Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Včera jsem byla na klasickým ultrazvuku ve 21.tt, po ultrazvuku jsem se chtěla objednat na ultrazvuk 3D, ale Dr. řekla, že mi to nedoporučuje. Neřekla to sice natvrdo, ale prostě to myslela tak, že už takto má problém udělat mi přes ten můj „větší špíček“
klasický ultrazvuk, natož pak 3D. Prý by tam nebylo nic vidět.
Máte s tímto některá z vás silnějších nějakou zkušenost? Docela mě to zarazilo a zároveň i zamrzelo. ![]()
Nic méně, když jsem jí řekla, že bych nějakou nahrávku chtěla, tak mě za 2 týdny objednala, že mimčo už bude větší a že tam snad už bude i líp vidět. Já jsem to pochopila jako ultrazvuk 3D, manžel tvrdí, že pochopil klasický ultrazvuk. Tak nevím…
A když se jde na ten 3D, tak ta cena (v Brně 1200Kč) už bývá včetně nahrávky na CD? Nebo to se ještě nějak doplácí, že mi to nahrají?
Díky moc za info.
Nemám sice zkušenosti s 3D ultrazvukem, ale co se ceny týče, podívala bych se na www stránky zařízení kam tě lékařka objednala a na nich většinou najdeš kolik za co zaplatíš.
Nevěš hlavu, taky nejsem zrovna ze skupiny Twiggy, mimčo povyroste a vidět bude
![]()
Tak já jsem byla S Terezkou na 3D UTZ v 22tt a vůbec nelituji. Byla tam zároveň se mnou maminka, která byla Twiggy- prostě jen krásné těhu bříško a ani gram tuku. A té nebylo vidět vůbec nic,prostě špatné podmínky.
Já jsem neměla takový ten krásně ostrý utz, jak je vše vidět nádherně, jako by ses koukala jen přes sklo, ale vidět to bylo a hlavně máme úžasnou památku.
Myslím, že záleží jen na tobě,jestli budeš chtít jít. Je to drahé,ale stojí to za to. A ještě pro pořádek moje váha byla už hodně trojciferná, takže rozhodně žádná Twiggy
![]()
AHOJKY TAK JÁ TĚ SNAD TROCHU POTĚŠIM. MOJE KAMARÁDKA MĚLA KOLEM 120KG, KDYŽ NA 3D ULTRAZVUK ŠLA A BYLO TO VIDĚT UPLNĚ V POHODĚ.
BYLA JSEM TAM S NÍ, TAKŽE TO NEMÁM Z DRUHÉ RUKY
![]()
PÁR ŠPÍČKŮ ULTRAZVUK NEZASTAVÍ
MNĚ TAM TOHO NAOPAK MOC VIDĚT NEBYLO, PROTOŽE BYL MALEJ ZACHUMLANEJ DO PLACENTY ![]()
TAK NEVÁHEJ A BĚŽ, JE TO FAKT PRÝMA VZPOMÍNKA
Ahojky, tak já byla na 3D UTZ v 19tt a 22tt. Poprvé bylo vše vidět v pohodě, jen po cca 5 minutách se malý blbě natočil na stěnu a nepodařilo se ho rozhýbat, tak mě pozvali ještě jednou. V tom 22tt mě točili taky bez problémů (jen malý zas nebyl moc akční).
Pro srovnání v 19tt jsem měla 117kg. Co se týče UTZ…no možná se doktorovy hůř jezdilo po břiše (ono sem tam musel tu sondu přendat bo měl před ním faldík) ale né že by to mělo nějaký vliv na kvalitu obrazu.
Jinak můj doktor si poradil i s 2D utz bez problémů (stejně tak jak doktor na velkém UTZ v 20 týdnu). Takže bych spíš přehodnotila šikovnost doktorky…
Pett1, dnes jsem se objednavala na 3D UTZ, jsem z Brna, zjistovala jsem ceny a za jak dlouho me muzou objednat.Porovnavala jsem Vevri a Helios.........Veveri 1.200KČ, ted si ale nejsem jista jestli vcetne DVD a fotek.A Helios je o polovinu levnejsi, 600KČ vcetne DVD 15 min a fotek..........Objednali me ale az po novem roce, vsude maji plno.......
ja bych krome profesionality lekare sazela jeste vic na kvalitu UZ, mem nekolik pristroju a na jednom nevidim skoro nic ani kdybych se rozkrajela. m
ahoj,
tak toto slysim tedy uplne poprve.
Ja mam zkusenost z Prenatalu na Veveri a muzu jedine doporucit, pi doktorka i sestricky jsou moc prijemne a mile, a pokud vim u 3D zalezi daleko vic na poloze miminka a na poloze placenty, ktera mnohdy zakryva pohled na hlavicku miminka.
V Brne objednavaji mezi 24-28tt, ja sla v 26tt a zazitek to byl opravdu moc krasny,mame skoro 20 min zaznam, 5 fotek cernobilych a jednu nadhernou barevnou jak na nas mimisek mava.....za toto vsechno je tech 1.200Kc
Hodne stesti a urcite se objednej!!!
apricose píše:
ahoj,tak toto slysim tedy uplne poprve.
Ja mam zkusenost z Prenatalu na Veveri a muzu jedine doporucit, pi doktorka i sestricky jsou moc prijemne a mile, a pokud vim u 3D zalezi daleko vic na poloze miminka a na poloze placenty, ktera mnohdy zakryva pohled na hlavicku miminka.V Brne objednavaji mezi 24-28tt, ja sla v 26tt a zazitek to byl opravdu moc krasny,mame skoro 20 min zaznam, 5 fotek cernobilych a jednu nadhernou barevnou jak na nas mimisek mava.....za toto vsechno je tech 1.200Kc
Hodne stesti a urcite se objednej!!!
Apricose - no právě na Veveří jsme byli a toto nám tam Dr. řekla. Také jsem koukala jako blázen
. Každopádně jsme objednaní za 14 dnů, tak uvidím, který ten ultrazvuk nám udělá. Jinak díky za informace co je v té ceně 1200 Kč. Snad tam něco přes ty moje špíčky uvidí. ![]()
Taky nejsem nejštíhlejší, ale o 3D UTZ bych se nerada nechala připravit, doufám tedy, že nebude žádný problém. Díky za informace.
Tak jsem dnes mluvila s mojí mamkou a opravdu mě to za 14 dnů objednali jen na ten klasický ultrazvuk. Ptala jsem se dnes maminky, která tam byla s námi a ona i manžel tvrdí, že to bude jen klasický ultrazvuk. Tak jsem tedy hrozně smutná…já chci 3D!!!v ![]()
Ahojky…
Nechi byt nejak netaktni,ale kolik +- vazis,ze se Tve Dr. zda,ze by nebylo nic videt???
Bych se vyprdla ne blby reci a stejne se objednala!
Jinak ja jsem 23tt a objednala jsem se dnas na 3D UTZ 20minut video + 4 fotky za 1000kc.
Jinak vazim 80kg a hubenina rozhodne nejsem! ![]()