Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, dnes jsem si pčíkla (ležela jsem) a přitom mě píchlo v podbřišku jsem v 6tt a vylekala jsem se, jestli se nemohlo něco stát…díky ![]()
Možná to zní šíleně, ale ta bolest byla dost nepříjemná…
No co ti napsat, chápu, že máš o mimi strach, ale zase všeho s mírou… Mě se to stává taky, při kýchání, kašlání,občas mě tam nepříjemně píchne jen tak… Pokud nekrvácíš nebo tě to nebolí delší dobu, neřeš to. Pokud budeš takhle řešit každý píchnutí během celýho těhu, zblázníš se…
No co ti napsat, chápu, že máš o mimi strach, ale zase všeho s mírou… Mě se to stává taky, při kýchání, kašlání,občas mě tam nepříjemně píchne jen tak… Pokud nekrvácíš nebo tě to nebolí delší dobu, neřeš to. Pokud budeš takhle řešit každý píchnutí během celýho těhu, zblázníš se…
Je to moje první těhotenství a okolí mě neustále varuje, že můžu o mimi přijít kvůli prkotině v těch v prvních třech měsících, takže mi z toho už pomalu hrabe…ale děkuju Ti!
zuzanaM píše:
Je to moje první těhotenství a okolí mě neustále varuje, že můžu o mimi přijít kvůli prkotině v těch v prvních třech měsících, takže mi z toho už pomalu hrabe…ale děkuju Ti!
To Tě tam píchne ještě vícekrát. Mě také občas píchalo. Nezapomeň, že se Ti zvětšuje děloha a s ní se hýbou celé břišní svaly, a to vše na sebe navazuje a občas tam píchne.
Jinak první tři měsíce jsou rizikové, ale nesmíš se tak hlídat. Buď v klidu, nepřetěžuj se a pokud možno hodně odpočívej ![]()
ahoj
neposlouchej okolí a nečti net:o) teda informovanost ano, ale s mírou - stejně věci neovlivníš, a píchání to je myslím zcela normální - aspon u mě bylo v obou těhotenství - a dokonce u toho prvního jsem měla regulérní křeče, se kterýma jsem skončila na pohotosti - kde mě odkázali na gyndu a až tam dr konstatoval z krve ranné těhu - 5 tt ale v křečích jsem prožila ještě týden s podezřením na mimoděložní… a nebylo to mimoděložní. Byl to náš Michal… jen jak jsem měla dozadu zakoněnou dělohu a vajíčko se uhnízdovalo, takmě to dost potrápilo… v druhém těhu už to bylo dobré to už mě sem tam jen obačas bolestivě píchlo v podbřišku…
jediné co můžu poradit, je nenechat se stresovat, jíst pestrou stravu, vyhýbat se nemocným lidem a těšit se z těhotnství.
Zuzi, já to chápu. Člověk se bojí, aby vše bylo OK. Neboj, píchnutí je normální. Známe to asi všechny. Někdy tam píchne dost šíleně a bolestivě. Fakt to nic není, prostě to začínáš mít v bříšku trochu jiné
a tak něco zabolí. Já mám strachy při smrkání - taky to bolí. Ale nic to není, jen je to nepříjemné. Mimi je tam dobře chráněno a obyč věci s ním nic neudělají, neboj.
Hanka
Sáááákriš, jsem to poslala hnedk a3×
sorry…
Ale je to tak, všechny ti poví to samý, hlídej se, ale s mírou a píchat v bříšku tě bude celý těhu… netrap se a užij si ho ![]()
sorry…
Ale je to tak, všechny ti poví to samý, hlídej se, ale s mírou a píchat v bříšku tě bude celý těhu… netrap se a užij si ho ![]()
sorry…
Zuzi, jak uz tady vsichni psaly, je to normalni, taky to mivam, ze zacatku jsem z toho taky byla vykulena, ale mimis je v poradku, deloha roste, mas jine usporadani v brisku, stane se ze te tam parkrat pichne.
Hlidej se, ale ne moc, s tim netem to vidim stejne, nehledat negativni informace a myslet pozitivne. Nic tezkeho netahej, zobej ovoce a zeleninu, to bude dobry
a o prazdninach se dockas prtouska ![]()