Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni,můžete mi poradit?
V pátek máme jít s nejmenším (8.měsíců) na předoperační vyšetření NA LAČNO! A teď k problému.....Jak to udělat? Radeček ještě v noci baští. Většinou tak 2× od půlnoci do rána. To ho mám nechad plakat hlady???
Nebo nakojit můžu? A kdy naposled?
Moc děkuji za rady.
obávám se, že to budeš muset vydržet, prostě mu nedat… i přes pláč, zkus ho místo toho nějak zabavit.. holt, jinak to nejde. Přeji ať vyšetření dopadne co nejlépe:)
No já se obávám, že našeho hladovýho Kubu bych fakt bez jídla neudržela, aspoň v těchto měsících, zabavit by nehrozilo
Jirabobes ja bych mrnouse klidne nakojila. Myslim, ze takove 2 hodky pred odberem staci. Jen bych sestricku upozornila, kdy jsi naposled kojila.
Danco, já mám zkušenosti s tím, že před narkozou jsem Míše nesměla fakt nic dát a taky se to zvládlo, ne nadarmo požadují, aby se dodržela nějaká lhůta před odběrem-radši vydržet pláč než mít zkreslené výsledky.
Pred narkozou se nesmi dat piti ani jidlo, aby se to dite neudusilo, kdyby zacalo zvracet, at jidlo nebo piti. Min 5hodin pred zakrokem.
kac
Děkuji moc za reakce.
Teď v pátek ještě nejde pod narkózu.To půjde až 13.8. V pátek jde na předoperační odběr krve.
A k tomu nejezení…Vždyť když se stane havárka nebo něco akutního,tak se přece taky nečeká 5 hodin na vyprázdnění žaludku.
Jen mi to nejde do hlavy. ![]()
Já si taky nedokážu představit ten hladový řev, kdyby malý, když byl miminko, nedostal svoje mlíko ![]()
Ale třeba to zvládnete bez většího trápení. Držím palce ![]()
nečeká, jasné, záchrana života je priorita..ale je větší riziko vdechnutí zvratků atd, takže tím půstem se lékaři snaží komplikacím předejít.
Věř, že to zvládnete, není to až tak hrozné. Držím palce k operaci a rychlé rekonvalescenci ![]()
Ahoj,
já bych rozhodně před odběrem krve nenechala hlady brečet a před tou operací bych si našla více informací o pro a proti a podle toho se rozhodla..to je můj názor ![]()
dcera měla po úraze narkozu každé 2-3dny. Když jsem poctivě dodržela půst, probrala se v pořádku, nezvracela. Bez půstu (když moc prosila, dala jsem jí pouze MM, nic jiného, 2h před narkozou už nic) zvracela šíleně.
U vyšetření to je asi něco jiného, tam ta pauza nemusí možná být tak dlouhá, jde o to jaké kategorie budou vlastně hodnotit.
Pokud budeš jen kojit, určitě bych v noci nakrmila. Max 2-3 hodiny před vyšetřením bych nekojila. Zeptala jsi se doktora?
Tak prostě zítra zavolej dětské doktorce a zeptej se. Jejích doporučení bych se rozhodně držela. Neriskovala bych, že bych tam musela ještě jednou.
Halka
Moc vám všem děkuju.Zítra se zajdu zeptat,jak je to s tím hladověním před těm odběry. Snad to nebude muset být tak dlouho.Manžel bude mít noční dvanáctku,tak to bude ještě náročnější. ![]()
A taky zkusím zavolat do nemocnice a uvidíme.
Ještě jednou moc všem děkuji. ![]()
Ahoj.
Tak jsem se byla ptát,jak je to s kojením před těmi odběry.A je to dobréééé.Vzhledem k tomu,že nepotřebují znát hladinu glukózy,tak můžu kojit normálně. ![]()
V té nemocnici to budeme muset nějak vydržet.Pět hodin před zákrokem nesmí nic jíst.
![]()
Ještě jednou moc děkuju za reakce. ![]()