Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, dokázal by mi někdo poradit, jak je to s hygienickými limity zvedání těžkých břemen při 12ti hodinových směnách? Jak je to se zvedáním těžkých břemen ve dvou lidech? V práci musím soustavně zvedat 17kg - 23kg jednotky a jsem neskutečně fyzicky přetažená. Jsem drobná, mám 48kg a přestávám to zvládat. Jak argumentovat vedení? Děkuju předem za odpovědi.
Najít si jinou práci? ![]()
Nechci úplně kecat, ale ženy mohou v jedné osobě ze zákona soustavně zvedat břemena max. 15 kg. Nárazově pak do 20 kg a ve dvou lidech je to taky nějak víc.
Ale jestli na to zaměstnavatel peče, tak je otázka, zda to s ním pohne…
Každopádně je to někde v zákoně, určitě se to dá na netu dohledat…
Příspěvek upraven 10.08.20 v 20:36
@Anonymní píše:
Dobrý den, dokázal by mi někdo poradit, jak je to s hygienickými limity zvedání těžkých břemen při 12ti hodinových směnách? Jak je to se zvedáním těžkých břemen ve dvou lidech? V práci musím soustavně zvedat 17kg - 23kg jednotky a jsem neskutečně fyzicky přetažená. Jsem drobná, mám 48kg a přestávám to zvládat. Jak argumentovat vedení? Děkuju předem za odpovědi.
Jakoze zvedas sama 17-23kg, nebo to zvedate spolu? Spolecne muzete zvedat az 30kg, kdyz ti prace nevyhovuje, hledej jinou ![]()
@Anonymní píše:
Pokud to nedáváš tak najít jinou práci. Na dva lidi je to váho v limitu.
@KeckaJ píše:
Hned první odkaz: https://www.bozpinfo.cz/…emene-zenami
Děkuju, já tam ale právě nenašla, jak je to u 12ti hodinových směn a není úplně jasné, jak je to u zvedání ve dvou lidech.
Tak ve dvou lidech je to těch 30 kg, jak píšou holky. A délka směny na to nemá vliv co vím…
@KeckaJ píše:
Tak ve dvou lidech je to těch 30 kg, jak píšou holky. A délka směny na to nemá vliv co vím…
Limit je vypočítán na 8mi hod. směnu. Je přece logicky rozdíl zvedat 15kg 8 hodin a 12..
Ženy Žena může občasně přenášet břemena do hmotnosti 25 kg. U časté manipulace nesmí váha daných předmětů přesáhnout 15 kg a vsedě pouze 3 kg. Kumulativní hmotnost za osmihodinovou směnu je stanovena na 6 500 kg
Pokud je směna delší než 8 hodin, hygienický limit může být navýšen. Navýšení je vždy závislé na délce dané směny a může činit 5 % za každou hodinu nad osmihodinovou směnu. U dvanáctihodinové směny tedy může dojít k navýšení až o 20 %.