Jak a jak často kojíte v noci dvoutýdenní miminko?

122
3.11.19 09:03

Jak a jak často kojíte v noci dvoutýdenní miminko?

Ahoj holky :)
Chci se zeptat mám doma dvoutýdenní holčičku a kojim dle jejich potřeb :) v noci cca co tři hodiny :) v osm ve 23 pak kolem 3 a v 6 :) jen vždy když se vzbudí ji jdu ještě přebalit ale tím se malá probere a pak trvá než ji zase uspím kojím ji v posteli ale v sedě.
Naučila jsem se odrstříkat mléko a dávám jí lahvičku ve tři hodiny ať si trochu odpočinu.
Děláte to jinak?:) Nebo to máte podobné? :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4749
3.11.19 09:08

@LittleTea já kojila na vyžádání, lahvičku jsme nedávala, ale zas abys padala na pusu taky nemá cenu, jen některé děti pak můžou být líne tahat z prsa, tak na to pozor, takto malé miminko jsme měla u prsu snad nonstop, holt to byl koloběh plenky, kojení, uspávání a pořád dokola, časem si to sedne..kojila jsme vleže a v noci se proste jen otočila a dala ji prso a usla u toho a já taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.11.19 09:08

Do konce sestinedeli jsem snad kojila porad :-D a nepravidelne…budila se kazde tak 1,5h az 3h pak jsem ji prestala prebalovat pred kazdym kojeni (v noci) kdyz nekadila teda..ale z lahvicky by mi to prislo vic otravne nez z prsu teda…az dokaze rozlisit den a noc a bude mit klasicke nocni spani, tak to bude lepsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
3.11.19 09:10

Intervaly jsou dobré. Noční kojení je důležité pro dobrou tvorbu mléka. Pokud v noci nekaká tak není nutné prebalovat a tím ji budit. Stačí nakojit v polospánku. Krmením lahvičkou si kazíte techniku kojení a je to zbytečné. To bych zrušila a kojila. My teda kojime tak 3× v noci. Kojí se dle potřeb a v noci pokud nekadi neprebaluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
3.11.19 09:13

@LittleTea pozor na tu lahvicku, jestli chceš kojit, mohlo by se stát, že ti pak miminko nebude chtít prso, když to z lahve teče skoro samo :)
Jinak od narození kojim na požádáni, jak si malá řekne. Ve dvou týdnech jsme to měly zhruba taky tak nějak, cca 3 kojení v noci po 3-4 hodinách. U prebalovani nevím, jestli se budila, každopádně pak u prsa nejpozději do 20 minut zas vytuhla. Teď má dva měsíce, v noci prebaluju výjimečně nebo až nad ránem, protože v noci nekadí. Takže to je fajn, že se tím tolik ani jedna neproberem, na druhou stranu chce kojit co dvě hodiny, takže si nevybereš :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.11.19 09:16

@LittleTea kojila jsem dle potreb dcerky. Nekdy po 3 hodinach, nekdy casteji, nekdy chtela min. Nevidim duvod davat lahvicku, je to skoda, vsak to nejsou zadne silene intervaly. Dceri bude v prosinci rok a pul a kdyz ji lezou zuby (coz je ted temer porad), je vzhuru co hodinu a mezi tim knoura a poplakava, takze tohle jeste neni nic sileneho, fakt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
3.11.19 09:19

Spíme spolu se synem v posteli a když se začne budit, tak strčím prso a vleže kojim, je to pro mě úplně nejpohodlnější a aspoň se tak vyspím. Dcera byla na UM a to bylo strašně náročný, budila se několikrát za noc a dávala jsem ji z lahvičky a oproti kojení jsem byla strašně unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
3.11.19 09:26

Děkuji za zprávy :):
Miminko máte v posteli v hnízdečku? Nebo tam leží jen tak?:) Moc jsem si ji do postele brát nechtěla ať si na to nezvykne :) ale na tu noc by to asi nějak šlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
3.11.19 09:30

Já kojila skoro non stop, malého sem měla u sebe v posteli, na posteli sem i prebalila a kojila v polospanku. Dělám to tak teda pořád, ale už je mu půl roku takže se ty intervaly prodlužují, večer jde spát do své postýlky a jak se v noci vzbudí tak si ho beru k sobě a už ho mám do rána a krmí se kdy chce, kolikrát už o tom ani nevim, se obslouží sám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15195
3.11.19 09:55

Takhle malé mimi sem kojila na vyžádání. Každé cca 3 hodiny. Tu lahvičku ji nedávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4981
3.11.19 10:13

Proč pokaždé prebalujes? Není-li pokakana, myslím, že by to v té plence vydržela dyl. Jinak jsem kojila v sedě, vedle sebe jsem měla hnizdecko a po kojení tam spící mimčo odložila. Nebo v leze, miminko buď v zavince nebo oprene o hnizdecko či polštář a často jsme tak usnuli oba :-) Ale u prvního jsem musela uhuškat, ten po položení do postýlky plakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.19 10:46

Ve dvou tydnech se malej budil co 1,5-3 hod. ve dne i v noci. A prebalovala jsem taky po kazdem krmeni, protoze byl pokakany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
3.11.19 11:14
@LittleTea píše:
Děkuji za zprávy :):
Miminko máte v posteli v hnízdečku? Nebo tam leží jen tak?:) Moc jsem si ji do postele brát nechtěla ať si na to nezvykne :) ale na tu noc by to asi nějak šlo :)

U mě leží jen tak bez hnízdečka, jo u prvního jsem si taky myslela, že ho nebudu učit na postel :-D pak už uděláš všechno pro to jen aby ses trochu vyspala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36201
3.11.19 11:21

Moc nerozumím proč dáváš flašku, jak si u toho odpocineš? Myslím, že je lepší vytahnout prso a v polospanku nakojit, nez vstávat a ohrivat mliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
3.11.19 14:07

Ja kojila v polospanku, respektive jsme u toho většinou oba usnuli. Kolikrát ani nevím, nehlidala jsem hodinky.. a prebalovala jsem, jenom když se malej pokakal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová