Co cvičíte v těhotenství? Máte nějaké DVD?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
70
25.11.08 07:11

Cvičení v těhotenství

Dobré ráno, pokud nekdo z vas (stejne jako ja) resi cviceni v tehotenstvi, mozna vam pomuze tohle, tak preposilam: http://www.forexample.cz/view.php?…
A zaroven se chci zeptat, jestli nektera z vas cvici podle DVD doma? Ja jsem si koupila pilates pro tehotne a cvicim skoro kazdy den, dela mi to desne dobre na zada, ale nevim, jestli bych to nemela jeste necim doplnit. Jak jste na tom se cvicenim vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77
25.11.08 13:29

Já si koupila knížku, kde je trošku od jogy, uvolňování, lehké posilování. Cvičí se na míči i bez něj.
Chtěla jsem si původně koupit dvd jogy pro těhotné, ale nikde ho bohužel neměli:-(
Ještě si teď budu půjčovat od kamarádky knížku Joga - cvičení pro těhotné, která podle ní cvičila celé těhu a říkala, že jí to pomáhalo hlavně na záda.
Podle mě je fajn, když člověk chodí cvičit občas i někam mezi lidi, přece jen jsou instruktorky většinou vyškolené a zkontrolují, jestli jsou cviky dobře prováděny. Já se teď chci přihlásit na jogu a moc se na to těším, jelikož jsem ji cvičila i před těhu. Jenom je hrozný, že je to pro těhu šíleně předražený:-( jako by člověk neměl už tak výdaje s výbavičkou a třeba předporodním kurzem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
25.11.08 13:49

Nevíte některá od kterého týdne se cvičení doporučuje? Nevím, jestli první trimestr je ten pravý čas na počátek cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
25.11.08 14:09

Obecne vsechny kurzy pro tehule zacinaji po 12. tt, kdy je mensi pravdepodobnost potratu a telo si uz trosku zvyklo. Ja chodila od 9. tt na brisno tance s gravijogou, bylo to fajn, muzu vrele doporucit (i tem, ktere tanci neholduji jako ja, nikdo nehledel jestli se motame jako motovidla, hlavne ze jsme si to uzivaly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
25.11.08 14:12

Mozna bych doporucovala krome CD a cviceni doma i nekam chodit. Ja jsem sice cvicila v tehu obden doma, ale prece jen kdyz clovek je na to sam „bez dozou“, tak to nema takovy ucinek, jako kdyz jdes na hodinku cvicit a navic si muzes pokecat s holkama, ktere resi podobne veci jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.11.08 15:24

Ahoj, taky se chystám nějak pořešit to DVD. Cvičení je u nás pouze jedno, ale za 70 Kč na hodinu mi to přijde jako docela zlodějna - vede to soukromá porodní asistentka. Chápu, že s tím má nějaké náklady a asi tam nechodí davy, tak se jí to musí vyplatit, ale stejně. Pak u nás probíhal nějaký cyklus pilates pro těhotné, ovšem pro pracující do večera v poměrně nevhodnou dobu :roll: To jen tak, aby i zaznělo, že ne každý má možnost chodit cvičit mezi lidi :lol:

Knížek jsem měla několik, ale cvičit podle knížky mě nebaví - než to nalistuju, přečtu, pochopím, zkusím, pak nemám tu výdrž… Když musím cvičit s paní na videu, tak to vydržím dýl - teda aspoň si myslím…

Znáte ještě jiná DVD se cvičením pro těhotné? I když to pilates se mi celkem líbí, cvičila jsem chvilku pro „normální lidi“ a bylo to fajn…

Jo, a jinak teda já nedělám zatím vůbec nic, kromě toho, že jdu občas pěšky z práce, takže denní cvičení podle DVD je podle mých měřítek až nad hlavu :lol: Ale chtělo by to asi, páč jestli budu nadále přibírat stávajícím tempem, tak mě k porodu budou muset odvézt na jeřábu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
25.11.08 16:45

Angua zkus si zjistit, jestli ti něco nepřispěje pojišťovna. Já mám ZP mnisterstva vnitra a ti mi dají 500,– na cvičení, když budu mít účtenky. Není to moc, ale pořád lepší než vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.11.08 17:53

Moje ZP přispívá pouze 300 za těhotenství, což už jsem vyčerpala za předporodní kurz (o kterém jsem si myslela, že je cvičení :roll: ), takže už mi nedají nic… Hodlám od 1.1. ZP změnit, u Revírní bratrské přispívají 1200 za rok všem, a to i na masáže, solárko, plavání atd. Ta moje (Česká národní) nepřispívá skoro na nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
25.11.08 19:02

Aha, tak to je blbé :cry: Mně přispívá 500,– na vitamíny a 500,– na cvičko a to ročně, takže z nich něco vyrazím tento rok a něco ještě příští :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
25.11.08 22:29
Angua píše:
Ahoj, taky se chystám nějak pořešit to DVD. Cvičení je u nás pouze jedno, ale za 70 Kč na hodinu mi to přijde jako docela zlodějna - vede to soukromá porodní asistentka. Chápu, že s tím má nějaké náklady a asi tam nechodí davy, tak se jí to musí vyplatit, ale stejně.

K tomuhle jsem chtěla jenom napsat, že 70 korun je ještě v pohodě! Já jsem byla prvně těhotná v Praze, kde cvičení + předporodní kurz (dohromady 60 minut) vyšlo snad na 180 korun, platilo se to naštěstí po částech, ale když to spočtu, tak i s gravidjógou jsem za to vyházela snad 6000. Prostě síla. Ale chodila jsem cvičit stejně, 2× týdně, holky mají pravdu, že doma to není to ono. Navíc jsem se tam nějaké cviky naučila, a později i nějaké dýchání apod. k porodu. Doma jsem cvičila skoro každý den na míči tak 20 minut. Co se týče bolestí zad, tak to moc nepomohlo, začala mě bolet tak v 16. týdnu a skončila až porodem. Ale co já vím, jak by to bylo bez cvičení. V práci jsem vydržela až do mateřské, kurzy naštěstí byly i odpoledne asi od 5 nebo 6 hodin.
Pojišťovna opravdu dala 500 korun ročně, dohromady 1000, protože mi to vyšlo do dvou let (teď zase dává na batolecí cvičení, dokonce 1000 ročně, ale ne na dceru, ale na mě, což je absurdní).

Teď jsem těhotná podruhé, teprve v 10. týdnu, v Liberci, takže tady ceny ještě zjištěné nemám, stejně nevím, jestli mi to vyjde s hlídáním starší dcery, abych někam mohla chodit. Ale byla bych ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.11.08 22:10

Jojo, už když jsem těch 70,– psala, jsem si říkala, že se mi asi pražští vysmějou, jak tu máme lacino :lol:, ale když to srovnám s cvičením pro „normální“ lidi, tak to vyjde tak na 30,– - 40,–, tak mi to prostě přijde drahé…

To s tím batolecím cvičením je fakt absurdní, co kdybys měla třeba dvojčata? A cvičí přece dcera, ne ty, tak je to dost divné… Ale zas lepší, než drátem do oka, je fajn, že vám přispějí aspoň něco :wink:

Jinak já právě na ty hromadné ženské akce moc nejsem, jednak jsem taková jakože dost stydlivá a nesnadno se seznamuju, jednak nikdy nevím, co bych si s těma cizíma paníma povídala a jednak (soudě podle těhu kurzu, do kterého chodím teď) je jich většina starších než já, takže tím spíš nevím, co bych si s nima povídala. Takže za sebe davové cvičení klidně oželím :wink:

Na bolení v zádech mi dost pomohla masáž - šla jsem k úžasné paní, která dělá medové masáže, masíruje i těhotné a bylo to super. Necítila jsem to hned na druhý den, ale cca po týdnu musím říct, že mě bolest v zádech přešla (a to byly bolesti fakt docela kruté) a je mi úplně fajn, můžu jenom doporučit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí