Domácí pekárna - jak na ni

14090
30.12.11 11:51

Prosím o radu- Domácí pekárna

Ahoj holky… Prosím o radu, ježíšek nadělil pekárnu :mrgreen:
Dle receptu píší mouka typu 550 8o to je co?
Jak děláte chléb vy? kupují se přímo speciální mouky do pekáren?
Moc děkuji za jakékoliv rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5077
30.12.11 12:18

Pšeničné mouky 00 Pšeničná mouka hladká světlá
T 400 - Pšeničná výběrová polohrubá
T 405 - je umletá ze zrna, které má odstraněný klíček a obal (otrubu) a je vlastně nejsvětlejší a tedy „nejmíň“ celozrnná.
T 450 - Pšeničná hrubá (krupice)
T 512 - Pšeničná pekařská speciál
T 530 - Pšeničná mouka hladká světlá - pekařská speciál
T 550 - Pšeničná mouka polohrubá světlá
T 650 - Pšeničná mouka hladká polosvětlá, pro pečení chleba jsou vhodnější mouky s T650.
T 700 - Pšeničná mouka světlá, chlebová
T 1000- Pšeničná mouka hladká tmavá (chlebová)
T 1050- Pšeničná mouka chlebová, je hladká, tmavá
T 1150- Chlebová mouka
T 1800- Pšeničná celozrnná, hrubá; celozrnná, jemná Žitné mouky
T 960 Žitná chlebová
T 1700 Žitná celozrnná

Ahoj,
tady jsem našla soupis typů mouk. Jinak jsi měla dostat k pekárně i příručku s recepty, teda my ji dostali a tam je to taky napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
30.12.11 12:26
Já si kupuji směsi na chleba kolega mi poradil ty z Lidlu, máš kilo asi za 35 kč a máš z toho 2 chleby 750 g, pro mě je to jednodušší, než se míchat se směsí. Ono je v tom už i droždí takže dáš jen vodu a je to. A taky v tom dělám kynuté těsto na koláče, vánočku.
werunkaw123 píše:
Ahoj holky… Prosím o radu, ježíšek nadělil pekárnu :mrgreen:
Dle receptu píší mouka typu 550 8o to je co?
Jak děláte chléb vy? kupují se přímo speciální mouky do pekáren?
Moc děkuji za jakékoliv rady ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
30.12.11 12:35

Taky jsem dostala k pekárně příručku,kde byly recepty,ale podle nich se mi chleba nikdy nepovedl.Pak mi kamarádka řekla,že tam jsou špatné gramáže,tak proto se nevede.Takže od té doby koukám na www.toprecepty.cz ,kde jsou recepty přímo do domácí pekárny.Od té doby se mi chleba vždycky povede,jsou tam různé druhy a v pekárně dělám i knedlíky(těsto),v životě jsem neměla takový krásný těsta a to nejenom na knedlíky.Nemůžu si pekárnu vynachválit.Na netu je receptů pro dom.pekárny hafo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.12.11 12:43

já dělám směs doma, je to nachystaný raz dva a chleba výtečný

http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
chléb vyjde na cca 15korun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.12.11 12:44

jinak moje nejoblíbenější stránky
http://domacipekarny.dama.cz/

je tam spousta receptů, pak i diskuze jak se komu povedl, peču podle toho i loupáčky, sekanou, rýžová kaše,....... :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
30.12.11 12:45

Mě se z těch kupovaných směsí chleba nikdy nepovedl, zkoušela jsem to hodněkrát a vždy letěl do koše. Dělám podle receptů na netu nebo v té jejich příručce, jenže musím volit jinou gramáž, jak tu někdo psal. Myslím to je suroviny na malý a velikost nastavovaná v pekárně na velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
30.12.11 13:14

No na moukách je to napsané, co je to za typ mouky, číslo se nahradilo slovama, nevím, proč je to tam napsáno tak divně nicméně tohle si myslím Ti odpoví dostatečně :-) (jinak je to, co ty potřebuješ uplně obyčejná polohrub:Původně se mouky označovaly pouze typovým označením (např. T 512), kde číslo značilo tisícinásobek obsahu popelovin v sušině (např. žitná mouka má označení T 930 - to znamená, že ze 100 g zůstává po spálení 0,930 g popela).

Toto označení bylo nahrazeno slovním názvem - např. pšeničná mouka hladká Speciál nahrazuje původní hladkou mouku T 650, která je vyráběna ve třech variantách s různým obsahem lepku, dále hrubá mouka Zlatý klas nahrazuje dosavadní hrubou mouku T 450 atd. Je tedy patrné, že kromě popelovin jsou důležitými obchodními znaky také granulace a obsah lepku. Čím vyšší číslo, tím tmavší, více vymletá mouka.

Čím nižší je typové číslo, tím méně vláknin mouka obsahuje a tím je také světlejší. Čím vyšší je typové číslo mouky, tím méně lepku obsahuje a tím méně bude těsto kynout (nejvíc lepku obsahuje mouka typu 550)

T 405 - je umletá ze zrna, které má odstraněný klíček a obal (otrubu) a je vlastně nejsvětlejší a tedy „nejmíň“ celozrnná.
T 650 - Pšeničná mouka hladká polosvětlá, pro pečení chleba jsou vhodnější mouky s T650.
T 1150- Chlebová mouka
T 960 Žitná chlebová
T 1700 Žitná celozrnná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
30.12.11 13:15
Laaja píše:
T 1150- Chlebová mouka
T 960 Žitná chlebová
T 1700 Žitná celozrnnáAhoj,
tady jsem našla soupis typů mouk. Jinak jsi měla dostat k pekárně i příručku s recepty, teda my ji dostali a tam je to taky napsané.

Jeee, se omlouvám za zdvojení, sem to zapomněla předtím poslat a odjela jsem na oběd :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.12.11 13:21

Weru, ani ses nepochlubila :mrgreen:
Koukni se na ty stránky na dámě, co už ti tu dávaly holky odkaz, tam je snad všechno co budeš potřebovat.
Já peču od května a jinej chleba snad už ani nejíme :palec:
Chleba ze směsi jsem pekla asi dvakrát ,ale pokud trochu koukáš na peníze, tak se ti to absoutně nevyplatí.. já jsem si nakoupila pšeničkou hladkou chlebovou a celozrnnou mouku, potom žitnou hladkou a celozrnnou a z toho si dělám směsy podle receptů, někdy dávám špaldovou. koupíš je všechny v tescu

• Citovat
  • Upravit
4509
30.12.11 14:30

ahoj, tak my letos taky dostali pod stromecek pekarnu a zatim jsem zkousela jenom smes kupovanou, ale je to teda pekne drahy :roll: jinak se nam porad stava ze to testo se nepromicha cely, a treba jeden roh na chlebu zustane moucnej :nevim:

kazdopadne vyzkousim testa co davaly odkaz holky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
30.12.11 15:25

Moooc Vám děkuji holky ;) tu tabulku jsem nakonec taky našla :lol: , byla samozřejmě až na konci receptů :mrgreen: ;) :kytka:

Příspěvek upraven 30.12.11 v 15:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
30.12.11 15:27
madi píše:
Koukni se na ty stránky na dámě, co už ti tu dávaly holky odkaz, tam je snad všechno co budeš potřebovat.
Chleba ze směsi jsem pekla asi dvakrát ,ale pokud trochu koukáš na peníze, tak se ti to absoutně nevyplatí.. já jsem si nakoupila pšeničkou hladkou chlebovou a celozrnnou mouku, potom žitnou hladkou a celozrnnou a z toho si dělám směsy podle receptů, někdy dávám špaldovou. koupíš je všechny v tescu

Madinko nepochlubila, protože jsme jí nadělili my tchýni :mrgreen:
Jooo a Tesco u nás nemáme :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.12.11 15:41
werunkaw123 píše:
madi píše:
Jooo a Tesco u nás nemáme :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

jo táák, už jsem si myslela, že by se tvůj praštil přes kapsu :lol: :lol:
mají je i v kaufu, tchýně je určitě sežene ;)

• Citovat
  • Upravit
14090
30.12.11 15:47
madi píše:
werunkaw123 píše:
madi píše:
Jooo a Tesco u nás nemáme :mrgreen: :mrgreen: :pankac:
jo táák, už jsem si myslela, že by se tvůj praštil přes kapsu :lol: :lol:
mají je i v kaufu, tchýně je určitě sežene ;)

Supr čupr díky ;)
Myčka určo zatím stačí ;) :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí