Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
holčinky, je mi líto, ale ovulace netrvá sedmnáct dní. každý má ovulaci jindy a to podle délky cyklu. když je kratší cyklus, bývá ovulace brzy po skončení ms, když delší cykly, může být až třeba 20 den cyklu. samozřejmě že i pár dní před a po ovulaci je plodných a to proto, že spermie vydrží živé až pět dní a vajíčko si také pár hodin na spermijky počká. ale samotná ovulace trvá 24-48, maximálně 72 hodin.
jj, s tím souhlasím. Těch 17 dní bývá většinou rozmezí kdy ovulace je. Nikdo ti nikdy nedokáže říck přesný den kdy to je, ale během těchto dní je nejlepší se snažit, protože někdy během nic ovulace probíhá. Jinak je jasné že úplně přesně na den ti to nikdo nespočítá.
Já mám vypozorováno (stejně jako Anonymní), že při termínu ovulace skoro nic nevytéká (až po delší době), a při styku mimo ovulaci vytéká snad všechno a hned (teda asi většina
. A z vlastní zkušenosti taky doporučuju polohu „zezadu“ (už nám to bylo doporučeno od páru, který dlouho nemohl počít, pak se zadařilo na základě této „rady“, a nám už po prvním měsíci zkoušení této „rady“ taky
(snažili jsme se delší dobu už před tím) U prvního páru to je kluk, u nás teda ještě nevím, upřímě je mi to úplně jedno, jsem šťastná, že bude …
Denisa84 píše:
Spočítej si kdy máš ovulaci. Od prvního dne manstruace si spočítej 17 dní. A v té době ovuluješ. Poradil mi to doktor když jsem chtěla otěhotnět, a vyšlo nám to hned první měsíc. Držím palce
Tak zrovna tohle je hrozná blbost. Ovulaci máme každá jinak. Třeba já ji mívám devátý den… Takže bych otěhotněla i při nechráněném styku při MS, která u mě trvá sedm dní…
Denisa84 píše:
ta ovulace trvá celých 17 dní od prvního dne menstruace. Najsilnější je asi tak okolo 13-14 dne. Janak je jasné že jako u všeho i tohle může být v některých případech individiuální
Aha… Takže jinak, vlastní ovulace trvá cca 12 až 24 hodin
Tys zřejmě myslela plodné dny a jako ty se berou cca 5 dní před a dva dny po ovulaci… (protože jsme každý originál, tak u každého může být ovulka jinak dlouho)
Anonymní píše:Denisa84 píše:Aha… Takže jinak, vlastní ovulace trvá cca 12 až 24 hodin
ta ovulace trvá celých 17 dní od prvního dne menstruace. Najsilnější je asi tak okolo 13-14 dne. Janak je jasné že jako u všeho i tohle může být v některých případech individiuálníTys zřejmě myslela plodné dny a jako ty se berou cca 5 dní před a dva dny po ovulaci… (protože jsme každý originál, tak u každého může být ovulka jinak dlouho, takže ten časový rozsah je pouze orientační, může to být klidně 48 hodin…)
Holky chci se zeptat, máte nějaké příznaky při ovulaci? Cítíte na sobě nějaké změny?
Denisa84 píše:
jj, s tím souhlasím. Těch 17 dní bývá většinou rozmezí kdy ovulace je. Nikdo ti nikdy nedokáže říck přesný den kdy to je, ale během těchto dní je nejlepší se snažit, protože někdy během nic ovulace probíhá. Jinak je jasné že úplně přesně na den ti to nikdo nespočítá.
No možná, že to nikdo nespočítá, ale jsou na to grafy, které to ukáží na den přesně. Pak jsou samozřejmě také ovulační testy a ty ti to ukážou taky docela přesně ![]()
Anonymní píše:
Já mám vypozorováno (stejně jako Anonymní), že při termínu ovulace skoro nic nevytéká (až po delší době), a při styku mimo ovulaci vytéká snad všechno a hned (teda asi většina. A z vlastní zkušenosti taky doporučuju polohu „zezadu“ (už nám to bylo doporučeno od páru, který dlouho nemohl počít, pak se zadařilo na základě této „rady“, a nám už po prvním měsíci zkoušení této „rady“ taky
(snažili jsme se delší dobu už před tím) U prvního páru to je kluk, u nás teda ještě nevím, upřímě je mi to úplně jedno, jsem šťastná, že bude …
spíše nesouhlasím, mám teď ovu a trochu to teklo. Závisí na kvalitě spermatu
někdy je řidší, někdy má jinou konzistenci…mám to vypozorováno…antikoncepci jsem nikdy nebrala a tak jsme to vždy řešili přerušovanou metodou…tak si myslím, že to tak je ![]()