých záhybech) a tohle jediné mi pomohlo. Bolest cca po 1 dni zmizela uplne a cca po 3 dnech se mi začala lehce zmenšovat i boulička. Takže za mě už jedině vlhčené intimní ubrousky. Z tohoto problému jsem byla opravdu špatná až jsem brečela a to je důvod, proč sem píšu. Teď už vím, že to do porodu zvládnu a vím, jak budu postupovat po porodu. Zkuste a držím pěstičky…