Blinkání po kojení - 3 měsíce

447
30.10.19 18:59

Blinkani po kojeni - 3 měsíce.

Ahoj holky, dneska jsem byla s malou (3 měsíce) na kontrole a za měsíc mi pribrala 550g..sestricka rikala, že to je málo, že málo přibírá. Doporučuje přikrmovat UM, ale já mám MM dostatek, myslím si, ze málo pribrala za ten měsíc, protože mi v poslední dny ihned po kojeni odrihne a do pár sekund toho strašně moc vyblije. Myslíte že je přejezena nebo čím to může být? Děkuji za rady. A ještě jedna otázka…řekla mi, že od 4teho měsíce mám začít pomalu příkrmy…není to brzy, když plně kojim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
30.10.19 19:08

A bez odříhnutí jsi to zkoušela? Mně taky občas po kojení blila a chtělo to vychytat to zacházení po kojení, manipulaci, a tak. Taky by šla konzultace na gastru, ale nedokrmovala bych a s příkrmy bych počkala, není kam pospíchat (počkej, až se sama začne o jídlo zajímat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
30.10.19 19:32

A co doktorka na to blinkani? Nam vzdycky rikali kontrolovat pocurane plinky, ze podle toho se pozna jestli ji dost…kazde miminko nemusi pribirat jak otesanek… nam doktorka rikala, ze prikrmy se davaji mezi 4-6 m, my mame 5ti mesicni a pry uz muzem zacit zkouset k obedu nakou tu lzicku zeleniny..,ale nase mimi teda uplne hypnotizuje vse, co si davame do pusy, vcetne kartacku :lol:, kdyz jim jogurt, tak uz i klape celisti :lol: takze pristi tyden ji soupnu uz nakou dyni nebo neco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
30.10.19 19:34

A miminka do 4m maji pribirat 150-250g tydne..tak to bez 50g mate, asi je to trochu min, ale ne nak extremne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiveDream
30.10.19 19:36

Mě toto dělala malá od měsíce do pěti měsíců. Teď je jí šest a půl a blinkne jednou z deseti kojení. Byla jsem vyzbrojena slintacíma šátkama z H&M a bez těch prostě nebyla…ze začátku než jsem to vychytala jsem za noc převlíkla i deset overálků. Bylo to na hlavu…ale už ok :). Jestli je malá spokojená, neřešila bych to žádným dokrmováním, třeba jí dávej častěji, ať se nepřepije najednou moc. To u nás pomáhalo. Vyvíjí se jim ještě v tomto věku nějak právě to, co s příjmem a ublinkáváním souvisí. Myslím, že se to řeší pod názvem reflux..

• Citovat
  • Upravit
447
30.10.19 19:39

@Lucie_Sx A co když nedám odrihnout? Myslíte, že to má trošku vliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.10.19 19:46

U miminek je nedovyvinutá žaludeční záklopka normální. Většinou se to do roka srovná. Prostě se jim nezavře žaludek a po jídle se jim to vrátí nahoru. Pokud vyloženě hází šavle, tak je to špatně, ale jestli jen ublinkne, je to ok. Ono to u toho mimča vypadá hrozivé, protože si ublinkne a má mokrou půlku hrudníku. Řešit se to dá, ale u kojení je to náročnější, než to vydržet. U nás toho bez odříhnutí vyhodí jednou tolik. A jinak sestřička říkala? A co říkal dětský doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
30.10.19 19:53

@Aduš8 No právě ono to není ublinknuti že ublinkne málo…spíš hodí savly že má celé body mokré a i já jsem celá kolikrát od toho.. prostě něco mezi ublinknutim a šavlí :lol: :lol: ani ne moc ani ne málo..jak by se to řešilo, kdyby házela pořád velké šavle? Za týden jdeme zase zvážit a uvidíme no…pokud přibere málo tak prý dokrmovat UM jenže mě to přijde blbost…přece UM by taky blila tak či tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.10.19 20:19
@Deňa1995 píše:
@Lucie_Sx A co když nedám odrihnout? Myslíte, že to má trošku vliv?

Každé dítě je úplně jiné, chce to vyzkoušet. Syn blil a po říhnutí to bylo horší, vše vyhodil. Dcera naopak krknout potřebovala, ale jemně, jen trochu, pokud jsem ji nechala moc, tak taky vše vyhodila. Musela jsem ji držet opatrně, neopřít moc bříškem o rameno, nedělat žádné polohy v klubíčku apod. A obě děti pokud usnuly vleže u kojení, nechala jsem je spát, neodříhávala jsem.

Myslím, že přibírá pěkně a na UM bych se zvysoka tamto. (pro klid duše můžeš zajít na gastro)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
31.10.19 08:35

Prostě máte blici dítě, dcera byla taky taková. Jestli je spokojená a není to s tím přibíráním vyloženě na hranici, tak bych to neřešila. U plně kojených dětí se obvykle s příkrmy začíná od půl roku, ale je to stejně na rodiči.😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
1.11.19 06:21
@Cerva1 píše:
Prostě máte blici dítě, dcera byla taky taková. Jestli je spokojená a není to s tím přibíráním vyloženě na hranici, tak bych to neřešila. U plně kojených dětí se obvykle s příkrmy začíná od půl roku, ale je to stejně na rodiči.😀

A jsou nějaké kapky nebo něco proti tomu aby mi neblinkala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
3.11.19 09:22

My nic nedávali, ale vím že existuje cosi, co se prodává do UM na zahuštění, ale prakticky nevím. Dětská nám radila dát trochu nemlecne kaše po kojení, když už byla větší, jako že se jí to zahustí v žaludku, ale neviděla jsem rozdíl. Spíš to chce vydržet… Já si koupila odrihavaci dečku s takovou kapsou na konci, abych nebyla pořád poblita a časem se to upravilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová