Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bjetuschka já jdu až 10:15… Se svoji dochvilností mám ale v diáři napsáno už 10:00
já sem zfoukla krev když sem se byla objednat na UTZ, byla to rychlovka, těhule mají přednost tak sem přišla, dala žádanku, dostala zkumavku a než sem sundala bundu už sem šla na řadu ![]()
U nás v Plzni stojí 1000,–, krásně všechno ukážou, popíšou…fotkek jsem dostala automaticky asi 5, ani sem nemusela řikat. a pak brali krev ![]()
@K9Girl NO vzhledem k tomu, jaká je tam občas čekací doba (na ambulanci jsem čekala ještě jako netěhotná 3 hodiny
), tak je velice pravděpodobné, že se tam stejně potkáme
Tak ať ti to dobře dopadne, pak si napíšeme, zda je všechno v pořádku, jo? ![]()
Já taky za screen platila 1000,– a foto dostala automaticky (zřejmě byla už v ceně
)..ale moje mudra mi nabízí fotky při každé návštěvě, takže mam celkem výhodu, že na to nemusím ani moc myslet
Několikrát jsem dostala zadara a z lepšího utz za páďo.. Kdyby bylo za víc, tak taky škudlit nebudu..člověk kolikrát utrácí za kraviny a tohle je hezká a neopakovatelná vzpomínka ![]()
Jinak zajímavé je, že ti při tom ultrazvuku ukážou „průřezy miminkem“ - viděla jsem jeho pravou a levou mozkovou hemisféru, některé orgánky, dozvěděla se pohlaví už ve 13tt..byl to hezký zážitek a pozvaný byl i manžel. Takže pokud vám návštěvu partnera nenabídnou, poptejte se..stojí to za to! ![]()
@bjetuschka tak to abych si vzala i knížku na tři hoďky
taky držím palce ať je vše ok a pak si dáme vědět
třeba nám pak vyjde i termín na stejno ![]()
@K9Girl Děkuju! Předběžně vychází na 20.8., ale tomu nevěřím. S dvojčaty hrozí předčasný porod, tak to vidím nejpozději na začátek srpna ![]()
No bacha, on není screening jako screening. Už jsem se setkala s tím, že doktoři dělají NT screening a ono se o něj ve skutečnosti vůbec nejedná - za NT považují změření projasnění, kontrolu kůstky a nazdar. NT+ je samozřejmě placené, protože ho nehradí pojišťovna, neplatí se většinou na pracovišti, které na něj mají akreditaci.
Jinak u nás berou mezi 11-12tt. krev a dělají UTZ. na stanovení CRL a tím termínu porodu a mezi 13-14tt. se pak dělá ten NT podrobný UTZ. na půl hodiny, při kterém se mimčo projede celé, pokud je kvalitní UTZ., tak se už dají zkontrolovat orgány - žaludek, mozek, srdce, močový měchýř, lze vidět rozštěp patra, všechny končetiny, obličej z profilu. Zrovna jsem ho včera absolvovala.
@bjetuschka mě předběžně vychází 16.8… Jeee double radost
sou první, nebo už máš starší nejaký?:) taky bych chtěla double, ale až v druhém kole ![]()
Je fajn, že tu padl tento dotaz! Alespoň vím, co mě bude zhruba čekat. Jinak já budud v Praze platit 800 Kč a fotka stojí 100 Kč. Jde o to, že přímo gynekologové „v první linii“ to hrazené od pojišťovny nemají. Ale Apolinář je fakultní nemocnice a tam by to opravdu mělo být zadarmo. Ale mě to zastak nevadí. Vyhovuje mi, že mám gynekoložku skoro za rohem a jsem objednaná na přesnou hodinu a vím, že tam nebudu muset čekat kdo ví jak dlouho. Takže si vlastně připlácím za své pohodlí ![]()
Jinak jak říká @gabi.design. 11tt mě čekají odběry a 13tt ten screening. Tak jsem zvědavá! ![]()
@bjetuschka dvě malé zelené olivy
ten „metřík“ me pobavil
tak snad budou oba prťousové v pořádku ![]()
@K9Girl Ten metřík se mi líbí, ale řekla bych, že moc neodpovídá
Teď už maj miminka skoro 3 cm… tak ledaže by šlo o pravou řeckou olivu, ty jsou docela velký ![]()
@bjetuschka Nejaka geneticky modifikována
mě zaráží skok z olivy přes něco až na limetku
ale je to hezky udělaný
asi taky začnu vybírat nejakej metřík ![]()
Tak holky, screening dopadl dobře, vše je v pořádku, fotečku také máme a vypadá to na chlapečka
tak budeme mít doma páreček
. Všem vám moc děkuji. Verča ![]()