Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj
moje tříměsíční dcera hned po kojeni odrihne a do pár sekund vše vyblinka..málo mi kvůli tomu přibírá a tak jsem volala doktorce, že to stále pokračuje..doporučila mi Nutriton..kdo ho používal pomohl vám? Kojim plně…musí se to dávat do odstrikaneho mléka nebo to jde udělat i jinak? A jak se to podává? Mě sestra rekla, že před tím než bude papat..
Ahoj ja bych se pridala pod tvuj dotaz. Mame stejny problem
. Zkousela jsem ji ho dat 3× a vzdycky u toho strasne brecela. 1× jako gel a 2× do odstrikaneho mleka. Pak uz sem ji to nedala a koupila Gastrotuss kapky, ktere se davaji po kojeni. Jenze porad blinka a stihne se poblit jeste nez ji ty kapky dam, tak se asi vratime k Nutritonu:(. Ale nevim jak to do ni v klidu pred kojenim dostat 25ml kojenecke vody je strasne moc..zkousela jsem polovinu a i tak to bylo moc.
@Merykara píše:
Ahoj ja bych se pridala pod tvuj dotaz. Mame stejny problem. Zkousela jsem ji ho dat 3× a vzdycky u toho strasne brecela. 1× jako gel a 2× do odstrikaneho mleka. Pak uz sem ji to nedala a koupila Gastrotuss kapky, ktere se davaji po kojeni. Jenze porad blinka a stihne se poblit jeste nez ji ty kapky dam, tak se asi vratime k Nutritonu:(. Ale nevim jak to do ni v klidu pred kojenim dostat 25ml kojenecke vody je strasne moc..zkousela jsem polovinu a i tak to bylo moc.
Ahoj tak my podáváme druhý den nutriton po lžičkách a malá to docela pojí
ale dáváme do 10-15ml kojenecké vody tak zkus vychází to tak na 6 lžiček a malá od té doby ani neublinkne
tak držím palce
@Deňa1995 Me se ted poblila i po nutritonu:( rozmichala jsem ji pul odmerky v 10ml kojenecke vody a byla z toho teda tuha kase..nejak jsem to do ni dostala..no uvidim co dalsi krmeni jak to bude dneska vypadat
@Merykara píše:
@Deňa1995 Me se ted poblila i po nutritonu:( rozmichala jsem ji pul odmerky v 10ml kojenecke vody a byla z toho teda tuha kase..nejak jsem to do ni dostala..no uvidim co dalsi krmeni jak to bude dneska vypadat
Jj je to ohodne tužší než když se dá víc kojenecké vody ale takhle mi malá těch pár lžiček přežije než dávat řidší a dát jich o dost víc… Ráno jsem ji zkusila nedat nutriton před kojením a hned mi vše vyblila
je to na prd.. takže odteď jedině s nutritonem
![]()
@Deňa1995 Doufam, ze ne, ale za posledni 3 tydny pribrala jen 250g (ma 9 tydnu), pred tim pribirala prumerne 200g/tyden. Dneska ji jdu nechat prevazit k laktacni poradkyni a ve ct mame kontrolu u pediatra. Doufam, ze neco pribrala..ale zrovna dneska blinka hrozne moc uz tak 6×
. Ja ji rano chtela ten sirup, ale usnula a pak se poblila..pak sem ji dala nutriton a blinkala i po nem..ted znova nutriton a kojim a uvidim..uz aby tohle. obdobi preslo
@Merykara píše:
@Deňa1995 Doufam, ze ne, ale za posledni 3 tydny pribrala jen 250g (ma 9 tydnu), pred tim pribirala prumerne 200g/tyden. Dneska ji jdu nechat prevazit k laktacni poradkyni a ve ct mame kontrolu u pediatra. Doufam, ze neco pribrala..ale zrovna dneska blinka hrozne moc uz tak 6×. Ja ji rano chtela ten sirup, ale usnula a pak se poblila..pak sem ji dala nutriton a blinkala i po nem..ted znova nutriton a kojim a uvidim..uz aby tohle. obdobi preslo
Tak to je na prd
No já jdu ve středu na převážení tak snad nabere něco protože mi hubla
Házela fakt šavle mléka…ale bude líp ![]()
@Merykara píše:
@Deňa1995 Doufam, ze ne, ale za posledni 3 tydny pribrala jen 250g (ma 9 tydnu), pred tim pribirala prumerne 200g/tyden. Dneska ji jdu nechat prevazit k laktacni poradkyni a ve ct mame kontrolu u pediatra. Doufam, ze neco pribrala..ale zrovna dneska blinka hrozne moc uz tak 6×. Ja ji rano chtela ten sirup, ale usnula a pak se poblila..pak sem ji dala nutriton a blinkala i po nem..ted znova nutriton a kojim a uvidim..uz aby tohle. obdobi preslo
Jak to teda dopadlo u toho posledního kojení?
@Deňa1995 Blinka furt, ted uz ji nutriton davam skoro pred kazdym kojenim, ale nastesti pribrala
tak holt budeme pokracovat..
@Merykara píše:
@Deňa1995 Blinka furt, ted uz ji nutriton davam skoro pred kazdym kojenim, ale nastesti pribralatak holt budeme pokracovat..
Taky mi přibrala, byli jsme na kontrole ve středu tak super
jinak už dávám jednou denně a neblije ani tak, tak ti přeji aby to tak bylo i u vas ![]()