Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám dotaz. S manželem se snažíme o miminko. Po pohlavním styku se mi stává, že část spermií ze mě vyteče. Jak mám docílit toho, aby ve mě všechny spermijky zůstaly? děkuji za radu.
Kathuschka píše:
Dej nohy nahoru a opři třeba o zeď
Ještě se doporučuje tzv. prstová metoda - prstem si spermijkama „opatláš“ děložní čípek.
Držím palce.
Někdo se těmito metodami určitě dobře pobaví, ale jistota je jistota, že jo ![]()
Mě se to taky stává. Pokud se snažíte o miminko, tak je dobré zůstat potom chvíli ležet v klidu anebo zvednout nohy o zeď
Anebo se na to vykašli, užij si to, protože část spermií stejně v tobě zůstává ![]()
ono to vytect ma, je to normalni postup, nejprve je to huste a po chvili to zridne a pak ven s tim, prirozena selekce, aby tam nebylo moc plno
jo a vetsina toho je jen pridavna tekutina a ne sperma
spis bych sex planovala casove vzhledem k ovulaci, to je zasadnejsi, na oplodneni je potreba jen 1 spermie, ale ve spravny cas
já poznala, když to ze mě vytéká, že nemám ovulaci. Když nevyteklo nic, tušila jsem, že se miminko zadařilo......u nás vždy poloha zezadu a jak praví babské řeči, že při poloze zezadu se rodí kluci (samozřejmě tento styk v den ovulace), tak to je u mě potvrzeno, mám dva kluky. Jedno těhu nepovedený, zamlklý a bylo počato jinak než polohou zezadu, tak si říkám, že to byla holčička, ale díky mé mutaci v krvi jsem ji asi nedokázala donosit…
Takže když máme párek dvojčata, tak jsme počali ve dvou různých polohách? ![]()
všem moc děkuji za rady. Hlavní je, že nějaké spermie ve mě zůstanou a můžou zplodit miminko. ![]()
Eliška píše:
Takže když máme párek dvojčata, tak jsme počali ve dvou různých polohách?
Začalo mi to vrtat hlavou, jestli i při IUI si můžeš říct, pane doktore, zezadu prosím, já bych chtěla kluka ![]()
Sorry za OT ![]()
Spočítej si kdy máš ovulaci. Od prvního dne manstruace si spočítej 17 dní. A v té době ovuluješ. Poradil mi to doktor když jsem chtěla otěhotnět, a vyšlo nám to hned první měsíc. Držím palce ![]()
těh 17 dní nevim nevim, já mám třeba ovulku teď a jsem 14 den. Každá to má jinak…
o pohlavi rozhoduje spermie doputujici k vajicku a je jedno jakou polohou… ![]()
ta ovulace trvá celých 17 dní od prvního dne menstruace. Najsilnější je asi tak okolo 13-14 dne. Janak je jasné že jako u všeho i tohle může být v některých případech individiuální