Moorův reflex - rada

21
17.12.12 21:41

Prosim o radu !!! Moorův reflex

Ahojte…moc prosím o radu…mám 13denního chlapečka, žiji v cizině, čili u sebe nemám ani mamku, babičky ani tety, které bych mohla poprosit o radu…a zeptat se, zda je to normální. Každou noc máme ten samý problém, Damiánek začne neovladatelně rozhazovat ručkama a nožkama, do toho vytáčí hlavičku směrem doprava a jakoby nahoru za sebe a prohýbá se v zádech. když jsem hledala na internetu, našla jsem reflexy u dětí a tam Moorův reflex, který by měl časem vymizet…a má trochu podobný popis…jen jako důvod je hodně uváděno leknutí u dětí, což at přemýšlím jak přemýšlím, nejde mi do hlavy, že by se Damián měl každý večer čeho lekat a nikde jsem nevyčetla ani jak dlouho může trvat (tím ale myslím, když se mu ty nožky a ručky rozjedou, jak dlouho )protože Damčovi to trvá i 5hodin v kuse…a to mi přijde nějak dlouho…mám obavy, jestli není „nemocný“…sestřičky tady mi řekly, ze je v pořádku, ale zaprvé ho ani neviděly „v akci“…a navíc tady funguje trošku jiné zdravotnictví…čímž tady samozřejmě nechci shazovat zdravotnickou péči, ale zrovna v tomhle mě vůbec neuklidnili. Prosím máte někdo podobnou zkušenost??? je to moje první dítko a mám o něj strašný strach.. a možná jen hledám problémy tam kde nejsou, ale kdyby se našel někdo, kdo by mě mohl uklidnit, že ty jeho „večerní záchvaty“ jsou normální a časem to vymizí…budu mu strašně moc vděčná…děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
17.12.12 21:43

Zkoušela si zavinout, pevně, i s rukama? Najdi si Karp, pevné zavinutí.

Příspěvek upraven 17.12.12 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
17.12.12 21:43

Některé děti to prý dělají, jí osobně bych ho zavinula aby se cítil klidnější, my zavinovala až do 3,5měsíců :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
17.12.12 21:44

Myslím že vymmizí já si přesně nepamatuju kdy ale malá to taky dělala..zavin ho do zavynovačky musí ho to chudáčka rušit..mimina sebou hodně cukají takto maličcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
17.12.12 21:45

Malá to dělala taky i bez leknutí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
17.12.12 21:47

Takto malá miminka jsou často „samolekací“, prostě se v podstatě ničeho leknout, vyletí ručičky a toho se leknou taky, protože pořádně ani neví, jak se to stalo.
Určitě zkus pevné zavinutí podle Karpa.
Děti mají rady ten pocit omezeného prostoru jako měly v děloze, takže jsou klidnější. Přes den měj třeba malého v zavinovačcce s těma šňůrkama a na spinkání, či noc, pevně zavinuj…
Mělo by to pomoci..obě moje děti takto spávali (dcera tedy ještě spí). Kdybych je nezavinovala, tak by se těmi ručičkami pořád budili a lekali se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
17.12.12 21:47

Ahoj, moje dcera to taky delala, myslim az do 4 mesicu, taky se nemela ceho lekat, vzdycky kdyz byla rozbalena na zadech v pokoji, nebylo to teda tak dlouho, ale taky vicekrat za sebou..ale vymizelo to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
17.12.12 21:48

Já mám pocit, že ten reflex mizí cca po 3. měsíci. Ale třeba ten první měsíc musí být člověk strašně opatrný a pomalý, aby se miminko nelekalo…i když se občas fakt lehnou, že člověk ani neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
17.12.12 21:50

Miminka jsou ze začátku hodně lekací, postupně to vymizí, mělo by do konce 4.měsíce, pak už to prý může značit poruchu v P-M vývoji. Náš má tři a půl a dělá to pořád několikrát denně, když se něčeho poleká.

• Citovat
  • Upravit
16986
17.12.12 21:51

Me se darilo zavinovat syna az do 4,5 mesice. Posledni mesic uz ne tak pevne.
Mozna Damianek je drazdivejsi, vyhledej na ulozto Nezna naruc rodicu (nejlepe video) a nastudujte celou rodinou. Pomuze se naucit setrne manipulaci s miminkem.
Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
17.12.12 22:06

Jestli te nenapada ceho by se mohl leknout tak si rikam treba, jestli mas uz pak tmu v pokoji? To nas vzdycky vykuli oci a mame u postylky celou noc takovy to nocni svetylko. Uplne po tme by se asi taky lekl, kdyby tam najednou lezel sam. Jinak az do tretiho mesice pry dela miminkum urcite dobre, kdyz jsou zavinuty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
17.12.12 22:45

Zkus ho zavinout ;) Jak psala lama, najdi si Karpa. Jinak tenhle reflex hodně podporuje poloha na zádech, dítě má pocit, že padá dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.12.12 23:14

Mám tlumenou lampičku od začátku a svítí celou noc…tak tady v pokoji nemáme nikdy tmu…navíc mám vlastní pokojík s malým dole a ostatní bydlí nahoře, takže i co se týče hluku je minimální…určitě budu zavinovat, je pravda, že co jsme přišli z porodnice (2den, tady se to moc neřeší)…tak jsem přestala zavinovat, přišlo mi, že se mu lépe spí, když má prostor…a to byla asi chyba, ted když jsem ho zavinula po posledním krmení, usnul tak za 20minut tak další zkouška bude po dalším krmení…to už je jeho čas, kdy většinou bývá vzhůru několik hodin…děkuji moc všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
17.12.12 23:14

Náš malej byl taky samolekací, přišlo mi, že sám nekontrolovatelně pohnul třeba ručkou, toho se lekl a pak rozhodil ruce jak píšeš ty…
já tedy přes den měla malýho v rychlozavince na volněji a přes noc pěkně utáhnout - nelekal se, nebudil se a krásně spinkal. Zavinutý spal cca do pěti šesti měsíců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.12 02:41

A co ho dát na bok? Náš ze začátku spal jen na boku, byl koncem pánevním, takže byl dost zkroucený a na zádech se neudržel. Rozhazovací problém nikdy neměl. Teď spává i na zádech a tenhle reflex má jen když je málo přikrytý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí