Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím,
Vcera večer z ničeho nic mě začalo bolet levé prso a přidala se zimnice, bolest svalů a teplota 38. Žádný červený flek na prsu nemám a ani zatvrdinu v prsu necítím. Z prsa jsem v noci normálně kojila, teplota klesla na 37 ale prso stále bolí. Myslíte že je to náběh na zánět? Je potřeba navštívít lékaře?
Hele to spíš zní jako začátek nějaké virozy, nebo tak něco, ne klasický zánět, kde se do nějaké ranky dostane bakterie a pak se pomnoží.
Dneska ještě nikam nechoď, jen teda koj/odstříkávej, nedělej nic jiného kromě nejnutnější údržby mimina a zůsťańte spolu v posteli, pij hodně čaje, jez c vitamín ve velkém množství a počkej, jak ti bude zítra.
Když se to nebude lepši, zaji k doktorovi. Pokud jsi vyplašená, tak tam dneska zavolej a poptej se, jestli už máš přijít.
Plus zkus nahřívání a chlazení - před kojením bolavé prso oblož ručníkem namočeným v horké vodě, případně teda koupel ve vaně. A zkus prso opatrně masírovat, i když bolí, po kojení ti s bolestí pomůže ručník studený. Chladivý a tedy bolest a případný zánět tlumící je i onen obligátní tvarohový zábál - mezi dvě látkové pleny napatlej tvaroh a přikládej na prs, případně přivaž šátkem. Pokud máš ráda vůni levandule a máš doma levandulový olejíček, můžeš ho trochu nakapat na ten tvaroh, ať to voní. (jogurt nepoužívej, je moc tekutý a byla bys opatlaná)
@M_i_s_i_k_P Já jela ve chvíli, kdy jsem si vzala Paralen a za dvě hodiny jsem měla ještě vyšší teplotu. Oni můžeš to zkusit rozehnat tvarohem a nebo studenými obklady a počkat. A nebo zajet k doktorovi pro ATB a mít za chvíli pokoj.
Dobrý den už je to asi 3 týden kdy mám jakoby v levém prsu křeč… nevím jak to jinak popsat začne mě to tahat proste okolo dvorce docela to bolí nevím co to muže být… děkuji