Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, moc prosím o radu dnes jdu na screening v prvním trimestru jsem 13+1 při první dcerce jsem na tom nebyla. Jak tento ultrazvuk probíhá? Předem děkuji. Verča
Ahoj, doktor mi udělal normálně ultrazvuk přes břicho, miminko poměřil, zkontroloval jestli má to co má mít, šíjové projasnění, kde je placenta a stanovil spolu s krevními testy riziko genetických vad. Dle velikosti miminka upravil termín porodu. Vše nám u toho ukazoval a popisoval ![]()
Přesně tak, je to prakticky takový přesnější ultrazvuk přes břicho, prcka vidíš zvětšeného, prstíky, atd. A mě řekl dr i pohlaví a nespletl se, ničeho se neboj!
No mě právě zmátlo to šíjové projasnění. Takže se to dělá teda normálně přes břicho? Abych nebyla za blbce
. Při dcerce jsme tuhle možnost tady u nás neměli. Moc děkuji ![]()
Utz je to nejlepší na tom, že vidíš pěkně dlouho miminko, když si doktoři dávají záležet, takže si budeš moct přepočítat všechny prstíčky… horší je když vyjde hůř laboratoř… protože je to kombinace utz s krevním testem a následné vyhodnocení rizik… my museli pak na amnio, ale dobře to dopadlo… tak mysli pozitivně a těš se na utz… ![]()
Jééé, tak to je super, tak doufám, že i u nás bude pohlaví vdět
mooc vám děkuji ![]()
Na krevních testech jsem již byla a včera na kontrole. Tam mi řekli, že je vše ok, tak snad to tak bude i dnes. Od rána nad tím přemýšlím co mě čeká, ale teď se už fakt začínám těšit
. Mooc děkuji ![]()
@werunk jen nezapomeň sebou koruny - je to placený test, který pojišťovna normálně hradí až v 16týdnu ![]()
Já byla v 11 týdnu na vag ultrazvuk, kde mi vzali krev a proměrili vse na miminku a o dva týdny pozdeji jsem sla znova, uz pres bricho, kde srovnali namerene hodnoty, kde a jak se co zmensilo, zvetsilo, spolecne s krví to zadali do pocítace a vyslo jim predpokládané riziko genetických a jiných vad plodu. U nas vse ok:D jedno vysetreni trvalo tak asi 15 minut.
Páni, i já děkuji za tuto diskuzi, na screening jdu 5.2., ale už teď jsem přemýšlela, co mě asi všechno čeká… ![]()
@Cayse Tak to je pro mě novinka, dr. mi nic neřekla, že se to platí… A cena je přibližně jaká?
Já jdu k Apolináři, tak nevím… Stejně tam budu volat, tak se přeptám.