Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den mám pěti týdění dceru a už 3 tt příkrmuji nutrilon ale dcera má po něm křeče napina jse tlačí a nic stolici má jen jednou denně po dlouhém tlačení na začátku měla stolici tužší ale teď je to spíše zbarvená voda může to být průjem? I když mi spíše připadá že má zacpu
doktorka nám zakázala změnit mlíčko při nutrilon je kvalitní ale nedalo mi to a včera jsem koupila hipp combiotik dnes měla první lahvičku a hned jsem po ní vyprázdnila nevim jestly to bylo tím ale doufám že jse ji to srovna máte někdo zkušenosti s hippem dáváme k tomu balonixmed a probioticke kapičky
@Ale_saš Bylo, Nutrilon je podle mě a recenzi jedno z nejhorších mlek. Syn ho měl taky a měnila jsem za DM, dceři jsem ho ani nekupovala. Jestli je po hippu miminko v pohodě, nech mu ho. Ale takhle malému by se nemělo um casto měnit, tak zkus vydržet u hippu. My ho teď máme taky a dost se malé zažívání zlepšilo. Nevím, proč všichni pediatři i porodnice propagují tak zuřivě Nutrilon.
Obě moje děti vyrostly na Nutrilonu a nebyl problém…Teď čekám třetí a pokud se nevydaří kojení, tak opět přistoupím k Nutrilonu a doufám, že mi nenaruší tradici:-) Jinak mé pediatričce bylo jedno, jaké mléko dávám… Je to každého volba…
Nam taky porad doktorka rikala at mliko nemenime, ale preci nenecham vlastni dite trpet, vyzkouseli jsme nejdrive nutrilon, po nem mel zacpu a hrozne blinkal pak bebu, po nem taky zacpa, na to nam dala projimadlo, no kdyz jsem malyho videla jak se sviji tak jsem o vanocich letela pro sunar a hned se to zlepsilo, sice blinkal porad ale brisko uz ho nebolelo, takze radeji zmenit mleko nez nechat dite trpet. Nam pomohl zluty sunar a jsme na nem doted.
@Ale_saš pokud jí sedí líp, normálně ho změň. Doktorka je akorát placená za propagaci.
@ProfZav píše:
@Ale_saš Bylo, Nutrilon je podle mě a recenzi jedno z nejhorších mlek. Syn ho měl taky a měnila jsem za DM, dceři jsem ho ani nekupovala. Jestli je po hippu miminko v pohodě, nech mu ho. Ale takhle malému by se nemělo um casto měnit, tak zkus vydržet u hippu. My ho teď máme taky a dost se malé zažívání zlepšilo. Nevím, proč všichni pediatři i porodnice propagují tak zuřivě Nutrilon.
Nutrilon je podle recenzi nejhorší mléko jo?
no nic k dotazu…Neraduj se předčasne, někdy změna mléka pomůže a za pár dní nový problém zácpa /průjem
určitě není důvod se striktně držet nutrilonu a klidně přejít na hipp. Pokud po týdnu bude nějaký problém, zkusila bych ještě z řady nutrilon omneo comfort proti zácpě a drobným zažívacím potížím. První dva dny trochu průjem, ale pak si to krásně sedlo a měla jsem spokojené, spave miminko, neznám takový to „vydrž do 3 měsíců, to jsou prdy, masírování“. Ještě jsem kombinovala s baby calmem.
@Bubla Bůčková Napsala jsem to blbě, v mém okolí i třeba tady nebo na jiných fórech hodně miminek má s nutrilonem problém. Zácpa, bolení, zelená stolice a tak dále. Statisticky prukazna data ovšem nemám. Navíc to mliko šíleně smrdí a já sama bych ho nepozrela ![]()
@ProfZav píše:
@Bubla Bůčková Napsala jsem to blbě, v mém okolí i třeba tady nebo na jiných fórech hodně miminek má s nutrilonem problém. Zácpa, bolení, zelená stolice a tak dále. Statisticky prukazna data ovšem nemám. Navíc to mliko šíleně smrdí a já sama bych ho nepozrela
To jo, oni mají všechna i negativní hodnocení. Prý nejlépe chutná a voní Kendamil, ale já teda neochutnalo žádné, přišlo mi to divné
někdo tu píše, že třeba sunar dopiji pak ![]()
Měli jsme taky problém s Nutrilonem :/ hrozně nám malá trpěla na boleni a blinkala. Zkusili jsme už i Hipp a Hami ale nejvíce nam sedlo Babylove z DM a do toho jednou denně kapku biopronu. Ale každému sedne něco jiného
ale určitě bych nenechala miminko trpět když mu mléko očividně nesedí
to je názor lékaře teda
![]()
Malá měla teprve první lahvičku hippu takže budu dávat dal a uvidím jen pevně doufám že pomůže v úterý jdeme k lékaři tak jsem zvědavá co mi řekne na změnu mléka i když řekla že měnit nemám a snažit se co nejvíce kojit ale i když jsem malý dala jen dvakrát za den láhev stejně pořád trpěla ![]()
Staršímu nutrilon vůbec neseděl, měl po něm hrozné průjmy. Byl na Hippu. Mladší jsem dala hipp, celkem jí seděl, ale pak přestávala tak pít, tak změna na Kendamil a zjistili jsme, že menší apetit nebyl chutí mléka, ale problémama s intolerancí potravin. Ted je na nutrilonu AC a i když pije pořád málo, aspon nemá další problémy a koliky ![]()
@Margery za jak dlouho by jse to po změně mléka mělo změnit?
@Ale_saš tak miminko si zvyká cca týden na nové UM, tak počítám do týdne. Do týdne byla mladší úplně bez bolestí břicha a krve/hlenu ve stolici. První známky, že UM sedí, byly za dva tři dny ![]()
@Margery dobře děkuji zatím žádná změna dáváme první den tak snad jse to zlepší ale dost po hippu blinka ![]()
Prosím radu. Dva týdny jsme na nutrilonu, stolice po 2 dnech a řidší - to jsem říkala doktorce a prý o. k. jestli nemá jiné problémy. Ale dneska začal průjem, samozřejmě až odpoledne kdybych třeba chtěla volat Dr. Už třikrát kadila a bylo to dost řídké, spíš vodové. Jiný problém ale asi nemá. Může mít průjem z mléka po 2 týdnech? A co s tím? Doktorovi budu volat v pondělí